fbpixel

Search icon
Search
New Entries: 10+1 νέα ξενοδοχεία που κάνουν απόβαση στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι
MAGAZINE

New Entries: 10+1 νέα ξενοδοχεία που κάνουν απόβαση στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι

Στρέφοντας τα βλέμματα του πλανήτη στη χώρα μας


Αυτήν την άνοιξη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν Ελλάδα! Όσο οι μέρες μεγαλώνουν, τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας έχουν την τιμητική τους και γίνονται πιο απολαυστικά από ποτέ, αφού οι εμπειρίες ενισχύονται με κάθε τρόπο. Καθώς ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού δυναμώνει κι αναπτύσσεται, ξεχωριστές προτάσεις φιλοξενίας έρχονται στο προσκήνιο. Όλες οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις που αναμένονται εντός της καινούριας σεζόν κάνουν μία προς μία τη διαφορά, διαμορφώνοντας το προφίλ ενός προορισμού πολυτελείας, όπου η εαρινή αύρα θα έχει πάντα μια διαφορετική δροσιά να προσφέρει! 

Γιατί αυτή είναι η Ελλάδα μας!

Yi Hotel, Μύκονος

02-swot-hospitality-yi-hotel.jpg

Το νέο δημιούργημα της ORA Hospitality είναι το next big thing του Νησιού των Ανέμων, καθώς πρόκειται σύντομα ν’ ανοίξει τις πύλες του εκεί, συνιστώντας ένα αρχιτεκτονικό αφιέρωμα στην απερίγραπτη κυκλαδίτικη ομορφιά, έχοντας εκπληκτική θέα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Μια ολοκαίνουρια εμπειρία φιλοξενίας περιμένει τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να γίνουν «ένα» με τη μοναδικότητα του τόπου, απολαμβάνοντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι one-of-a-kind σουίτες και τα πολυτελή δωμάτια με το εκπληκτικό design, οι πριβέ πισίνες, το χαλαρωτικό spa και η κουζίνα που ανταποκρίνεται σε κάθε γούστο, συνθέτουν την πιο ονειρική και αυθεντική μυκονιάτικη εμπειρία.

Info: www.yihotelmykonos.com

Nobu Hotel and Restaurant, Σαντορίνη

nobu-santorini-overview.jpg

Το Nobu, η αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων και ξενοδοχείων του ηθοποιού Robert De Niro και του διάσημου ιάπωνα chef Nobu Matsuhisa, έρχεται αυτήν την άνοιξη στη Σαντορίνη. Πρόκειται για το πρώτο boutique hotel κι εστιατόριο στην Ελλάδα, καθώς κι ένα από τα πολλά projects που έχει σ’ εξέλιξη το brand στην Ευρώπη. Σε μια γραφική κορυφή της Καλντέρας, στο Ημεροβίγλι, στη βορειοανατολική ακτή του νησιού, το κατάλυμα θα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο spa και γυμναστήριο, μαζί με μια πισίνα υπερχείλισης, που πλαισιώνεται από luxurious βίλες.

Info: santorini.nobuhotels.com

Radisson Blu Zaffron Resort, Σαντορίνη 

rad-0930.jpg

Στη Σαντορίνη, ο Όμιλος Fais πραγματοποιεί το πρώτο του άνοιγμα στον τομέα της φιλοξενίας. Στην καρδιά ενός διακριτικού και ήρεμου σκηνικού, λίγα βήματα μακριά από το Καμάρι, την πιο χαρακτηριστική παραλία του νησιού, το Radisson Blu Zaffron Resort αποτελεί μία πολυτελή όαση που συνδυάζει αρμονικά την εξωτική, boho-chic ατμόσφαιρα με τη διαχρονικότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Υπεύθυνοι για το concept design και το master plan της Zaffron είναι οι έλληνες αρχιτέκτονες Arc-Set, οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό και μοναδικό θέρετρο, σεβόμενοι παράλληλα το τοπίο της περιοχής.

Info: www.radissonhotels.com

Magma Resort, Σαντορίνη

2016-017-room-v05-cam17515.jpg

Τη φετινή θερινή σεζόν εγκαινιάζεται και το νέο, πολυτελές Magma Resort Santorini από την Hyatt, η οποία επεκτείνει σταδιακά τη δυναμική παρουσία της στην Ελλάδα. Ως το πρώτο θέρετρο στα ελληνικά νησιά που συνδέεται με τη διεθνή φίρμα, θα περιλαμβάνει 59 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 24 σουιτών. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα μοιάζει με μια επανασχεδιασμένη παραδοσιακή κυκλαδίτικη κατοικία, ενσωματώνοντας έναν μοντέρνο, βιώσιμο σχεδιασμό, που συνδυάζει άψογα τα στοιχεία από λάβα και πέτρα, τα οποία συναντώνται στο συνολικό περιβάλλον της Σαντορίνης.

InfoMagma Resort Santorini

χenodocheio Milos, Αθήνα 

gastronomy-main.jpg

Το ολοκαίνουριο, υπέρκομψο boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του πίσω από την Παλαιά Βουλή της Αθήνας δεν είναι άλλο από το χenodocheio Milos. Ένα μέρος που καταφέρνει να συνδυάζει περίτρανα την ανόθευτη φιλοξενία με τις μοναδικές μεσογειακές γεύσεις του εστιατορίου του. Στα 43 δωμάτια και σουίτες του -αρκετά από αυτά διαθέτουν μεγάλες υπαίθριες, ηλιόλουστες, βεράντες και τζακούζι με θέα στην πλατεία της Παλαιάς Βουλής και τον Λυκαβηττό-, ο επισκέπτης θα μπορεί να βιώσει από κοντά τον αθηναϊκό παλμό. Το εκπληκτικό του design προσεγγίζει το new classic, ενώ παράλληλα προσφέρεται μια γαστρονομική εμπειρία κορυφαίου επιπέδου. Ο Κώστας Σπηλιάδης έχει βάλει την υπογραφή του στο γευστικό κομμάτι, με το seafood να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Info: www.xenodocheiomilos.com

Οne & Οnly Aesthesis, Αθήνα 

oneamponlyaesthesis-villaone-masterbedroom.jpg

Το One & Only Aesthesis στην Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό καταπληκτικής θέας στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως η Ακρόπολη, αίσθησης της ηρεμίας ενός παραθαλάσσιου προορισμού και προσεγμένου design. Τα 127 δωμάτιά του αποτίνουν φόρο τιμής στον mid-century modern σχεδιασμό, κάτι που πηγάζει από τα γήινα χρώματα που έχουν επιλεγεί. Το Chenot Spa, μ’ εξατομικευμένα προγράμματα και wellness θεραπείες, όπως και το beach club ή το kids club και μια σειρά από πολλά ακόμη facilities, έρχονται να προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης. Να σημειωθεί πως φιγουράρει στη λίστα με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία, που προτείνει το CNN για το 2022.

Info: www.oneandonlyresorts.com

ON Residence, Θεσσαλονίκη

on-residence-deluxe-rooms.jpg

Τα φώτα στο ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα» ετοιμάζονται ν’ ανάψουν ξανά και η Θεσσαλονίκη υποδέχεται όχι μόνο το θρυλικό εστιατόριο που φέρει τη λάμψη μιας άλλης εποχής, αλλά κι ένα μοναδικό ξενοδοχείο που επαναπροσδιορίζει τους κανόνες του luxury hospitality της συμπρωτεύουσας. Το ΟΝ Residence -όπως θα ονομάζεται- αποτελεί την πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη σε ολόκληρη τη χώρα, και είναι μια σύμπραξη της TOR Hotel Group και της Grivalia Hospitality, με το art deco interior design του να είναι επιμελημένο από τη γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn.

Infowww.onresidence.gr

S Hotel, Θεσσαλονίκη

1920x722.jpg

Το νέο ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής αλλά και ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων, στεγάζοντας στις εγκαταστάσεις του το εστιατόριο και all day café bar Σigma, όπου η nouvelle cuisine του αναδεικνύει προϊόντα της Ελλάδας και γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου, μέσα από μοναδικές αυθεντικές συνταγές. Το μενού κι η κάβα του ανταποκρίνονται στο πολιτισμικό πάντρεμα που χαρακτηρίζει την ίδια την πόλη, συνδυάζοντας ιδέες από διαφορετικές κουλτούρες και προτείνοντας μια οικουμενική γαστρονομία, που κάνει τη διαφορά.

Info: www.shotel.gr 

Monasty, Θεσσαλονίκη

01-swot-hospitality-monasty.webp

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στη Βασιλέως Ηρακλείου, ανοίγει τις πόρτες του το πέντε αστέρων Monasty, ως μέλος της Autograph Collection της Marriott International, που θα διαθέτει 100 δωμάτια υψηλού design. Υπό τη διαχείριση του Σάκη Πανταζή, αναμένεται να είναι έτοιμο αυτό το καλοκαίρι και θα προσφέρει χώρο πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, spa, και bar-restaurant στο rooftop του. Τη διαχείρισή του ανέλαβε η ελληνική εταιρία Swot, η οποία υπογράφει ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, όπως τα Moxy, σε Πάτρα και Αθήνα, το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι και πολλά ακόμη.

Infoswot.gr

W Costa Navarino, Καλαμάτα

w-costa-navarino-to-debut-this-summer.jpg

Σηματοδοτώντας την περαιτέρω ανάπτυξη της Καλαμάτας, αυτό το καλοκαίρι το W Costa Navarino καταφτάνει ως το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου W στην Ελλάδα. Κατά τη διαμονή τους σ’ αυτό οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν την ξεκούραση με την ψυχαγωγία, καθώς θα έχουν πρόσβαση σε συναρπαστικές εμπειρίες άθλησης, ευεξίας και διασκέδασης. Εκτεινόμενο σε μια παραθαλάσσια περιοχή 130 στρεμμάτων, το πολυτελές συγκρότημα θα διαθέτει 246 μοντέρνα δωμάτια, σουίτες και βίλες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτική πισίνα, ενώ θα περιλαμβάνει και πέντε ξεχωριστούς χώρους για φαγητό και διασκέδαση, μεταξύ των οποίων κι ένα beach club.

Infowww.costanavarino.com

Brown Beach, Κορινθία

brown-beach-corinthia-3.jpg

Η ισραηλιτική «υπερδύναμη» Brown Hotels, με την υποστήριξη της WH Europe που επενδύει συστηματικά σε νέα ξενοδοχειακά projects στην Ευρώπη, ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της με τρία νέα καταλύματα στην Κορινθία. Μεταξύ αυτών, το πεντάστερο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους, που προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, το οποίο πριν από μερικά χρόνια απέκτησε ως χώρο η διάσημη αλυσίδα. Θα διαθέτει 116 δωμάτια, ενώ στο άμεσο μέλλον θα κατασκευαστούν και 120 bungalows. Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το γνωστό γραφείο Elastic Architects.

Info: brownhotels.com/gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022