fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στο Hamptons γεμάτη τέχνη και πολυτελή στοιχεία
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στο Hamptons γεμάτη τέχνη και πολυτελή στοιχεία

Το υπέροχο σπίτι της art lover, Allison Berg


Ως παθιασμένη συλλέκτρια έργων τέχνης, η Allison Berg περνά το σπίτι της στo Hamptons να έχει στοιχεία από το Μεξικό και το São Paulo. Λατρεύει να συνδυάζει πολλές και διαφορετικές λεπτομέρειες μεταξύ τους, καθώς και τους αγαπημένης της πολιτισμούς, στους οποίους έχει ζήσει και της έχουν χαρίσει έμπνευση και αξέχαστες αναμνήσεις. Η εξοχική κατοικία αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό παράδειγμα της υψηλής αισθητικής που τη χαρακτηρίζει, καθώς και το προσωπικό καταφύγιο τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της.

Αφού βρήκε ένα κενό οικόπεδο στην περιοχή Georgica Pond, τηλεφώνησε στις Ariel Ashe και Reinaldo Leandro, συνεργάτες της εταιρείας Ashe Leandro που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ώστε να δει πώς θα μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν. Είχε γνωρίσει τους σχεδιαστές χρόνια νωρίτερα, «όταν έγραψα μια ιστορία για το σπίτι του Rashid Johnson και της Sheree Hovsepian στο Bridgehampton», λέει η Berg, και βρήκε τη δουλειά τους πραγματικά συναρπαστική. Όταν άρχισε να μιλάει με τους Leandro και Ashe για το δικό της σπίτι, σχεδόν δεν μπορούσε να πιστέψει πώς η αρχιτέκτονας και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων ήταν σε θέση να μαντέψουν κάθε επιθυμία της. «Ζωντάνεψαν όλα όσα είχα στο μυαλό μου», αναφέρει η Berg. «Τόσο η Rei όσο και η Ariel έχουν τόσο απίστευτες γνώσεις της αρχιτεκτονικής ιστορίας και της τέχνης - μιλούσαμε την ίδια γλώσσα από το πρώτο λεπτό».

edc030124ashe-leandro-006-65c122596d4cf.jpg


Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλήξουν σε ένα όραμα για το σπίτι των 6.000 τετραγωνικών μέτρων: «Θέλαμε να παντρέψουμε την ιδέα του τροπικού μοντερνισμού από τη Λατινική Αμερική με την αρχιτεκτονική του Hamptons», λέει η Leandro, ο οποίος μεγάλωσε στο Caracas της Βενεζουέλας και γνωρίζει καλά τα αρχιτεκτονικά σύμβολα της περιοχής. «Φυσικά, η πρόκληση έγινε το γεγονός ότι η τοποθεσία αυτή βρίσκεται στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε έπρεπε επίσης να αισθάνεται ριζωμένη στον τόπο της και να ανταποκρίνεται στο κλίμα». Ο σχεδιασμός που προέκυψε είναι ένα διώροφο κτίριο κατασκευασμένο από πέτρα της Νέας Υόρκης, μαόνι και χάλυβα. Οι εσωτερικοί χώροι διαβίωσης ανοίγουν διάπλατα προς την ύπαιθρο το καλοκαίρι, αλλά μπορούν να κλείσουν από τεράστιες συρόμενες γυάλινες πόρτες τους χειμερινούς μήνες.

Οι επισκέπτες περιηγούνται σε έναν διάδρομο από ασβεστολιθικά πεζοδρόμια πάνω από μια πισίνα που αντανακλά το φως, και στη συνέχεια φτάνουν σε ένα σαλόνι που θυμίζει τη Villa Planchart του Gio Ponti το 1957 στο Caracas. Ανάμεσα σε δύο τοίχους από γυάλινα διαφράγματα, αυτός ο χώρος βλέπει προς την πισίνα, ενώ μια τσιμεντένια σκάλα εμπνευσμένη από μια σκάλα που βρίσκεται στο σπίτι και το studio του καλλιτέχνη Pedro Reyes στην πόλη του Μεξικού (το γλυπτό τραπέζι και οι καρέκλες του οποίου από ηφαιστειακή πέτρα είναι εγκατεστημένα στη βεράντα του υπνοδωματίου της Berg) ανεβαίνει σε μια ανοιχτή βιβλιοθήκη σε ένα ημιώροφο.

edc030124ashe-leandro-003-65c11d1916356.jpg


Αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά γούστα των ιδιοκτητών, η Ashe προμηθεύτηκε vintage θησαυρούς από όλο τον κόσμο για να επιπλώσει το σπίτι. Ένα σετ πολυθρόνες σχεδιασμένες από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Pierre Chareau στο Παρίσι, επικαλυμμένες με αυθεντική ταπισερί του Jean Lurçat, ήταν μια πρώιμη αγορά για το σαλόνι. Όπως ένας καλός συλλέκτης έχει την υπομονή να περιμένει να βρεθεί το τέλειο έργο, έτσι και η Ashe δεν επέλεξε έπιπλα για να γεμίσει απλώς τα δωμάτια. Περίμενε ώστε να βρει τα κατάλληλα που θα «συνομιλούσαν» με το υπόλοιπο design του σπιτιού, αλλά και με το μαγευτικό εξωτερικό τοπίο. Ο πάγκος Charlotte Perriand στον διάδρομο της εισόδου είναι μία από τις πολλές τέτοιες ανακαλύψεις.

Η εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης της Berg -που περιλαμβάνει έργα σύγχρονων φαινομένων όπως οι Rashid Johnson, Diedrick Brackens, Carol Bove, Eamon Ore-Giron και Gisela McDaniel, καθώς και έργα θρύλων όπως οι Jean Arp, John Baldessari και Sol LeWitt- πρωταγωνιστεί σε κάθε χώρο κι εντυπωσιάζει. Το καθένα από τα δωμάτια έχει να διηγηθεί τη δική του μοναδική ιστορία, με τα χρώματα να δημιουργούν ένα σκηνικό απόλυτα μοντέρνο, αλλά και διαχρονικό.

edc030124ashe-leandro-010-65c2725a9db6c.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Jason Schmidt, ELLE Decor