fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτείτε από την εκλεπτυσμένη κατοικία της σχεδιάστριας κοσμημάτων Kendra Scott στη λίμνη Austin
INTERIORS

Μαγευτείτε από την εκλεπτυσμένη κατοικία της σχεδιάστριας κοσμημάτων Kendra Scott στη λίμνη Austin

Ένας επίγειος παράδεισος με πλήθος ανέσεων και πολυτελών pieces ανοίγει τις πόρτες του και μας συστήνει την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα


Cozy διάθεση, μεγαλοπρεπή διακοσμητικά αντικείμενα και πρωτοτυπία στην επιλογή των υλικών, καταφέρνουν να κάνουν μια κατοικία να ξεχωρίζει από την αρχή. Αυτά τα στοιχεία θα γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά στο σημερινό μας ταξίδι στην άγρια γοητεία της λίμνης Austin του Τέξας και στην άκρως εντυπωσιακή οικογενειακή έπαυλη της σχεδιάστριας κοσμημάτων, Kendra Scott. Η βίλα της θυμίζει την εξεζητημένη αισθητική κουλτούρα του Positano, με τις αντίστοιχες μεσογειακές αναφορές να πρωταγωνιστούν σε κάθε σημείο του, ειδικά στους εξωτερικούς χώρους. 

Μπαίνοντας κανείς από την κεντρική πύλη της κατοικίας, η τεράστια chic πισίνα σαγηνεύει το βλέμμα του, κάνοντάς τον να θέλει να εξερευνήσει ακόμη περισσότερα. Χάρη στη νοτιοανατολική του θέση, χαρίζει στους ιδιοκτήτες, αλλά και στους προσκεκλημένους μια απαράμιλλης ομορφιάς θέα προς τη λίμνη, μαζί με φρέσκο καθαρό αέρα. Ένας επίγειος παράδεισος που χτίζει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ξεκούραση και ηρεμία. 

Coziness is everything here 

streetsantini-kendra20scott-159-f.webp
Η Scott αγαπά την φιλοσοφία του slow living και έχει ανάγκη από καθημερινές στιγμές χαράς και ηρεμίας. Γι' αυτό και κάθε εσωτερικός χώρος έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να χαρίζει την άνετη ατμόσφαιρα που επιθυμεί. Η ίδια λατρεύει τις στιγμές που χαλαρώνει μαζί με τα έξι παιδιά, τον σύζυγο και τα τέσσερα σκυλιά τους στο οικογενειακό τους living room. Οι κύριες χρωματικές παλέτες κινούνται με βάση το λευκό και το κρεμ, καθώς η ίδια θέλησε να δημιουργηθεί μια εικόνα αρμονίας, σε συνδυασμό με το άπλετο φυσικό φως, που εισέρχεται από τις εκτενείς κομψές τζαμαρίες. Η ίδια παραδέχεται ότι ακόμη μια αγαπημένη της στιγμή της ημέρας είναι όταν μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά της στην κουζίνα, με καθιερωμένο σημείο προετοιμασίας τον μεγάλο μαρμάρινο πάγκο της.
streetsantini-kendra20scott-995-f.webp

Η ίδια διάθεση ξεκούρασης συνεχίζεται και στα υπόλοιπα δωμάτια, όπως είναι η πολυτελής βιβλιοθήκη. Το συγκεκριμένο δωμάτιο μοιάζει σαν να έχει βγει από ένα κάστρο παραμυθιού. Εδώ κάνουμε λόγο για μια ρουστίκ προσέγγιση, με πρωταγωνιστές τις royal μπλε αποχρώσεις, τα γεωμετρικά φωτιστικά, αλλά και τα ορειχάλκινα γλυπτά ζώων.

streetsantini-kendra20scott-270-f.webp

Ιδιαίτερο στοιχείο του, στο οποίο αξίζει να δώσουμε προσοχή είναι ένας έξυπνος και ταυτόχρονα eclectic μηχανισμός στο ράφι μιας από τις πολλές βιβλιοθήκες. Στο spot, όπου έχει διαταχθεί ένα chanel coffetable, ανοίγει μια κρυφή πόρτα που οδηγεί στην ιδιωτική της ντουλάπα. Η ίδια τολμά να μοιραστεί το αγαπημένο της αυτό μυστικό.

streetsantini-kendra20scott-064-f.webp

Ακόμη ένα δωμάτιο που προσελκύει το ενδιαφέρον μας, χάρη στην ρεαλιστική του διαμόρφωση και τις ξεχωριστές διακοσμητικές του λεπτομέρειες είναι το υπνοδωμάτιο του μικρότερού της γιου. Το κεντρικό του concept είναι το διάστημα και οι πλανήτες, και έτσι παρατηρούμε ένα πρωτότυπο κρεβάτι - κουκέτα σε μια υπέροχη κατασκευή διαστημικού λεωφορείου με έναν περιστρεφόμενο πολυέλαιο Sputnik. 

Μπορείτε να απολαύσετε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest. 

Photo credits: Douglas Friedman