fbpixel

Search icon
Search
Εξερευνήστε τη σκανδιναβική ατμόσφαιρα μιας ευάερης κατοικίας στο δυτικό Λονδίνο
INTERIORS

Εξερευνήστε τη σκανδιναβική ατμόσφαιρα μιας ευάερης κατοικίας στο δυτικό Λονδίνο

Από μια παλιά αποθήκη ζυθοποιίας σε luxurious σπίτι χάρη στη designer Looby Crean


Είναι αλήθεια ότι για να προχωρήσει κανείς σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης και αρχιτεκτονικού ανασχεδιασμού, απαιτείται ακρίβεια, προβλεπτικότητα και αστείρευτη φαντασία. Αυτό συνέβη και στη σημερινή κατοικία, την οποία θα γνωρίσουμε. Μεταφερόμαστε στο κατάφυτο προάστιο "Chiswick" του δυτικού Λονδίνου. Στις γραφικές γειτονιές του πρωταγωνιστεί ένα όμορφο σύμπλεγμα κτιρίων του 18ου αιώνα. Η designer, Looby Crean, επέλεξε πριν χρόνια τη συγκεκριμένη περιοχή για να διαμείνει μαζί με τον σύζυγό της. Δίπλα στο σπίτι τους είναι εγκατεστημένο ένα κτίριο παρόμοιας ηλικίας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη για την κοντινή ζυθοποιία Fullers. Το 2012, η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να αγοράσουν το κτίριο και να το ενσωματώσουν μαζί με την οικογενειακή τους κατοικία. 

Keeping history alive

210604-hg-looby-crean-005-web.webp
H Looby σεβάστηκε την ιστορία του κτιρίου και επιθυμούσε να τη διατηρήσει ζωντανή, γι΄ αυτό και κράτησε το τεράστιο δωμάτιο του επάνω ορόφου, το οποίο εκτείνεται σε όλο το μήκος του σπιτιού. Ο εντυπωσιακός αυτός  χώρος καλύφθηκε στο μισό του τμήμα με μια καινούργια επένδυση και στο άλλο του μισό με το εκλεπτυσμένο ύφασμα "Verdure" της εταιρείας Zoffany, ώστε να του χαρίσει ζεστασιά και ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σχεδιάστρια δεν έμεινε, όμως, μόνο στις συγκεκριμένες κινήσεις αλλαγής. Ήθελε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αίσθηση της φιλικότητας και της άνετης φιλοξενίας, γι' αυτό και προχώρησε στην τοποθέτηση σανιδών πλάτους 50 εκατοστών από έλατο Douglas με λευκό φινίρισμα, στοιχεία, τα οποία παραπέμπουν, επίσης, στη σκανδιναβική αισθητική κουλτούρα. 


Time to relax

210604-hg-looby-crean-021-web-1.webp

Προχωρώντας στα υπνοδωμάτια της κατοικίας, αισθανόμαστε ότι πλησιάζει η στιγμή για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Χάρη στις επιλογές της Crean σε γοητευτικά απαλά χρώματα και εξεζητημένα υλικά, κάθε γωνιά μοιάζει με το ιδανικό ησυχαστήριο. Στην κρεβατοκάμαρα, το aqua λινό ύφασμα, το οποίο καλύπτει τους τοίχους συνεχίζεται στο κεφαλάρι, δημιουργώντας την κατάλληλη χρωματική ισορροπία. Ιδιαίτερα έπιπλα αντίκες έρχονται να ολοκληρώσουν το παραμυθένιο σκηνικό, χαρίζοντας τις επιθυμητές δόσεις κομψότητας. 

A magical place

210604-hg-looby-crean-002-web-L5spf.webp

Και φτάνουμε στο σημείο της κατοικίας, όπου όλα αποκτούν ρομαντικό χαρακτήρα. Ο κήπος είναι γεμάτος από ανθισμένους θάμνους και δέντρα, σκορπώντας μια ανάσα αναζωογόνησης και φρεσκάδας. Στην έκτασή του έχει δημιουργηθεί ένα υπέροχο θερμοκήπιο, το οποίο το βράδυ μεταμορφώνεται στο πιο μαγικό μέρος για δείπνο υπό το φως των κεριών. Η σχεδιάστρια έχει επιμεληθεί την αυλή με μεγάλη φροντίδα, μεράκι και αγάπη, κάνοντας πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο να ζει στην πιο ζεστή κατοικία. 

Εκεί, όπου ο χρόνος σταματά, το ονειρικό αυτό καταφύγιο, είναι γεμάτο από με αφηγήσεις, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε γλυκές και νοσταλγικές εποχές. Η σημερινή μας ιστορία σε αυτήν την κατοικία αποδεικνύει τη δύναμη που έχει η επιθυμία, ειδικά όταν συναντά τη δημιουργικότητα.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της άνετης κατοικίας στη gallery!

Source: House & Garden

Photo credits: Michael Sinclair