fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στην Πορτογαλία είναι γεμάτη φως και artistic λεπτομέρειες
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στην Πορτογαλία είναι γεμάτη φως και artistic λεπτομέρειες

Το Casa Joana διαμορφώθηκε στα ερείπια ενός πρώην στάβλου


Μια πράσινη όαση με αστική αίσθηση... Φως και αέρας γεμίζουν εσωτερικό του Casa Joana. Ένα καταφύγιο στο ηλιόλουστο Algarve στην Πορτογαλία που αποθεώνει τη χαλαρή υπαίθρια ζωή. Η κύρια πόλη και το πολιτιστικό, μαυριτανικό κέντρο της περιοχής, το Silves, είναι σήμερα ένας ζεστός, μικρός προορισμός στην ενδοχώρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη δημοφιλή πορτογαλική ακτή και το φυσικό καταφύγιο Serra de Monchique. 

Η παραθεριστική κατοικία Casa Joana –που πήρε το όνομά της από την αρχιτέκτονά της Joana Dalmau Pinto– βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, σε ένα ήσυχο δρομάκι κοντά στο επιβλητικό κάστρο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σήμερα ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια υπήρχε εδώ ένα ερείπιο που ήταν στάβλος. Από έξω, η απλή πρόσοψη δεν αποκαλύπτει ότι πίσω της κρύβεται ένα αρχιτεκτονικά συναρπαστικό, φωτεινό κι ευρύχωρο σπίτι σε μινιμαλιστικό στιλ, με ψηλά δωμάτια και τρεις εντυπωσιακές βεράντες.

casa-joana-008.jpg


Το Casa Joana προσφέρει χώρο, γαλήνη και ησυχία σε έξι επισκέπτες να ανακαλύψουν το Algarve . Εκτός από ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο στο ισόγειο, υπάρχουν δύο ακόμη υπνοδωμάτια με μικρά αλλά άνετα μπάνια στον πρώτο όροφο. Η μεγάλη κουζίνα «ρέει» απρόσκοπτα σε ένα σαλόνι με άνετο κίτρινο καναπέ και τζάκι. Έπιπλα, ράφια, ιδιαίτερα διακοσμητικά και τα χειροποίητα κεραμικά συνθέτουν ένα απίστευτα εκλεπτυσμένο σκηνικό. Αλλά ίσως το πιο εκθαμβωτικό χαρακτηριστικό όλων είναι η σκάλα που ανεβαίνει απότομα από την αυλή στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ταράτσες από τερακότα του Silves, μαζί με πελαργούς που φωλιάζουν.

Καθεμία από τις τρεις βεράντες, γεμάτες πράσινο από τα τροπικά φυτά, έχει διαφορετική λειτουργία: ενώ η μικρή πισίνα στην μπροστινή βεράντα προσκαλεί τους επισκέπτες να πάρουν πρωινό, η πίσω βεράντα έχει μια εξωτερική κουζίνα κι ένα μεγάλο τραπέζι όπου μπορεί κανείς να μαγειρέψει και να βρεθεί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, έχοντας για συνοδεία το κελάηδισμα των πουλιών. Για ένα απεριτίφ στον ήλιο, ένα μπάνιο στην ύπαιθρο ή ένα ποτήρι κρασί το βράδυ, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το σαλόνι στη βεράντα του τελευταίου ορόφου με θέα στο Silves και τον έναστρο ουρανό.

casa-joana-000-1846x1038.jpg


Κρυμμένος σε έναν ήσυχο δρόμο στο Silves, αυτός ο πρώην στάβλος έχει ξαναζωντανέψει ως ένα εντυπωσιακό πολυεπίπεδο σύγχρονο σπίτι. Η μεταμόρφωση ήταν έργο της αρχιτέκτονος Joana Dalmau Pinto από το Studioarte και το σπίτι ονομάστηκε προς τιμήν της. Με μινιμαλιστική αισθητική και υπέροχες λεπτομέρειες, η κατοικία αυτή αποτελεί υπόδειγμα μοντέρνου design, συνδυάζοντας στοιχεία ιδιαίτερα με άλλα πιο κλασικά και διαχρονικά. Κάθε γωνία της μας εμπνέει με μαγικό τρόπο.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!