fbpixel

Search icon
Search
Λίγο πριν τη 2η σεζόν του Bridgerton ανατρέχουμε στα πιο εντυπωσιακά baroque-inspired sets των γυρισμάτων
INTERIORS

Λίγο πριν τη 2η σεζόν του Bridgerton ανατρέχουμε στα πιο εντυπωσιακά baroque-inspired sets των γυρισμάτων

Εκεί όπου θα διαδραματιστεί το part two της σειράς που όλοι λατρέψαμε


Μετρώντας αντίστροφα για τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton, η οποία έρχεται στο Netflix στις 25 Μαρτίου, ανατρέχουμε στα πιο iconic sets που έχουν στηθεί εδώ και μήνες για τα γυρίσματα της σειράς. Το όλο vibe είναι εμπνευσμένο από την baroque αισθητική, έχοντας τον τρόπο να μας γυρίζει σε μια άλλη εποχή και δίνοντάς μας έμπνευση για ένα ξεχωριστό interior design.

Story telling

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν της αγαπημένη σειράς εστιάζει στις ερωτικές περιπέτειες του Antony Bridgerton. Αξίζει να αναφέρουμε πως η season one, η οποία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο, ακολουθούσε τον έρωτα της Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) και του Simon Basset, Δούκα του Hastings, που τον υποδύεται ο Rege Jean-Page. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Netlfix: «Οδηγημένος από το καθήκον του να διατηρήσει το όνομα της οικογένειας, η έρευνα του Anthony για μια debudante με τα κατάλληλα κριτήρια μοιάζει άκαρπη μέχρι που η Kate και η μικρή αδελφή της Edwina έρχονται από την Ινδία. Όταν ο Anthony αρχίζει να φλερτάρει την Edwina, η Kate ανακαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του. Η πραγματική αγάπη δεν είναι προτεραιότητά του και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τον σταματήσει».

Με αφορμή το part two, ας δούμε τα σημεία όπου θα θαυμάσουμε τους πρωταγωνιστές κι ας εμπνευστούμε από το απίθανο design τους!

Το εμβληματικό ωδείο στο Syon Park

bridgerton-201-unit-04580r.jpg

Σεζόν δεύτερη, σκηνή πρώτη: Τα γυρίσματα για το πρώτο επεισόδιο πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό ωδείο του Syon Park -του διάσημου πάρκου που βρίσκεται στην Brentford της Αγγλίας και ξεχωρίζει για την απίθανη ομορφιά του, η οποία ξεσηκώνει μνήμες από το παρελθόν χάρη στην εμβληματική αρχιτεκτονική που παρατηρείται. Να αναφέρουμε κάπου εδώ, πως για τη δεύτερη σεζόν, η παραγωγή ταξίδεψε σε 86 διαφορετικά locations, υπό την επιμέλεια του Hughes-Jones. Για κάθε σκηνή δόθηκε μεγάλη έμφαση στη regency style διακόσμηση, τόσο στα εξωτερικά γυρίσματα όσο και μέσα σε χώρους της Βρετανίας, αλλά και σε studio.

Το περίτεχνο σπίτι της Lady Danbury

bridgerton-202-unit-04066r.jpg

Ένας από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ανήκει στη Lady Danbury, η κατοικία της οποίας μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι. Μπορεί το εσωτερικό του να αποτελεί studio, αλλά ο καθένας μπορεί να διακρίνει το πόσο κοντά στην πραγματικότητα μιας άλλης εποχής ανήκει, με τα επιβλητικά έργα τέχνης να κυριαρχούν στους τοίχους και τις επιφάνειες, και με τη χρωματική παλέτα και τον φωτισμό να δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα. Το εξωτερικό του, ωστόσο, είναι το μουσείο Holburne Museum, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Bath της Αγγλίας.

Το Ranger’s House μετατρέπεται στην κατοικία των Bridgerton

bridgerton-201-unit-05564r.jpg

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, τα εξωτερικά γυρίσματα στο σπίτι των Bridgerton πραγματοποιήθηκαν στο Ranger’s House. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς χώρους τέχνης στη Βρετανική πρωτεύουσα, ο οποίος είναι ανοιχτός για το κοινό, λειτουργώντας ως μουσείο. Η θεαματική πρόσοψη του κτιρίου ταίριαξε φανταστικά με το όλο concept της σειράς, με τα καφέ τούβλα και τα ψηλά κάγκελα να δίνουν την αίσθηση ενός παλατιού, η οποία απογειώνεται χάρη στα ολάνθιστα φυτά και την εντυπωσιακή είσοδο.

Οι ρεαλιστικές λεπτομέρειες στην αρχιτεκτονική

bridgerton-205-unit-00096r.jpg

Η παραγωγή έχει εστιάσει ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό γίνεται ολοκάθαρο από την πρώτη κιόλας σεζόν της σειράς. Στο καθένα από τα σπίτια όπου διαδραματίζεται η ιστορία, βλέπουμε πως όλες οι αναφορές δεν ξεφεύγουν από την baroque κουλτούρα, ενώ -όπως μαθαίνουμε, αλλά και με λίγο παραπάνω προσήλωση- οι μεγάλοι καθρέφτες που πρωταγωνιστούν στους χώρους είναι θολωμένοι, ώστε να εξυπηρετήσουν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι το indoor σκηνικό μετράει χρόνια ιστορίας, καθώς και για να εμποδίσουν τον θεατή να δει την αντανάκλαση της κάμερας.

Φωτογραφίες: Liam Daniel/AD