fbpixel

Search icon
Search
Mάθετε να ψωνίζετε σαν διακοσμητής
INTERIORS

Mάθετε να ψωνίζετε σαν διακοσμητής

Aκολουθήστε τα παρακάτω tips


Εάν δεν μπορείτε να προσλάβετε αρχιτέκτονα ή διακοσμητή εσωτερικών χώρων, τουλάχιστον μπορείτε να ψωνίσετε όπως εκείνοι. Είναι στ’ αλήθεια πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Παρόλο που το κοινό δεν έχει πρόσβαση σε χονδρεμπόρους, ίσως να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων βρίσκουν μερικά από τα καλύτερα κομμάτια τους σε μέρη όπου οι υπόλοιποι από εμάς ψωνίζουμε καθημερινά.

Μιλήσαμε με σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για να μάθουμε από πού αγόρασαν μερικά από τα καλύτερα αντικείμενα τους. Μας τα μαρτύρησαν με χαρά:

Πολυκαταστήματα

Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε παιχνίδια από το Jumbo περάστε και μια βόλτα από το διάδρομο με τα είδη διακόσμησης. Σε καταστήματα όπως τις προσφορές Vicko βρίσκει κανείς πραγματικά τα πάντα για να εξοπλίσει ένα σπιτικό, από μαγειρικά σκεύη έως διακοσμητικά και έπιπλα. Ενώ αυτά τα καταστήματα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τιμές, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι πολλοί σχεδιαστές αγοράζουν είδη για έργα τους υψηλού επιπέδου και από εκεί. «Για μικρά αντικείμενα επίπλων και διακόσμησης, συχνά πηγαίνουμε στο Vicko. Έχουν μια μεγάλη επιλογή από μικρά τραπέζια, απλίκες, σκαμπό, πουφ, διακόσμηση δωματίου και τοίχου», μας αποκαλύπτει η Μάτα Πετροπούλου, αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και διακοσμήτρια.

Το Ikea επίσης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε υπερβολικά χρήματα αφού αν ξεπεράσει κανείς τον τίτλο “πολυκατάστημα” θα βρει ,μερικά καλά βασικά κομμάτια όπως καθρέπτες τοίχου ή αξεσουάρ μπάνιου.

Designer’s tip: Aγοράστε μια κλασική ντουλάπα και αλλάξτε τα χερούλια με διάφορα σε διαφορετικά σχέδια για να δώσετε ένα designer's touch.”

Κοιτάξτε τοπικά

Αν σας αρέσουν τα μοναδικά πράγματα ή προσπαθείτε να βρείτε αντικείμενα που δεν παράγονται μαζικά προτιμήστε τους κατασκευαστές επίπλων της περιοχή σας. Τοπικά καταστήματα επίπλων, καταστήματα με αντίκες, αλλά ακόμα και τα παλιατζίδικα μπορεί πολλές φορές να κρύβουν μικρούς θησαυρούς. Οι ντόπιοι πωλητές, αν είναι και γνωστοί μας είναι επίσης πολύ πιθανό να μας κάνουν καλύτερη τιμή.

Σε τέτοια καταστήματα μπορεί να βρούμε εκπληκτικές ευκαιρίες. Οι υπαίθριες αγορές ή περιοχές όπως το Μοναστηράκι επίσης έχουν πάντα ενδιαφέροντα κομμάτια. Αν είμαστε τυχεροί και βρούμε μια παλιά πολυθρόνα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ταπετσαρία και να την ανανεώσουμε με πολύ μικρό κόστος.

Designer’s tip: Τοποθετήστε ένα κομμάτι αντίκα δίπλα σε κάτι ολοκαίνουργιο.

Στο δρόμο

Πολύ συχνά οι διακοσμητές παραδέχονται ότι βρήκαν απίθανα κομμάτια επίπλων και διακόσμησης κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα σκουπίδια κάποιου μπορεί να γίνουν ο θησαυρός κάποιου άλλου και είναι μια λογική που κινείται στα πλαίσια της ανακύκλωσης και της αειφορίας.

Παλιά κομμάτια από παντζούρια μπορούν να μεταμορφωθούν σε παραβάν. Ένα κομμάτι κοτετσόσυρμα και μια παλιά κορνίζα μπορούν να γίνουν η νέα κρεμάστρα για τα σκουλαρίκια σας. Μόνο φαντασία χρειάζεται στ’ αλήθεια και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αν ταξιδεύετε μπορείτε να εμπλουτίσετε το χώρο σας με αντικείμενα από τα ταξίδια σας. Ένα μεταξωτό σάρι μπορεί να γίνει ένα τέλειο κεφαλάρι κρεβατιού και θα δώσει στην κρεβατοκάμαρά σας μια αίσθηση πολυτέλειας.

Designer’s tip: Αλλάξτε τη χρήση σε ένα αντικείμενο και αμέσως θα πάρει νέα ζωή!

Αγορά online

Υπάρχουν ατελείωτα μέρη για να αγοράσετε έπιπλα και διακόσμηση στο Διαδίκτυο. Εκτός των ιστοσελίδων που διαθέτουν μεγάλα καταστήματα όπως τα Jysk στα online “παζάρια” του Ebay, στο Amazon ή ακόμα και στο Etsy μπορείτε να βρείτε εκπληκτικά κομμάτια σε προσφορά ή να τα “χτυπήσετε” σε έναν online πλειστηριασμό. Ακόμα τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες επιλέγουν το διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν online εκθέσεις και στήνονται έτσι “ψηφιακές γκαλερί” γεμάτες ακατέργαστα διαμάντια που θα συμπληρώσουν ωραία το χώρο σας.

Designer’s tip: Ελέγξτε τις διαστάσεις και το υλικό κατασκευής για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και φυσικά διαβάστε τις αξιολογήσεις τόσο του προϊόντος όσο και του πωλητή.

Μπορεί να σας εκπλήξει να μάθετε ότι οι σχεδιαστές ψωνίζουν επίσης σε πολλά από τα ίδια μέρη που έχουμε επισκεφτεί ήδη. Τελικά, μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε οπουδήποτε αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Στην εποχή των διαδικτυακών αγορών, όλοι πρέπει να είναι ανοιχτοί στην αγορά επίπλων από ασυνήθιστα μέρη. Ακριβώς όπως τα ψώνια για ρούχα, μπορείτε να βρείτε ωραία πράγματα οπουδήποτε αν προσέχετε την ποιότητα και το σχεδιασμό. Τίποτα δεν είναι εκτός ορίων.