Είναι αυτή η στιγμή της ημέρας προς το μεσημέρι, που ενώ είστε στο γραφείο και δουλεύετε, νιώθετε μια μικρή πείνα και το στομάχι σας να γουργουρίζει... Είναι ώρα για το lunch break σας! Μη βιαστείτε να παραγγείλετε απ' έξω κάτι έτοιμο που θα επιβαρύνει τον οργανισμό αλλά και το πορτοφόλι σας, και φροντίστε να έχετε προετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα ή το ίδιο πρωί πριν φύγετε από το σπίτι, ένα ταπεράκι που θα περιέχει ό,τι χρειάζεστε για να ικανοποιήσετε την πείνα σας και να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε την δουλειά σας. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα με πολλά λιπαρά που θα σας προκαλέσουν μια γλυκιά νύστα, και προτιμήστε κάτι πιο ανάλαφρο και δροσιστικό, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη. Επενδύστε σε ένα καλό σκεύος μεταφοράς, που σφραγίζει αεροστεγώς και διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή, έτσι ώστε να είστε σίγουρες, ότι δεν θα έχετε ατυχήματα και διαρροές μέσα στην τσάντα σας και ότι όλα τα υλικά θα παραμείνουν φρέσκα και λαχταριστά. Κι αν νομίζετε ότι η προετοιμασία τους είναι χρονοβόρα, τότε πάρτε ιδέες για συνταγές που γίνονται εύκολα, γρήγορα, με απλά υλικά και πάντα από όλα υγιεινά και γευστικά!
Wrap it
Το πιο εύκολο και αγαπημένο μου σνακ είναι η τορτίγια ή αλλιώς wrap που μπορεί να καταναλωθεί με άπειρους και ευφάνταστους τρόπους. Γίνετε δημιουργικοί, δοκιμάστε συνδυασμούς και βρείτε την δικιά σας αγαπημένη εκδοχή. Η δικιά μας πρόταση περιέχει κοτόπουλο, καλαμπόκι, πολύχρωμες πιπεριές και μους αβοκάντο. Το κοτόπουλο μπορείτε να το βράσετε και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 μέρες προσθέτοντας κάθε μέρα και από λίγο στο σνακ σας. Η μους θέλει λίγο περισσότερη προσοχή, καθώς το αβοκάντο αποτελεί από μόνο του ένα ευαίσθητο υλικό, ωστόσο αν την βάλετε καλά κλεισμένη μέσα σε ένα βαζάκι μπορείτε να τη διατηρήσετε για δύο μέρες, εντός ψυγείου φυσικά. Για να κάνετε ακόμα πιο healthy το σνακ σας, επιλέξτε τορτίγια ολικής αλέσεως ενώ αν πραγματικά αγαπάτε τη μαγειρική δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές τορτίγιες.
Πολύχρωμες τάρτες
Ένα κομμάτι αλμυρής τάρτας είναι ικανό να αναπληρώσει θρεπτικά και θερμιδικά ένα ολόκληρο γεύμα, όταν αυτή περιέχει τα σωστά υλικά. Η δημιουργία μιας αλμυρής τάρτας, σας δίνει μεγάλη ελευθερία, στο τι θέλετε να προσθέσετε μέσα σε αυτή. Τη ζύμη μπορείτε είτε να την φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και αλεύρι ολικής αλέσεως, είτε να βρείτε έτοιμες ζύμες στο εμπόριο για μεγαλύτερη ευκολία. Η πιο διάσημη τάρτα τέτοιου είδους είναι η γαλλική κις λορέν αλλά, καθώς αποτελεί μια θερμική βόμβα, αποφύγετε την παραδοσιακή συνταγή και αντί για βούτυρο τυρί, προσθέστε λαχανικά, όπως σπαράγγια και μανιτάρια. Επιπλέον, αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποιείστε ελαφρύ γάλα ή γιαούρτι 2%. Το καλό με την τάρτα είναι, ότι είναι το ίδιο λαχταριστή είτε ζεστή είστε κρύα και ιδανικά μπορείτε να προσθέσετε στο ταπεράκι σας λίγη πράσινη σαλάτα για να τη συνοδέψετε.
Σαλάτα με κινόα
Ένα αγαπημένο superfood που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια από τους οπαδούς του healthy living είναι η κινόα. Ο σπόρος της έχει χαρακτηρισθεί ως «η μητέρα των σιτηρών" και είναι μια τροφή πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Θα τη βρείτε σε τρεις εκδοχές, λευκή κόκκινη και μαύρη και το μαγείρεμα της είναι απλό και γρήγορο: ξεπλύνετε καλά την κινόα με άφθονο νερό, τη βράζετε με δοσολογία ένα φλιτζάνια κινόα προς δύο φλιτζάνια νερό, στραγγίζετε και είναι έτοιμη για να αποτελέσει τη βάση μιας δροσερής και χορταστικής σαλάτας. Από εκεί και πέρα αφήστε ελεύθερη τη φαντασία και την όρεξη σας και μεγαλουργείστε! Φρέσκα λαχανικά, όπως πιπεριές, αγγούρι, ντομάτα ταιριάζουν άψογα με την κινόα. Δώστε άρωμα με φρέσκα μυρωδικά, όπως δυόσμος, μαϊντανός βασιλικός, ενώ για ένα μεσογειακό twist δοκιμάστε τη με ξινομυζήθρα και ελιές. Ο καλύτερος τρόπος για να την αποθηκεύσετε και να τη μεταφέρετε είναι μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι, που θα διατηρήσει τη φρεσκάδα που αρμόζει σε μια τέτοια σαλάτα.