fbpixel

Search icon
Search
Λητώ Λάμα: Με έμπνευση από τις Κυκλάδες
FASHION

Λητώ Λάμα: Με έμπνευση από τις Κυκλάδες

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια μιλάει για όσα την κάνουν να ξεχωρίζει


Εμπνευσμένη από το σύμπλεγμα των Κυκλάδων, οι οποίες πήραν το όνομά τους από τον κύκλο που δημιουργούσαν γύρω από το ιερό νησί της Δήλου, η Λητώ Λάμα ονόμασε το προσωπικό brand της Cyclades, μέσα από το οποίο δημιουργεί luxurious και υπέρκομψα φουλάρια. Οι δημιουργίες της φέρουν μοτίβα και χρώματα που παραπέμπουν στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη, τη φύση, την ιστορία και την αιγαιοπελαγίτικη αισθητική. Γεωμετρικά σχήματα, ανθρώπινες φιγούρες, θεότητες κι άλλα στοιχεία από την παράδοση και καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας ενσωματώνονται στα υπέροχα style items, που συνδυάζουν πολυτέλεια, κομψότητα και δημιουργικότητα.

Η founder του ιδιαίτερου brand λατρεύει τους πειραματισμούς στις συνθέσεις και έχει βάση της το Λονδίνο. Ξεκίνησε τις σπουδές της στον τομέα του art & design από την ηλικία των 5 ετών, στο πλευρό διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννα και Εύα Περσάκη. Τις συλλογές της μπορεί κανείς να τις βρει σε όλον τον κόσμο!

cyclades-3.jpg

Τι ακριβώς σας γοητεύει στις Κυκλάδες;

Οι Κυκλάδες έχουν μια ζωντάνια, πλούσια, αρχαία ιστορία και το κάθε νησί έχει τη δική του γοητεία και ιδιαιτερότητα. Υπάρχει προσβασιμότητα και ποικιλία, αφού μπορείς να πας από το ένα νησί στο άλλο με ευκολία και να αλλάξεις παραστάσεις. Αποτελούν σίγουρα μια πηγή έμπνευσης στον τρόπο ζωής. Ο αρχαίος πολιτισμός, οι ιστορίες και η μυθολογία, η θάλασσα, ο καθαρός αέρας, οι μικρές γειτονιές, οι ντόπιοι μεζέδες, και η φιλοξενία είναι τρομερή. Έχω περάσει σχεδόν όλα μου τα καλοκαίρια στις Κυκλάδες και ειδικά στη Σύρο και την Ερμούπολη την πρωτεύουσα που είναι αρχοντική, όμορφη και την αγαπώ πολύ. Οι Κυκλάδες για εμένα είναι από τα πιο όμορφα σημεία στο κόσμο.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα φουλάρια συγκεκριμένα; 

Τα φουλάρια είναι το μοναδικό αξεσουάρ που μπορεί να φορεθεί με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, κάτι τόσο μικρό μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο στιλ και στο πιο απλό ντύσιμο. Αποτελεί ένα εκπληκτικό αξεσουάρ, που μπορείς τη μια μέρα να το φορέσεις σαν κολιέ, την άλλη σαν καπέλο, πασμίνα, ζώνη, αξεσουάρ τσάντας, και να δώσει χρώμα στην εμφάνιση. Επίσης, μπορεί να φορεθεί από όλες τις ηλικίες και σε διαφορετικά μεγέθη. Δίνει έναν τύπο, μια φρεσκάδα και λάμψη. Το μετάξι είναι σαν ένας καμβάς πάνω στον οποίο υλοποιείται μια έμπνευση.

cyclades-2.jpg

Οι γνώσεις σας στην τέχνη πώς σας βοηθούν στην πορεία σας ως designer μόδας;

Από τη ζωγραφική και το σχέδιο ξεκινούν όλα. Έχει μεγάλη σημασία να χρησιμοποιείς έναν καλό συνδυασμό χρωμάτων, σε μια πολύ δυνατή σύνθεση. Πολλοί σχεδιαστές έχουν επηρεαστεί από σπουδαίους ζωγράφους -όπως ο Yves Saint Laurent από τον Piet Mondrian, ο Versace από την αρχαία ελληνική τέχνη κ.ά.- και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ζωγραφική, η ποίηση, η μουσική, η λογοτεχνία είναι σημαντικές πηγές έμπνευσης. 

Τονίζετε, ότι μέσα από τις δημιουργίες σας προωθείται η ελληνική παράδοση. Πώς το καταφέρνετε αυτό;

Τα περισσότερα σχέδια από τη συλλογή έχουν κάποιο ελληνικό στοιχείο, είτε είναι μια θεότητα, ένα μυθικό ον, μια ιστορία από την ελληνική μυθολογία. Για παράδειγμα, στα φουλάρια «Σειρήνες» και «Έρως» επικρατεί ένα καθαρά μυθολογικό μοτίβο, ενώ στο φουλάρι «Ο τροχός της τύχης» συναντούμε ένα μπλε μάτι, το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, προστατεύει όποιον το φοράει από το «Μάτιασμα». Επίσης, το κουτί κάθε φουλαριού περιλαμβάνει έναν ανάλογο μύθο ή μια ιστορία σχετική με την Ελλάδα.
sirens-style-8.jpg

Σκέφτεστε να εμπλουτίσετε τις συλλογές σας με επιπλέον fashion items;

Ετοιμάζουμε μια συλλογή με γραβάτες, παρεό, twillys, pochettes καθώς και μακρόστενα φουλάρια για το χειμώνα. Τα αξεσουάρ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στις 28 Ιανουαρίου 2018 στην έκθεση μόδας SCOOP στην Saatchi Gallery στο Λονδίνο και ανυπομονούμε να δούμε την ανταπόκριση του ευρύτερου κοινού. Τα παρεό είναι φτιαγμένα από μετάξι και βαμβάκι, ενώ η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη φύση, συνδυάζοντας σχέδια από πεταλούδες, παπαγάλους, ψάρια και φτερά από παγόνια. Επιπλέον, θα μας ενδιέφερε πολύ να προσθέσουμε κάποια στιγμή στη συλλογή μας δερμάτινες τσάντες, μπλούζες και φορέματα, καθώς και να συνεργαστούμε με άλλα brands.


space-purple-style-8-copy.jpg
leto-portrait-cyclades-blue.jpeg
Λητώ Λάμα