fbpixel

Search icon
Search
London Craft Week 2024: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης που γιορτάζει το πάθος για τη χειροτεχνία
DESIGN NEWS

London Craft Week 2024: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης που γιορτάζει το πάθος για τη χειροτεχνία

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου


London Craft Week 2024 επιστρέφει για 10η φορά, καταλαμβάνοντας την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου με περισσότερες από 500 εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προβολή της δημιουργικότητας και των δεξιοτήτων των σχεδιαστών, καλλιτεχνών και κατασκευαστών. Οι εκθέσεις ζωντανεύουν στις γκαλερί, στους ιστορικούς χώρους και στα καταστήματα, ενώ τα εργαστήρια και οι ομιλίες στοχεύουν στην προαγωγή και τη διάδοση της τέχνης. Ενώ η εβδομάδα γιορτάζει το Λονδίνο ως ένα ακμάζον κέντρο χειροτεχνών και δημιουργικής δραστηριότητας, αναδεικνύει επίσης την παγκόσμια ποικιλομορφία της δημιουργίας. 

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα highlights αυτής της εβδομάδας!

1. Trace at Mint

9rhznmvmiuftu5p9n6qotf-768-80png.webp
Φωτογραφία: Ralf Gouldemans

Στο Marylebone, η γκαλερί Mint φιλοξενεί την έκθεση Trace, φέρνοντας σε επαφή καταξιωμένους και ανερχόμενους σχεδιαστές των οποίων η δουλειά εξερευνά το υλικό και τη διαδικασία με συχνά απροσδόκητους τρόπους - συμπεριλαμβανομένων των Max Lipsey, IAMMI, Simone Post, Christophe Delcourt και Ralf Gloudemans. Τα κεραμικά αγγεία του Gloudemans στην έκθεση Transcending: Mesh to Matter προκύπτουν από τρισδιάστατες δομές πλέγματος που δημιουργούνται με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας, συνδυάζοντας την παραδοσιακή χειροτεχνία με την καινοτόμο τεχνολογία. Η συλλογή Frankenstein του IAMMI χρησιμοποιεί απορρίμματα βιομηχανικού αφρού για να δημιουργήσει κομμάτια επίπλων με τη μορφή αφηρημένων σχημάτων. Το μινιμαλιστικό κρεμαστό φωτιστικό Temper Pendant του Max Lipsey, στο μεταξύ, είναι κατασκευασμένο από tempered steel, κατά το οποίο το μέταλλο θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να δημιουργήσει ένα ιριδίζον φινίρισμα.


2. Future Icons Selects

sn8kxrg6n3yds7tnh4fajg-768-80jpg.webp
Φωτογραφία: Daniel Hayden

Μετά το ντεμπούτο της το 2023, η έκθεση Future Icons Selects επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, γεμίζοντας το Bargehouse του Oxo Tower Wharf με περισσότερους από 50 σχεδιαστές, καλλιτέχνες και χειροτέχνες που παρουσιάζουν το εντυπωσιακό εύρος της μορφής που μπορεί να πάρει η σύγχρονη χειροτεχνία. Τα έργα που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν είδη σπιτιού, υφάσματα, κοσμήματα, φωτιστικά, έπιπλα, κεραμικά και πολλά άλλα. Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ο Daniel Hayden, ο οποίος κατασκευάζει ογκώδη ξύλινα έπιπλα σε οργανικά σχήματα, και το Meseme, ένα στούντιο φωτισμού με επικεφαλής τη Riya Panchal, το οποίο παράγει συναισθηματικά τεκμηριωμένα κομμάτια που συνδυάζουν βιομηχανικές και μοντερνιστικές αναφορές.


3. Maker, Material and Method at Pophams

zabrx3kkrtkca55npmbraf-768-80jpg.webp
Φωτογραφία: Adriana Giakoumis

Το Pophams Home, το τμήμα ειδών σπιτιού του δημοφιλούς λονδρέζικου αρτοποιείου Pophams, παρουσιάζει τη δουλειά επτά τοπικών δημιουργών -μεταξύ των οποίων η Rebecca Morris και η Grace McCarthy-, οι οποίοι υιοθετούν χειροποίητες και slow σχεδιαστικές προσεγγίσεις. Τα μοναδικά κομμάτια που παρουσιάζονται στο Islington προκύπτουν από μια σειρά μεθόδων και μέσων, όπως η κεραμική, η ξυλουργική και η υφαντική τέχνη. Την Πέμπτη 16 Μαΐου, οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν την τέχνη τους στο αρτοποιείο.


4. Toast Presents New Makers

a-selection-of-pieces-by-toasts-2021-new-makers.webp

Το fashion brand Toast, η οποία διοργανώνει ένα ετήσιο πρόγραμμα που υποστηρίζει διεθνείς αναδυόμενους δημιουργούς, φιλοξενεί μια έκθεση με μοναδικά κομμάτια από τη φετινή ομάδα, παράλληλα με μια σειρά από επιδείξεις και εργαστήρια. Τα έργα που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν καλάθια από λευκή δρυ πλεγμένα από την Amy Krone, πειραματικά κεραμικά επιτραπέζια σκεύη από την Polly Liu, χειροποίητα γυάλινα δοχεία από τη Rosie Stonham, minimal ξύλινα έπιπλα σχεδιασμένα από τον Will Nock και διακοσμητικά πήλινα σκεύη από την Kate Semple.

Info: Το London Craft Week 2024 ξεκίνησε στη βρετανική πρωτεύουσα στις 13 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 19.

Κεντρική φωτογραφία: Toast Presents New Makers | Με πληροφορίες από Wallpaper