fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτείτε από τη γαλήνια ατμόσφαιρα μιας μοντέρνας έπαυλης στο Malibu
INTERIORS

Μαγευτείτε από τη γαλήνια ατμόσφαιρα μιας μοντέρνας έπαυλης στο Malibu

Η ανανέωσή της κουβαλά τη σχεδιαστική υπογραφή της Mallery Roberts Morgan


Σημαντικό στοιχείο σε έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αποτελεί ο παράγοντας - ανανέωση. Στο σημερινό μας ταξίδι στο μακρινό Malibu, θα γνωρίσουμε πως είναι η διαδικασία ανακατασκευής και αναδιαμόρφωσης μιας κατοικίας, η οποία χτίστηκε πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον αρχιτέκτονα Craig Ellwood και πρόσφατα ο σχεδιασμός της πέρασε στα χέρια της designer Mallery Roberts Morgan. 

220328-mrm-design-malibu2321-1.webp

Ο ιδιοκτήτης της έπαυλης είναι ένας νεαρός Ιταλός επιχειρηματίας, του οποίου η αισθητική κουλτούρα κινείται προς την πειθαρχία, τη γεωμετρία και την ακρίβεια. Άπλετο φυσικό φως και εκλεπτυσμένο γούστο πρωταγωνιστούν, δομώντας ένα eclectic και σύγχρονο spot.

Focused on details

220328-mrm-design-malibu2219.webp


Η διαχρονική φιλοσοφία της Mallery Roberts Morgan αφορά στην εστίαση σε καθεμιά μικρή λεπτομέρεια. Ακόμη και η ανακαίνιση ενός τόσο αξιόλογου αρχιτεκτονικού έργου απαιτεί ελαφρύ, επιδέξιο άγγιγμα και, φυσικά, βαθύ σεβασμό στην ακεραιότητα της αρχικής σύλληψης. Είναι αλήθεια ότι λίγοι σχεδιαστές διαθέτουν ένα άγγιγμα τόσο άρτιο και σίγουρο όσο αυτό της ίδιας. Παντρεύοντας τους διαχρονικούς αρχιτεκτονικούς κανόνες με τις σύγχρονες αισθητικές προσεγγίσεις κατάφερε να δημιουργήσει την ιδανική ισορροπία και αρμονία, συνθέτοντας το κατάλληλο ησυχαστήριο. Γήινα χρώματα, περίτεχνα μοτίβα και εκλεπτυσμένε υφές έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε σημείο του.

The authentc design approach

220328-mrm-design-malibu3108-copy.webp

Κύριο χαρακτηριστικό της Morgan αποτελεί μέχρι σήμερα η ατόφια σχεδιαστική της υπογραφή, με διαχρονικές πηγές έμπνευσης, οι οποίες την ακολουθούν σε κάθε δημιουργική της στιγμή. Ειδικά στη συγκεκριμένη κατοικία, έχει καταφέρει να εντάξει πλήρως την αισθητική της κουλτούρα, τοποθετώντας ενδιαφέροντα έπιπλα, διακοσμητικά αξεσουάρ και έργα Τέχνης, τα οποία προέρχονται από τη σύγχρονη σκηνή του σχεδιασμού και της διακόσμησης του Λος Άντζελες. Κλασικά σχέδια του μεσαίου αιώνα από τους Pierre Paulin, Charles Eames, Bruno Matthson και Walter Lamb ενώνονται σε αρμονία με σύγχρονους δημιουργούς της Καλιφόρνια, όπως οι Waka Waka, Vince Skelly, Jonathan Cross, Bari Ziperstein και Caroline Blackburn. Η εμφάνιση είναι πολυεπίπεδη αλλά ποτέ υπερβολική, απόλυτα εναρμονισμένη με τους μοντέρνους αρχιτεκτονικούς κανόνες. 

Όπως η ίδια παραδέχεται όσον αφορά τις κεντρικές πηγές έμπνευσής της: "Η εργαλειοθήκη μου αντλεί όχι μόνο από τα χρόνια που έζησα στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και από αμέτρητες προσωπικές σχέσεις από τους κόσμους της δημοσιογραφίας του ντιζάιν, της μόδας και της τέχνης", λέει η Roberts Morgan, αναλογιζόμενη τη μοναδική ευαισθησία και τη σχεδιαστική της προσέγγιση. "Μεγάλωσα στη χρυσή εποχή των περιοδικών, δουλεύοντας με και για θρυλικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες. Πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν πίνακες διάθεσης γεμάτους με ερευνητικές εικόνες που αντλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχω ζήσει πολλές από αυτές τις αναφορές από πρώτο χέρι". Και αυτό φαίνεται". 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Sam Frost