fbpixel

Search icon
Search
Λατρέψατε το "I Care A Lot" στο Netflix; 7 ταινίες που πρέπει να δείτε
ARTS & CULTURE

Λατρέψατε το "I Care A Lot" στο Netflix; 7 ταινίες που πρέπει να δείτε

Απολαύστε τις πρώτες μέρες της άνοιξης με τις κατάλληλες επιλογές


Η σκοτεινή κωμωδία-θρίλερ "I Care A Lot" που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix έχει γίνει ήδη νούμερο ένα στις προτιμήσεις των χρηστών. Στην ταινία, η Rosamund Pike υποδύεται τη Marla Grayson, μια αδίστακτη γυναίκα που μοναδικό σκοπό της έχει βάλει την κερδοσκοπία. Η ίδια με την εξαιρετική ερμηνεία της κατάφερε, μάλιστα, να κερδίσει και τη Χρυσή Σφαίρα για τον Α' γυναικείο ρόλο σε κωμική ταινία. Στο φίλμ συμμετέχουν επίσης οι Peter Dinklage, Eiza González, Chris Messina και Dianne Wiest. Και κάπως έτσι, μέσα από αυτό, η αιώνια ερώτηση του lockdown που ήταν και παραμένει το ποια θα είναι η επόμενη ταινία που θα δείτε, απαντάται άμεσα, αν λατρέψατε αυτή την παραγωγή. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δικές μας αγαπημένες που έχουν ακριβώς την ίδια εσάνς. Απολαύστε τις!

1. Andhadhun

andhadhun-ti-na-do-tainies.png

Το "Andhadhun" είναι ένα από τα καλύτερα ινδικά θρίλερ κωμωδίας σε σκηνοθεσία του Sriram Raghavan. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Tabu, Ayushmann Khurrana και Radhika Apte και η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν πιανίστα που ονομάζεται Akash. Ο ίδιος προσποιείται ότι είναι τυφλός για να βελτιώσει τις ικανότητες του στο πιάνο, ωστόσο, γίνεται μάρτυρας μια δολοφονίας και έτσι παγιδεύεται ανάμεσα σε αυτήν και στο ένοχο μυστικό του.  

2. Assassination Nation

assassination-nation-movies-ti-na-do.webp

Το "Assassination Nation" γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Sam Levinson. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την πόλη του Σάλεμ, όπου ένας χάκερ υπολογιστών παραβιάζει τις λεπτομέρειες πολλών κατοίκων και τις διαρρέει. Η ιστορία επικεντρώνεται στην χαοτική κατάσταση μετά τις λεπτομέρειες που κυκλοφορούν και την αποκάλυψη των πιο ένοχων στοιχείων. Πρωταγωνιστούν οι Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef και Abra.

3. Kill Me Three Times

kill-me-three-times.jpg

Η ταινία του 2014 σκηνοθετήθηκε από τον Kriv Stenders και σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Simon Pegg, Alice Braga και Sullivan Stapleton. Το "Kill Me three Times" αφηγείται την ιστορία Jaden, ενός πρωταγωνιστή που είναι επαγγελματίας εκτελεστής και ο οποίος συνειδητοποιεί πως υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να σκοτώσουν τον πιο πρόσφατο στόχο του. Μέσα από αποκαλύψεις και στοιχεία θα οδηγηθεί σε μια απόλυτα περίπλοκη υπόθεση που δεν μπορούσε καν να φανταστεί.

4. Parasite

parasite-movie-antighrafo.jpg

Το "Parasite" είναι ένα θρίλερ μαύρης κωμωδίας της Νότιας Κορέας που έχει κερδίσει συνολικά 4 Academy Awards. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μια φτωχή οικογένεια που αποφασίζει να αλλάξει ζωή βρίσκοντας δουλειά σε μια οικογένεια της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Διεισδύοντας και τα 4 μέλη στο σπίτι τους μιμούνται να είναι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης, και ξεκινούν να παίρνουν αμοιβές που δεν είχαν φανταστεί, μέχρι που έρχεται η στιγμή να αλλάξουν τα πάντα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Song Kang-ho, Cho Yeo-jeong, Lee Sun-kyun, Choi Woo-shik, Jang Hye-jin, Park So-dam και Lee Jung-eun.

5. American Psycho

american-psycho-movie-covid.jpg

Η σκηνοθέτης Mary Harron και ο συν-σκηνοθέτης της, Guinevere Turner, μεταμόρφωσαν το βαρύ μυθιστόρημα του Bret Easton Ellis σε μια αδίστακτη σάτιρα ήθους με τον Christian Bale να υποδύεται έναν τραπεζίτη της Wall Street, τον οποίο παρακολουθεί το κοινό να πραγματοποιεί όλες τις αιμοδιψείς πράξεις του που αφορούν συνήθως συναδέλφους του. Αλήθεια ή πραγματικότητα; Όλα εξελίσσονται σαν να είστε μάρτυρες ενός σχιζοφρενή κακοποιού. Επίσης συμμετέχουν οι Willem Dafoe, Jared Leto, Josh Lucas και Chloë Sevigny.

6. American Beauty

american-beauty-covid-movie-ti-na-dw.webp

Το "American Beauty" που πρωταγωνιστούν οι Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch και Allison Janney ήταν μια ταινία που κατάφερε να σπάσει τα ταμεία και να αποσπάσει δεκάδες βραβεία και Όσκαρ. Σε σενάριο του Alan Ball και με σκηνοθεσία του Sam Mendes, η ιστορία επικεντρώνεται στον Lester που φαινομενικά ζει την τέλεια ζωή αλλά εσωτερικά βιώνει όλες τις συνέπειες τις κατάθλιψης. Σε αυτό φυσικά προστίθεται και ο έρωτας του με την φίλη της κόρης του όπου έρχεται για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. 

7. Gone Girl

rosamund-pike-gone-girl.jpg

Μερικές φορές η αγάπη γίνεται παρανοϊκή και σκοτώνει. Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του, ο σύζυγος  βρίσκεται στη δίνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που τον θέλουν να την έχει δολοφονήσει. Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ, που επίσης πρωταγωνιστεί η Rosamund Pike αποκαλύπτει με λεπτομέρειες το τι μπορεί να πάει στραβά σε μία σχέση που ο άνδρας είναι απαθής και η γυναίκα ψυχολογικά ασταθής. Μαζί της, σε αυτή την εξίσου καθηλωτική ερμηνεία, στο "Gone Girl" βρίσκεται ο Ben Affleck.