fbpixel

Search icon
Search
Μπολόνια: Ένα τριήμερο στην πιο σαγηνευτική πόλη της Ιταλίας
ESCAPE

Μπολόνια: Ένα τριήμερο στην πιο σαγηνευτική πόλη της Ιταλίας

Μία μεσαιωνική πόλη βγαλμένη από τα πιο όμορφα παραμύθια


Μία πόλη μαγεμένη, μία πόλη γεμάτη με φλογερά χρώματα, με μοναδικά vibes, με έναν πολύ-πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η Μπολόνια είναι ικανή να σε κερδίσει από το πρώτο δευτερόλεπτο με τα αρώματα και την ομορφιά της. Είναι σαγηνευτική, αλλά παράλληλα και πολύ απλή. Όταν την κοιτάζει κανείς από ψηλά, θυμίζει κάτι από το παρελθόν και φτάνοντας σε αυτήν, έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την άλλη της πλευρά. Την πιο σύγχρονη, την πιο αυθεντική.

Στην πόλη αυτή δε βαριέσαι ποτέ. Προσφέρεται για εξερεύνηση, για ατελείωτο περπάτημα, για χαλαρές βόλτες με ένα Aperol Spritz στο χέρι. Θέλετε να γνωρίσετε την Μπολόνια; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα μυστικά της...

Εμείς τη λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή!

Day 1

shutterstock-2166706595.jpg

Δεν είναι μία πόλη σαν όλες τις άλλες. Συνδυάζει με τον πιο ιδανικό, με τον πιο μοναδικό τρόπο το παρόν με το μέλλον κι έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταφθάνουν σε αυτήν visitors από κάθε γωνιά του κόσμου. Η Μπολόνια αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει ρυθμούς διαφορετικούς από τους δικούς της. Μοιάζει να είναι βγαλμένη από ένα πανέμορφο παραμύθι, γεμάτο με χρώματα και μεθυστικά αρώματα. Το short-trip στην πόλη, ξεκινάει με την άφιξη στο αεροδρόμιο κι από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο, που θα σας οδηγήσει στο κέντρο, είτε ένα από τα πολλά ταξί, που θα σας περιμένουν έξω από την αίθουσα αφίξεων. Κάπως έτσι, θα οδηγηθείτε στην πιο όμορφη πλευρά της πόλης. Φτάνοντας στους κεντρικούς της δρόμους, θα έχετε μία πρώτη επαφή με την ομορφιά αυτού του τόπου και να είστε σίγουροι, πως οι locals θα σας βάλουν πολύ γρήγορα στο κατάλληλο mood. 

1-2hFVa.jpg
Velluto

Μετά το απαραίτητο check-in, σειρά έχει μία βόλτα στα μικρά δρομάκια της, που κρύβουν όμως μία τεράστια ομορφιά. Ακόμη και το πιο μικρό στενό, έχει κάτι να προσφέρει, κάτι να δείξει. Η Piazza Maggiore, με την σπουδαία ιστορία, είναι αναμφίβολα ένα από τα πρώτα spots που βρίσκονται στην must-visit list όσων βρίσκονται στην Μπολόνια και -φυσικά- ακολουθεί η απαραίτητη, αναμνηστική φωτογραφία στο συντριβάνι του Ποσειδώνα -aka Fontana dell Nettuno- μπροστά από το Palazzo Comunale. Πολύ κοντά βρίσκεται και η Basilica di San Petronio, η πέμπτη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που είναι... μισοτελειωμένη και πολύ-πολύ επιβλητική. Φτάνοντας σε αυτήν, θα παρατηρήσετε πως οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, ενώ δε θα πρέπει να φύγετε χωρίς να θαυμάσετε το ηλιακό ρολόι και τα σύμβολα των ζωδίων που βρίσκονται στα δεξιά της. Πρόκειται για μία μοναδική εικόνα, που δύσκολα θα συναντήσετε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ανάμεσα στις βόλτες σας, κάντε μία μικρή στάση σε κάποιο από τα super-cute coffee-shops που θα συναντήσετε εκεί κι απολαύστε έναν αυθεντικό, ιταλικό espresso, με την πιο σαγηνευτική θέα. Η ιδανική μέρα στην Μπολόνια, ολοκληρώνεται με ένα dinner -pasta o'clock- παρέα με ένα δροσερό italian aperitivo, που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των locals σε μία original italian trattoria. Προσθέστε στην bucket list σας το Velluto και πείτε ένα μεγάλο "ναι" στα signature cocktails του bar. Θα τα λατρέψετε!

Day 2

shutterstock-45454366.jpg

Η day 2 στην Μπολόνια, είναι και η πιο σημαντική, καθώς θα έχετε στη διάθεσή σας αμέτρητες ώρες για να εξερευνήσετε την πόλη και να γνωρίσετε ακόμη και τα πιο μικρά, τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της. Η μέρα επιβάλλεται να ξεκινήσει με ένα απολαυστικό brunch κι ιδανικό spot γι' αυτό, είναι το Lampadina Cafè. Πρόκειται για μία μικρή όαση, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας με τα μοναδικά vibes του και κυρίως, με το λαχταριστό menu του. Το avocado toast αποτελεί -αναμφίβολα- σταθερή και πολύ αγαπημένη επιλογή, αλλά σε αυτή την περίπτωση, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα, αφράτα bagel -υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές- που πραγματικά είναι μοναδικά! Μην φύγετε από το συγκεκριμένο μαγαζί αν δε δοκιμάσετε τα croissants με τη σοκολάτα και την κρέμα και πείτε ένα μεγάλο "ναι" σε έναν oat-milk cappuccino, ολοκληρώνοντας ιδανικά το brunch σας.

154744466-3836676399751652-2847546594467908970-n.jpg
Salumeria Simoni

Shopping o'clock! Μετά από ένα χορταστικό πρωινό, σειρά έχει μία βόλτα στα μαγαζιά της Μπολόνια και φυσικά, ο απόλυτος προορισμός είναι η Via Indipendenza. Πρόκειται -ουσιαστικά- για τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, με μικρά και μεγάλα καταστήματα γνωστών αλυσίδων, που κρύβουν μέσα τους μικρούς θησαυρούς και μοναδικά pieces, που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού, ειδικά εκτός Ιταλίας. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν τα διάσημα brands και οίκους μόδας όπως ο Gucci, η Louis Vuitton ή ο Prada, τότε ο απόλυτος προορισμός για εσάς είναι η Galleria Cavour, το εμπόρικο κέντρο που φιλοξενεί όλους τους επώνυμους οίκους μόδας. Οι locals λατρεύουν τη μόδα κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από φανερό, κάνοντας μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που αποτελεί πόλο έλξης για τους fashion-lovers. Ολοκληρώνοντας ένα πλήρες shopping-session, επόμενη στάση είναι η Piccola Venezia ή αλλιώς μικρή Βενετία. Εννοείται πως επιβάλλεται μία φωτογραφία μπροστά στο γραφικό παραθυράκι στη Via Piella, με το κρυμμένο κανάλι, σε συνδυασμό με τη γραφική θέα, τα χρωματιστά σπίτια και τα λουλούδια, να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Μετά από την στάση σε αυτό το πανέμορφο μέρος, η μέρα ολοκληρώνεται με τον πιο μαγικό τρόπο με ένα early drink στην Salumeria Simoni, παρέα με πεντανόστιμους, τοπικούς μεζέδες και ιταλικά εδέσματα, με τις μυρωδιές και τα αρώματα να ταξιδεύουν τον ουρανίσκο και να ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Αφήστε τους experts του είδους να σας καθοδηγήσουν και το καλύτερο από όλα, είναι πως μπορείτε να αγοράσετε οτιδήποτε δοκιμάσετε, για να επιστρέψετε στην Ελλάδα, με έντονο άρωμα Ιταλίας.

Day 3

shutterstock-397150111.jpg

Last but not least, η τελευταία μέρα στην κατακόκκινη πόλη ολοκληρώνεται με ένα breakfast στο Pappare’ Bologna. Φτάνοντας σε αυτό, είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντήσετε μία τεράστια ουρά από κόσμο, καθώς είναι αρκετά δημοφιλές, ωστόσο, πραγματικά αξίζει την αναμονή. Το acai bowl θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, όπως και τα pancakes, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα γεμιστά croissants -charcoal croissant for the win- μαζί με έναν αυθεντικό, italian espresso. Μετά από ένα πεντανόστιμο brunch, επόμενη στάση είναι οι Due Torri ή αλλιώς, οι δίδυμοι πύργοι της Μπολόνια, ο Asinelli και ο Garisenda που βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο κέντρο της πόλης και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Ο πρώτος, είναι ο ψηλότερος μεσαιωνικός πύργος που διασώζεται με ύψος 97 μέτρα και μία μικρή κλίση 1.3 μοιρών, ενώ ο δεύτερος, έχει ύψος 48 μέτρα και γέρνει 4 ολόκληρες μοίρες! Σήμερα, μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο τον πύργο Asinelli κι αν καταφέρετε να ανεβείτε τα 498 σκαλιά, θα ανταμειφθείτε από την θαυμάσια πανοραμική θέα της πόλης που θα απλωθεί μπροστά σας. Το εισιτήριο είναι στα 5 ευρώ κι ειλικρινά, αξίζει να προσθέσετε τη συγκεκριμένη στάση στο πρόγραμμά σας, καθώς πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

119662403-2127905300678410-5987489386413715149-o-e1615474705766.jpg
La Prosciutteria Bologna

Λίγο πριν να αποχαιρετήσετε την Μπολόνια, επιβάλλεται μία last stop στην La Prosciutteria Bologna, για ένα τελευταίο drink κι ένα γευστικό ταξίδι στις ιταλικές σπεσιαλιτέ. Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα ποτήρι λευκό κρασί -στο menu θα συναντήσετε πολύ γνωστές ετικέτες- μαζί με μία πιατέλα με αλλαντικά και γνωστά, ιταλικά τυριά, που θα σας ταξιδέψουν με τα μεθυστικά αρώματα και τις πλούσιες γεύσεις τους. Στο φινάλε του ταξιδιού σας, κάντε ένα σύντομο espresso-break στην Via Massimo Azeglio, με τη μοναδική θέα και κατευθυνθείτε στο αεροδρόμιο, ολοκληρώνοντας ένα super-απολαυστικό ταξίδι, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ιταλίας. Η φλογερή Μπολόνια θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας και σίγουρα, κάποια στιγμή θα επιστρέψετε σε αυτήν στο μέλλον...