fbpixel

Search icon
Search
Μια μαγική ισόγεια κατοικία με αδρά βιομηχανικά υλικά και φιλόξενη φωτεινή ατμόσφαιρα
INTERIORS

Μια μαγική ισόγεια κατοικία με αδρά βιομηχανικά υλικά και φιλόξενη φωτεινή ατμόσφαιρα

Το Bare House στο Τελ Αβίβ υπογράφουν οι Jacobs-Yaniv Architects


Oι Jacobs Yaniv Architects ολοκλήρωσαν ένα σπίτι από σκυρόδεμα στο Τελ Αβίβ, το οποίο διαθέτει ένα άνετο living room με βιομηχανικά κομμάτια και μια ολόκληρη όψη με τζαμαρίες που ανοίγουν. Η ιδιαίτερη ισόγεια κατοικία ονομάστηκε Bare House και σχεδιάστηκε για μια τετραμελή οικογένεια που χρειαζόταν ένα απλό σπίτι, το οποίο παρόλα αυτά τους εξυπηρετεί στον χρόνο που περνούν μαζί, και παράλληλα δημιουργεί μια σύνδεση με τον περιβάλλοντα χώρο. 

raw-finishes-and-blockwork-create-a-cozy-and-elegant-israeli-home-NxI6V.jpg

Το τοπικό studio Jacobs Yaniv Architects το πέτυχε αυτό, τοποθετώντας τους χώρους διαβίωσης του σπιτιού γύρω από τον υπαίθριο χώρο, παρέχοντας σε κάθε δωμάτιο πρόσβαση στο εξωτερικό. «Για το ζευγάρι με τα δύο παιδιά, αναζητήσαμε μία κατοικία που θα προσέφερε μια ζεστή φιλοξενία στους πάντες, με ανάλογο ατομικό χώρο και μια αίσθηση οικογενειακού DNA ταυτόχρονα», είπε συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, Tamar Jacobs.

Ο σχεδιασμός του αναδεικνύει τη μινιμαλιστική αισθητική, την απλότητα και την αμεσότητα των γυμνών υλικών και προθέσεων. Παράλληλα, αμφισβητεί την κλίμακα και την αναλογία σε σχέση με τον δρόμο, χωρίς όμως να χάνεταιη αίσθηση του χώρου, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η βέλτιστη χρήση του φυσικού φωτός αλλά και της θέας στον κήπο.

bare-house-by-the-fields-jacobs-yaniv-architects-tel-aviv-02-yLq8V.jpg

Η καρδιά του Bare House έχει τη μορφή ενός μεγάλου ενιαίου χώρου: καθιστικού, κουζίνας και τραπεζαρίας - ο οποίος εκτείνεται σε όλο το μήκος της νότιας πλευράς. Χαρακτηρίζεται από τους τοίχους με σκυρόδεμα, διακοσμημένους με ατσάλι και ξύλινες λεπτομέρειες, σχεδιασμένους με γνώμονα τόσο για απλότητα όσο και το περιβάλλον.

«Επιλέξαμε να δουλέψουμε με ακατέργαστα υλικά γιατί αγαπάμε τη γυμνή τους όψη. Γραμμικά και εκφραστικά, εντείνουν την αυθεντική αρχιτεκτονική αίσθηση», εξηγεί ο Jacobs. Ο εσωτερικός χώρος επιτρέπει την πρόσβαση στην εξωτερική περιοχή, η οποία βλέπει προς το γειτονικό χωράφι.

Για να «θολώσει» ακόμη περισσότερο τα όρια με το εξωτερικό, το studio Jacobs Yaniv Architects επέκτεινε τη βιομηχανική υλικότητα του interior design στο εξωτερικό του κτιρίου. Τα χαλύβδινα δοκάρια που χαρακτηρίζουν την οροφή συνεχίζουν κι εκτός και στηρίζουν μια προεξέχουσα οροφή από πλέγμα από χάλυβα. Σχηματίζοντας έτσι, ένα «καταφύγιο» σαν πέργκολα πάνω από την ξύλινη βεράντα, η οποία φιλτράρει το φως.

bare-house-by-the-fields-jacobs-yaniv-architects-tel-aviv-03-IjHBI.jpg

Όταν οι ιδιοκτήτες απαιτούν ιδιωτικότητα ή σκιά, τα παντζούρια που κρύβονται μέσα στους τοίχους της κατοικίας μπορούν να τραβηχτούν ώστε να κλείσουν. Με τα παραθυρόφυλλα κατεβασμένα, τα ενσωματωμένα παράθυρα φέρνουν μέσα ακόμα το φως της ημέρας «και τα χρώματα του ουρανού».

Οι τελευταίες πινελιές στον χώρο περιλαμβάνουν έναν μικρό πάγκο από τσιμέντο - δίπλα σε ένα μαύρο τζάκι, που προορίζεται ως «ένα οικείο και χαλαρό μέρος για συνομιλία». Η Jacobs Yaniv Architects εργάστηκε επίσης σε συνεργασία με έναν τοπικό σιδηροπωλείο και έναν ξυλουργό για τη δημιουργία χαλύβδινων ραφιών βιβλιοθήκης και κρεμαστών ραφιών στην κουζίνα. Στη βόρεια πλευρά της κατοικίας, το Bare House έχει πλήρως ιδιωτικούς χώρους που περιλαμβάνουν δύο υπνοδωμάτια για τα παιδιά, ένα μπάνιο και ένα master bedroom με ιδιωτικό μπάνιο. Καθένα είναι πλήρες με πιο ανάλαφρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με ιδιαίτερες ξύλινες λεπτομέρειες.

Αναζητήστε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!