fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτείτε από την ονειρεμένη κατοικία του δημοφιλούς ηθοποιού John Leguizamo στην καρδιά της Νέας Υόρκης
INTERIORS

Μαγευτείτε από την ονειρεμένη κατοικία του δημοφιλούς ηθοποιού John Leguizamo στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Το κεντρικό στοιχείο στο οποίο στήριξε την κεντρική του διαμόρφωση είναι τα pieces του παρελθόντος


Το παρελθόν πάντα λειτουργούσε ως ένα ισχυρό σημείο αναφοράς στην αισθητική διαμόρφωση μιας κατοικίας. Συνεχίζει τους δεσμούς με την οικογένεια και κληροδοτεί αρώματα, γεύσεις και αξίες. Το στοιχείο αυτό πρωταγωνιστεί και στο σημερινό μας ταξίδι σε μια παραμυθένια οικογενειακή κατοικία στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Ιδιοκτήτης της είναι ο δημοφιλής Κολομβιανός ηθοποιός, John Leguizamo, ο οποίος από την αρχή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη γοητευτική αρχιτεκτονική των μέσων του 19ου αιώνα, χρόνος - ορόσημο για την έναρξη της κατασκευής της. Ο ίδιος αγόρασε το σπίτι το 2008 και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να ολοκληρώσει την πολυπόθητη κατασκευαστική αναβάθμιση. 

Continuous evolution

tori20photography-1.webp
Μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή το 2009, μετακόμισαν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους μια συγκεκριμένη σχεδιαστική ιδέα πέρα από τον κεντρικό στόχο του John να διατηρήσει την ομορφιά και τη δομή του κτιρίου, όπως ο ίδιος το περιγράφει, και την επιθυμία να γεμίσουν το σπίτι τους με αντίκες, τις οποίες είχαν συλλέξει για να μοιραστούν από γενιά σε γενιά. Ο ίδιος πάντα δήλωνε θερμός λάτρης της υψηλής και eclectic αισθητικής, στην οποία τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η ποιότητα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεν βιάστηκε, ώστε να δομήσει άμεσα την τελική του εικόνα, αλλά όπως και ο ίδιος υποστηρίζει η διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία, η οποία βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη, όπως ακριβώς και η ζωή τους. Για προχωρήσουν, όντας ακόμη πιο εξοπλισμένοι και σίγουροι, εμπιστεύτηκαν σημαντικούς interior designers, με τους οποίους βρήκαν κοινές αναφορές όσον αφορά την αγάπη τους για τις αντίκες.


The inspiring contrasts 

tori20photography-9.webp

Παρατηρώντας ακόμη πιο βαθιά τη διαμόρφωση της κατοικίας, καταλήγουμε στο ότι κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Από την μια πλευρά, στους χώρους της κουζίνας, της τραπεζαρίας, του ενός living room, καθώς και του μπάνιου κινούμαστε σε μια soft παλέτα στους τοίχους με επικρατέστερες επιλογές το λευκό, το μπεζ και το κρεμ. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα pieces, όπως τα χαλιά, τα ντουλάπια, οι καναπέδες και τα φωτιστικά. 

tori20photography-11.webp

Από την άλλη πλευρά, προχωρώντας στο δεύτερο σαλόνι, κινούμαστε σε διαφορετικά πολιτιστικά και αισθητικά μονοπάτια, με έντονα τα αρώματα και τη μαξιμαλιστική διάθεση της Ανατολής. Έντονοι χρωματισμοί, όπως μπλε royal και κόκκινο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, δομώντας μια ρομαντική και εκκεντρική, ταυτόχρονα, εικόνα. Εξεζητημένα vintage υφάσματα και εκλεπτυσμένα ethnic patterns ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο μοιάζει σαν να βγήκε από τις "Χίλιες και μία νύχτες". 

Αυτή η κατοικία έχει να μας αφηγηθεί πολλά για την προσωπικότητα και τα αγαπημένα ταξίδια των ιδιοκτητών. Εμπνευστείτε! 

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Tori Sikkema