fbpixel

Search icon
Search
Le Rock: To νέο γαστρονομικό spot με Art Deco αίσθηση
DESIGN NEWS

Le Rock: To νέο γαστρονομικό spot με Art Deco αίσθηση

Στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, η καινούργια dining εμπειρία μας εισάγει στην υψηλή french αισθητική


Ένα εκλεπτυσμένο παιχνίδι γαλλικής ταυτότητας και ένα κοινό όραμα υψηλών προδιαγραφών συναντήθηκαν μοιραία και γέννησαν ένα σύγχρονο γαστρονομικό θαύμα.  Στη διεύθυνση 45 Rockefeller Plaza, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, όπου βρισκόταν η Brasserie Ruhlmann, ένα κλασικό french bistrot, έχει δημιουργηθεί το πιο elegant σημείο συνάντησης. Με ένα αρκετά τολμηρό όνομα, το "Le Rock", αποτελεί το πρόσφατο εγχείρημα των chefs, Lee Hanson και Riad Nasr. Σε συνεργασία με την εταιρεία σχεδιασμού, Workstead, έχουν καταφέρει να αποτίουν φόρο τιμής στη διαχρονική Art Deco φιλοσοφία, καθώς και στις πιο εξεζητημένες brasseries του Παρισιού. Η υπογραφή τους είναι δημοφιλής στη λειτουργία του modern chic εστιατορίου "Frenchette" στο TriBeCa. 

220711-le-roc-portraits-405-2000x1333.jpg
Η ομάδα του "Le Rock", source: "RESY"

Το ενδιαφέρον στοιχείο που διακρίνει την σφραγίδα των ιδιοκτητών του και αποτελεί τον κεντρικό άξονα της κουλτούρας του restaurant είναι η ισοτιμία. Όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει χαρακτηριστικά: "Η αίθουσα είναι πολύ δημοκρατική. Δεν υπάρχει το «καλύτερο τραπέζι. Απλά κάθεσαι δίπλα σε έναν συμπολίτη σου από τη Νέα Υόρκη. Το θέμα είναι η ενέργεια που δημιουργείται όταν οι καλεσμένοι έρχονται κοντά και "μπλέκονται".»

workstead-le-rock-0248-1662754358.jpg

Στην είσοδο, από την πρώτη στιγμή μαγνητίζει τα βλέμματα ένα αριστοκρατικό ανάγλυφο, φτιαγμένο από σκαλιστό ασβεστόλιθο, που έχει το όνομα: «Η ιστορία της ανθρωπότητας», ταξιδεύοντας πίσω στο μακρινό παρελθόν τον κάθε επισκέπτη. Μπαίνοντας στο χώρο, natural υλικά, σκούρα επένδυση στους δερμάτινους καναπέδες και expensive πολυέλαιοι πρωταγωνιστούν σε μια glamorous ατμόσφαιρα γεμάτη με φως.  Στόχος τους ήταν η κατασκευή ενός περιβάλλοντος θερμού, στον οποίο κυριαρχεί η προσεγμένη φροντίδα και εστίαση στην κάθε διακοσμητική λεπτομέρεια. 

Η ατόφια french νοοτροπία δεν λείπει από το main menu, Από άκρη σε άκρη, η παρουσίαση των πιάτων έχει το χάρισμα να προσφέρει την ακριβή γαλλική ορολογία στην διαδικασία της γευστικής εξερεύνησης, ακολουθώντας πιστά τα high πρότυπα των παραδοσιακών brasseries. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ταυτότητα που έχουν σχεδιάσει δεν παρεκκλίνει και διατηρείται ακέραιη. Όπως διαβάζουμε στη συνέντευξη των ιδιοκτητών του στο ένθετο "RESY" του "New York Magazine": «Απώτερος στόχος τους είναι να καλλιεργήσουν ένα περιβάλλον που παίρνει το φαγητό του στα σοβαρά χωρίς να είναι αποπνικτικό, επιτηδευμένο ή απρόσιτο.» 

le-rock-food.jpg
lerocknyc

Οι επιλογές του menu παντρεύουν με έναν ενδιαφέροντα και διακριτό τρόπο τις traditional γεύσης με τις μοντέρνες μαγειρικές πινελιές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "RESY": «Το μενού χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες: μια εναλλασσόμενη ενότητα που ονομάζεται "Cette Semaine" (Αυτή την εβδομάδα) και αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και το τι υπάρχει στην αγορά, και μια πιο μόνιμη ενότητα "Tout Le Temps" (Όλη την ώρα)". Βινεγκρέτ πράσου, escargot και τηγανητό ραβιόλι, γεμιστό με ελβετικό σέσκουλο και ricotta αποτελούν τις κύριες μοσχομυριστές προτάσεις. Προς το παρόν, το Le Rock θα προσφέρει μόνο δείπνο, αλλά το σχέδιο είναι να επεκταθεί τελικά σε ένα ολοήμερο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Το menu των premium drinks ξεφεύγει από τις all time classics options και προτιμά τις σύγχρονες εκδοχές των αρωμάτων. Δίνεται έμφαση στα aperitifs των γαλλικών Άλπεων και στα cocktails με χαμηλό αλκοολικό βαθμό.Όσον αφορά τις συλλογές κρασιών, ο διευθυντής οίνων Jorge Riera, μακροχρόνιος συνεργάτης των Nasr και Hanson από το εστιατόριο "Frenchette", έχει επιμεληθεί μια εκτεταμένη λίστα μπουκαλιών, που αποτελείται από εκατό λευκά και εκατό κόκκινα.

Info: 45 Rockefeller Plaza, New York, Instagram: @lerocknyc