fbpixel

Search icon
Search
Lifting Χωρίς Νυστέρι: Αυτή η θεραπεία παραμένει κορυφαία στον κόσμο της Αισθητικής Ιατρικής
MAGAZINE

Lifting Χωρίς Νυστέρι: Αυτή η θεραπεία παραμένει κορυφαία στον κόσμο της Αισθητικής Ιατρικής

Η Πλαστικός Χειρουργός Dr. Γιολάντα Πεπέ μάς αναλύει τα πάντα για τα άμεσα αντιγηραντικά οφέλη της, τα οποία είναι ισάξια ενός lifting που μοιάζει απόλυτα φυσικό


Οι διάσημες Jacqueline Laurita και Courteney Cox «πίνουν νερό» στ’ όνομά του και δηλώνουν απερίφραστα σε συνεντεύξεις τους πως εκεί οφείλουν τη νεανική τους όψη. Ο λόγος για το Ultherapy, την πρώτη και μοναδική συσκευή που εφαρμόζεται στο ιατρείο της Πλαστικού Χειρουργού Dr. Γιολάντας Πεπέ από το 2014. Με έγκριση από το FDA των ΗΠΑ, προσφέρει μη χειρουργικό lifting για πρόσωπο, μάτια, λαιμό και ντεκολτέ. Το μυστικό της επιτυχίας του έγκειται στην κινητοποίηση του ίδιου του οργανισμού μας να δράσει προς όφελος της νεανικότητάς μας. Χρησιμοποιώντας την ισχύ των υπερήχων, το Ultherapy ενεργοποιεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας, προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα. Ας δούμε, όμως, τι προσφέρει η θεραπεία.

Η μέθοδος 

Με το πέρασμα του χρόνου, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, και σε μεγαλύτερες ηλικίες ο οργανισμός δε συνθέτει πια νέο κολλαγόνο. Το δέρμα μας γερνά, χάνει τη σφριγηλότητά του και γίνεται χαλαρό. Για πρώτη φορά, η λύση έρχεται με την τεχνολογία Ultherapy, χαρίζοντας ορατό lifting και σύσφιγξη του δέρματος σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στα «δύσκολα» σημεία όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.
Το Ultherapy είναι μια νέα, πρωτοποριακή και μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί υπερήχους για lifting και τόνωση του χαλαρού δέρματος, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς ή να χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης μετά την εφαρμογή του. Βασίζεται στη δράση της εστιασμένης διείσδυσης υπερηχητικών κυμάτων σε βάθος έως και 4,5 χιλιοστά, δηλαδή σημείο όπου φτάνει ένα κλασικό facelift. Τα υπερηχητικά κύματα ενεργοποιούν το γηρασμένο κολλαγόνο και ξεκινούν τη διαδικασία νεοκολλαγονογένεσης εκ των έσω, αφήνοντας την εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας ανέπαφη.

Χάρη στην τεχνολογία του Ultherapy, ο πλαστικός χειρουργός έχει τον πλήρη έλεγχο και μπορεί να βλέπει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τις στοιβάδες του δέρματος και των μυών, ώστε να εφαρμόζει την ενέργεια ελεγχόμενα, σε συγκεκριμένο βάθος. Αυτό επιτυγχάνει ορατή σύσφιγξη του δέρματος, αφού εστιάζει με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στοιβάδων. Στη συνέχεια, η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται επιλεκτικά σε πιο επιφανειακό επίπεδο, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

shutterstock-291378809.jpg

Αποτελέσματα

Με το Ultherapy επιτυγχάνεται ανόρθωση του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και των ματιών. Η μέθοδος μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για την ανόρθωση των μπράτσων, της κοιλιάς, των γλουτών και των γονάτων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη κατά 20% εμφανή αμέσως μετά τη συνεδρία και συνεχίζουν να βελτιώνονται για τους επόμενους 2-3 μήνες, ενώ η πλήρης επανόρθωση επιτυγχάνεται έπειτα από 6 μήνες.

Χρόνος & Αποθεραπεία  

Το Ultherapy είναι μονοθεραπεία, δηλαδή, μία και μόνο εφαρμογή αρκεί για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά, μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρά ερυθρότητα ή οίδημα, που υποχωρεί άμεσα. Πολύ βασικό είναι πως μπορούμε να γυρίσουμε κατευθείαν κανονικά στις υποχρεώσεις μας μετά την εφαρμογή του.

Ενδείξεις 

Ιδανική υποψήφια για την εφαρμογή είναι η γυναίκα που αρχίζει να βλέπει ή να νιώθει το δέρμα της χαλαρό, ηλικίας 35 με 65 ετών. Για να γίνει η θεραπεία, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα απόλυτα υγιές δέρμα.

img-3352-vwW2y.jpg

Ευχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό Dr. Γιολάντα Πεπέ για τις πληροφορίες, πτυχιούχο και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Αισθητική Ιατρική και την Επανορθωτική Χειρουργική.

Info: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287800, 2310 275050, Ίωνος Δραγούμη 4 & Ρογκότη 3, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 287100, giolantapepe.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024