fbpixel

Search icon
Search
Live your Fantasy: Ένα νέο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη «υποκλίνεται» στον μοντερνισμό
DESIGN NEWS

Live your Fantasy: Ένα νέο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη «υποκλίνεται» στον μοντερνισμό

Το The Madrid Edition πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στις 21 Απριλίου


Ο ξενοδοχειακός όμιλος Edition Hotels είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν το art of livng είναι πραγματικά ξεχωριστός, δεδομένου ότι ποντάρει στη δύναμη όλων των σύγχρονων ανέσεων, με σκοπό οι επισκέπτες να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι με τη stay experience.

Σημειώνοντας το ένα hotel opening μετά το άλλο, ακόμη ένα έρχεται να ενταχθεί portfolio του - αυτήν τη φορά στη Μαδρίτη. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο The Madrid Edition, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για τους επισκέπτες στις 21 Απριλίου, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ξενοδοχειακού ομίλου και σηματοδοτώντας, παράλληλα, ένα καινοτόμο new entry στη Μαδρίτη.

Ανακαλύψτε το ονειρικό εσωτερικό του που απογειώνει την έννοια του high-end design!

Όταν η πολυτέλεια συναντά τον μινιμαλισμό

image-Icghw.jpg

Το Madrid Edition βρίσκεται στη γειτονιά Plaza de la Descalzas, ακριβώς έξω από την Plaza Mayor της πόλης, όπου οι επισκέπτες καλωσορίζονται στον σύγχρονο χώρο από μια baroque πύλη του 18ου αιώνα, που έχει διασωθεί από ένα κοντινό κτίριο. Το looby στην «καρδιά» του ξενοδοχείου, μιμείται αρχιτεκτονικά τους χώρους των κοντινών πλατειών, έξω από τις οποίες οι επισκέπτες θα βρουν το Lobby Bar, το Punch Room και τον Jerónimo, με επικεφαλής τον chef Enrique Olvera από το Pujol του Μεξικού.

Σχεδιαστικά, το showtopper ακριβώς έξω από το looby είναι μια μεγάλη σπειροειδής σκάλα, της οποίας η κυματοειδής λευκή μορφή έρχεται σε αντίθεση με το περιβάλλον της με σκούρο ξύλο, συνδυάζοντας πάλι την αισθητική του παλιού και του νέου κόσμου.

Απογειώνοντας την baroque αισθητική

1643479478446.jpg


Το old-meets-new design των 200 δωματίων προσεγγίζεται με έναν μινιμαλιστικό τρόπο, που υμνεί τη λειτουργικότητα. Αντικρίζοντας τους χώρους παρατηρούμε πως οι επιρροές από την baroque αισθητική είναι ολοκάθαρες όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, αλλά διαφέρει χάρη στη λιτότητα που εκπέμπεται σε κάθε γωνιά.

Ένα modern twist κάνει τη διαφορά, τη στιγμή που η αίγλη του παρελθόντος παραμένει αναλλοίωτη!
image-xI3Rb.jpg


Ο συνδυασμός του παλιού με το καινούριο δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο Βρετανό αρχιτέκτονα John Pawson και τον σχεδιαστή François Champsaur από το Παρίσι. Ο πρώτος προσεγγίζει τον σχεδιασμό με έντονα λευκά στοιχεία, ενώ ο δεύτερος ξεχωρίζει για το playful σχεδιαστικό στιλ του.

Η συγχώνευση των οραμάτων τους είναι εμφανής σε όλο το ξενοδοχείο, ιδιαίτερα όταν τα κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία -όπως ένας εντυπωσιακός διάδρομος με παρκέ δάπεδο συναντούν τα έντονα χρώματα, τις «ζεστές» ροζ αποχρώσεις, με έμπνευση από τον à la Luis Barragán του Μεξικού.

the-madrid-edition-pink-interior-madridedition0322-E71xr.jpg


«Με το The Madrid Edition, ήθελα να αποτυπώσω την ένταση, αλλά θέτοντας στο επίκεντρο τον μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για την ηρεμία του»,
είπε ο Pawson σε μια δήλωσή του. Σε δικές του δηλώσεις, ο Ian Schrager, οραματιστής της Edition Hotels, αποκάλυψε: «Η Μαδρίτη είναι μια όμορφη πόλη που βαδίζει με τον δικό της ρυθμό και ακολουθεί τον προσωπικό της δρόμο, ο οποίος τώρα απογειώνεται χάρη σε αυτήν τη νέα ξενοδοχειακή άφιξη».

6-9-madrid1-60-rgb-v4.jpg


Μάλιστα, περιπλανώμενος κανείς στο ξενοδοχείο, μπορεί να εντοπίσει το εστιατόριο Oroya που βρίσκεται στο rooftop, όπου ο chef Diego Muñoz βρίσκεται στο τιμόνι. Bonus, οι όροφοι ενισχύονται με όλες τις πιθανές παροχές ενός 5* hotel, όπως μια outdoor πισίνα, ένα γυμναστήριο και spa. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να λειτουργήσει κι ένα underground bar, που θα «προάγει» την κοσμική ζωή της Μαδρίτης.

edition1.jpg


Info:
Το The Madrid Edition πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στις 21 Απριλίου. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες: Nicolas Koenig