fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια tiny κατοικία στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε έναν colorful παράδεισο
INTERIORS

Πώς μια tiny κατοικία στη Μαδρίτη μετατράπηκε σε έναν colorful παράδεισο

Με την υπογραφή του studio OOIIO Arquitectura


Το αρχιτεκτονικό studio OOIIO Arquitectura καταφέρνει να πρωτοπορεί στον χώρο του design, αντιμετωπίζοντας κάθε κατοικία με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Οι designers επιλέγουν για τα περισσότερά τους έργα να προβαίνουν σε ένα παιχνίδι χρωμάτων, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ζωντάνια και απεριόριστη αισιοδοξία.

Η ομάδα αποδεικνύει εδώ και χρόνια πως τα τετραγωνικά μέτρα ενός σπιτιού δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στο πώς τελικά θα φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Ζωντανή απόδειξη; Αυτή η εκπληκτική και τόσο καλαίσθητη κατοικία στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου τα έντονα χρώματα κυριαρχούν.

Εξερευνήστε το απίθανο εσωτερικό της!
arquitectos-madrid-rio-star-ooiio-15.jpg


Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα στην καρδιά της πόλης, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία δύο κοριτσιών. Οι δύο αδελφές, που επέλεξαν αυτό το σπίτι για να ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια, εμπιστεύτηκαν με κλειστά τα μάτια το studio, αφού πρώτα μελέτησαν τα δείγματα της μέχρι τώρα δουλειάς του και κατέληξαν στο πόσο κοντά βρίσκονταν τα γούστα τους.

Το αρχιτεκτονικό team οραματίστηκε ένα παραμυθένιο σκηνικό και για τις δυο τους, όπου η υψηλή αισθητική θα πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνία. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε! Κινήθηκε με γνώμονα τις pastel χρώματα, αλλά από εκεί κι έπειτα ενίσχυσε το τελικό αποτέλεσμα με διάφορους πιο pop τόνους που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Στα πρωταγωνιστικά υλικά εντοπίζονται το ξύλο, το οποίο έχει κυριαρχήσει στα περισσότερα από τα έπιπλα, καθώς και το μάρμαρο που το βλέπουμε σε όλο το πάτωμα. Η παρουσία αυτών των δύο έχει δημιουργήσει ένα luxury vibe, με έντονο το στοιχείο της διαχρονικότητας, που γίνεται ορατό όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

arquitectos-madrid-rio-star-ooiio-09.jpg


Αυτό που αποζητούσαν οι ιδιοκτήτριες ήταν ένα περιβάλλον που θα τους χαρίζει καθημερινά απεριόριστη λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα θα τους ανεβάζει και τη διάθεση στα ύψη. Το πράσινο της μέντας, το πορτοκαλί και το baby blue έχουν κυριαρχήσει όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, ενώ παράλληλα έχει δοθεί τρομερή έμφαση στον φωτισμό, όπως και στα downlights.

Η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και τον εργονομικό σχεδιασμό κυριαρχεί και στο μπάνιο, αλλά και στο WC, όπου οι bold τόνοι έχουν πάρει τη θέση τους από τοίχο σε τοίχο, με τα έντονα prints να ακολουθούν. Οι απίστευτα updated γραμμές μάς εντυπωσιάζουν και μας χαρίζουν την απόλυτο πηγή έμπνευσης.

Την ίδια στιγμή, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ύπαρξη φυτών εσωτερικού χώρου, τα οποία έχουν καλύψει με τον πιο φυσικό τρόπο τις κενές γωνίες και τις επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Ο ρόλος τους -πέρα από αισθητικός- έχει να κάνει με τον καθαρισμό του αέρα και της εξασφάλισης θετικής ενέργειας.

arquitectos-madrid-rio-star-ooiio-18.jpg


Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα χρώματα και τα ποικίλα υλικά κατασκευής μεταξύ τους. Ένα απίστευτα φωτεινό και άκρως joyful περιβάλλον, που αποδεικνύει περίτρανα πώς ακριβώς ακόμα και η παραμικρή αδιάφορη γωνία μπορεί να θεωρηθεί τόσο ενδιαφέρουσα, απλά και μόνο με μερικές προσθήκες, που ωστόσο, κάνουν τη διαφορά.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily