fbpixel

Search icon
Search
Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Tel Aviv αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του μινιμαλισμού
INTERIORS

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Tel Aviv αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του μινιμαλισμού

Με την υπογραφή του studio Switchup


Λίγοι είναι οι λάτρεις του interior design που δεν έχουν εντρυφήσει στην εντυπωσιακή δουλειά του αρχιτεκτονικού studio Switchup, που έχει ως έδρα του το Ισραήλ. Η φιλοσοφία του έγκειται σε μια προσέγγιση μεταξύ της γοητείας των φυσικών υλικών και του μινιμαλισμού, με ένα twist που κάνει κάθε περιβάλλον να παραπέμπει σε κάτι που μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον.

Ανατρέχοντας στα πιο πρόσφατα έργα τους, δε θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ένα απίθανο γραφείo interior design, το οποίο άνοιξε στο Tel Aviv. Πρόκειται για ένα σκηνικό, το οποίο δε θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα στο είδος του, καθώς ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, τον τρόπο που παρουσιάζει το minimal style, αλλά για το πόσο φωτεινό κι ευήλιο είναι.

Κάτι παραπάνω από αρχιτεκτονικό γραφείο, ένα περιβάλλον που δίνει την αίσθηση πως βγήκε από το μέλλον!
peled-studios-artlist-216-hdr-copy.jpg


Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συνηθισμένο γραφείο, καθώς μέσα σε αυτό μπορεί να εντοπίσει living χώρους για τα breaks των εργαζόμενων, ένα mini stage, μια απόλυτα λειτουργική κουζίνα, αλλά και τα τόσα άλλα spaces που παραπέμπουν σε μια σύγχρονη κατοικία με όλα τα πιθανά facilities. Ωστόσο, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο το studio έχει διαμορφώσει αυτό το περιβάλλον, συνδυάζοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο working place με τις ανέσεις ενός σπιτιού.

Η τέλεια πηγή έμπνευσης για τα γραφεία του μέλλοντος, με ένα design που υμνεί την αρμονία. Σε αυτό σίγουρα σίγουρα συνέβαλε το γεγονός πως επιλέχθηκε μια παλέτα γήινων χρωμάτων, όπως είναι το ανοιχτό καφέ, το μπεζ, το πράσινο και φυσικό το λευκό, το οποίο και λειτούργησε ως καμβάς για ένα παιχνίδι τόνων που μοιάζουν σαν να είναι απευθείας βγαλμένοι από τη φύση.

Από την είσοδο κιόλας, με ευκολία κατανοεί κανείς πως πρόκειται για ένα ultra minimal περιβάλλον, κάτι το οποίο πρεσβεύει σχεδιαστικά το team του studio. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, διατηρήθηκε το βιομηχανικό ύφος για το οποίο ξεχώριζε το κτίριο. Ωστόσο, το όλο σκηνικό εκμοντερνίστηκε και, πλέον, κάνουμε λόγο για χώρους που αποπνέουν μια απαράμιλλη πολυτέλεια χάρη στη λιτή αισθητική και τις τόσο κομψές γραμμές στο design. Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η απόλυτη αρμονία είναι το στοιχείο το οποίο πρωταγωνιστεί.

peled-studios-artlist-77-hdr-copy.jpg


Τα Peled Studios, όπως ονομάζονται, είναι η επιτομή του chicness και της υψηλής αισθητικής. Έχει αποτυπωθεί με τον πιο σύγχρονο τρόπο η λιτότητα κι ένας χαρακτηριστικός, super elegant χαρακτήρας. Τα ψηλά ταβάνια που κάνουν κάθε χώρος να δείχνει πολυδιάστατος, τα τεράστια παράθυρα που χαρίζουν απεριόριστο φως, οι νέες κατασκευές που έχουν πάρει τη θέση τους και μερικές λεπτομέρειες που κρατούν εδώ και χρόνια, δίνουν ένα μοναδικό vibe από γωνιά σε γωνιά και μεταμορφώνουν το studio στο απόλυτο working place to be!

Μικρές πινελιές από το χθες αλλά και το σήμερα συνθέτουν ένα τόσο inspiring σκηνικό, «ζεστό» και άκρως ατμοσφαιρικό. Κλασικά μοντέρνο και πολυδιάστατο, το studio ισορροπεί με τον πιο μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, μετατρέπεται σε ένα ultra cozy περιβάλλον και δύσκολα να μην κεντρίσει την προσοχή κάθε interior design lover.

Ακόμα, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του γραφείου. Έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό. Μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως έχουν τοποθετεί σε πολλά από τα σημεία μέσα στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία λειτουργούν φανταστικά στον συνολικό διάκοσμο, χαρίζουν διάσταση κι extra ζωντάνια από γωνιά σε γωνία.

peled-studios-artlist-197-pano-copy.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφίες: ArchDaily