fbpixel

Search icon
Search
Μια εντυπωσιακή κατοικία στο Connecticut αποπνέει πολυτέλεια και διαχρονικότητα
INTERIORS

Μια εντυπωσιακή κατοικία στο Connecticut αποπνέει πολυτέλεια και διαχρονικότητα

Σχεδιασμένη από το studio Jesse Parris-Lamb


To studio Jesse Parris-Lamb με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει καταφέρει μέσα από την πορεία στον χώρο της αρχιτεκτονικής να βρει τα δικά του σχεδιαστικά πατήματα και να ξεχωρίσει στη μοναδικότητα αυτών, σημειώνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνει τον μοντερνισμό, διατηρώντας διαχρονικά στοιχεία που παραμένουν επίκαιρα όσο κι αν οι τάσεις στο interior design αλλάζουν συνεχώς.

Στο Fairfield County του Connecticut μια κατοικία με την υπογραφή του συγκεκριμένο studio γίνεται παράδειγμα της σπουδαίας του δουλειάς. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή family houses που έχουμε θαυμάσει τον τελευταίο καιρό, το οποίο πολύ πρόσφατα ανακαινίστηκε και, πλέον, σαγηνεύει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς design lovers.

Ας το εξερευνήσουμε!
19-exterior.jpg


Σε μια καταπράσινη γειτονιά που αποτελείται και από άλλα όμορφα σπίτια και ξεχωρίζει για την ηρεμία που αποπνέει, η κατοικία αυτή παρά το γεγονός πως χτίστηκε πριν από αρκετές δεκαετίες, σήμερα μοιάζει τόσο σύγχρονη χάρη στο makeover του studio. Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. 

Πρόκειται για ένα σπίτι-επιτομή του luxury design και της chic διακόσμησης, με εμφανείς τις επιρροές από τα στοιχεία της φύσης και με πολλές artistic πινελιές. Ένας «καμβάς» earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το καφέ, το πράσινο, αλλά και κάποιες bold λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να διευκολύνει την καθημερινότητα των ιδιοκτητών. 

Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις extra προσθήκες χρώματος που κάνουν ολόκληρη τη διαφορά.

12-stair20hall.jpg


Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η μεγάλη αγάπη των ιδιοκτητών, καθώς τις έχουν επιλέξει τόσο για την κουζίνα και για το μπάνιο όσο και γι' άλλα σημεία του σπιτιού, κάτι που «δένουν» ιδιαίτερα με τους γήινους τόνους. Ακόμα, τα μεγάλα παράθυρα «λούζουν» στο φως την κατοικία από το πρωί έως την ώρα που ο ήλιος πέφτει. Ανεξάρτητα όμως από την ώρα της ημέρας, οι χώροι διαβίωσης είναι γεμάτοι με χρώμα και χαρακτήρα. 

Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, συνθέτουν το όλο theme και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό και απόλυτα διαχρονικό. Οι artful πινελιές, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα υπέροχα indoor plants που κυριαρχούν από γωνιά σε γωνιά, χαρίζοντας διάσταση με τον πιο φυσικό κι εκλεπτυσμένο τρόπο.

Πέρα από το εκπληκτικό εσωτερικό της κατοικίας, πολύ εντυπωσιακοί είναι και οι εξωτερικοί χώροι, που αποπνέουν την αίσθηση της ηρεμίας και αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη γοητεία του Connecticut. Πράσινα στοιχεία, outdoor living χώροι, υπέροχη θέα και άλλα στοιχεία που συνθέτουν μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.

08-library.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Nicole Franzen, AD