Βασιλόπιτα με ταχίνι
Αυτή η vegan βασιλόπιτα με ταχίνι Wild Souls, πορτοκάλι και μπαχαρικά θα αρέσει σε όλους. Μην ξεχάσετε να βάλετε το νόμισμα για καλή τύχη!
Υλικά για μία φόρμα 28 εκ.
- 300 γρ. ταχίνι Wild Souls
- 400 γρ. αλεύρι
- για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 2 κ. σ. κονιάκ
- 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα Wild Souls
- ψιλοκομμένα στο μούλτι
- 4 κ. σ. μαύρες σταφίδες
Για το σερβίρισμα
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο για τη φόρμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Προετοιμάζουμε μία φόρμα με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα και την αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και, φυσικά, προσθέτουμε το φλουρί!
Ταχίνι Wild Souls
Από 100% αλεσμένους σπόρους σησαμιού, χωρίς γλουτένη, φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηρητικά.
Διατροφική αξία: Η τέλεια πηγή φυτικής πρωτεΐνης και ενέργειας. Με μία μόλις κουταλιά ταχίνι ταξιδεύεις σε μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία, κερδίζοντας αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών και των οστών.
Κουραμπιέδες με βούτυρο από κάσιους και ανθόνερο
Χωρίς ζωικά λιπαρά και με πλούσια γεύση ξηρών καρπών, οι vegan κουραμπιέδες με βούτυρο κάσιους Wild Souls και ανθόνερο θα γίνουν οι αγαπημένοι σας!
Υλικά για περίπου 20 τεμ.
- 30 γρ. βούτυρο κάσιους Wild Souls
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά
- ψημένα Wild Souls
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ροδόνερο
- 200 γρ. άχνη
Εκτέλεση
1. Περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι και τα χτυπάμε, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρή άμμο. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο κάσιους και τη ζάχαρη. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα που φτιάξαμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να σφίξει. Δε θα πρέπει να παγώσει, αλλά να «δέσει» ελαφρά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Σ' ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, τη βανίλια και αναμειγνύουμε. Ενώνουμε με το μείγμα των ξηρών καρπών. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και πλάθουμε σε μπισκότα.
3. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20΄. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα ψεκάζουμε με το ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Κάσιους Βούτυρο Wild Souls
Από 100% αλεσμένα ψημένα κάσιους, χωρίς γλουτένη, φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηρητικά.
Διατροφική αξία: Τα κάσιους ευθύνονται για τη Wild τέλεια διάθεσή σου όλη την ημέρα, καθώς περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα σημαντικό αμινοξύ που βοηθά στη διέγερση της παραγωγής της σεροτονίνης. Επίσης, αποτελούν εξαιρετική χορτοφαγική πηγή χαλκού, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και φυτικές ίνες που προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού.
Info
Νέο κατάστημα: Στοά Μοδιάνο, Θεσσαλονίκη, Tηλ.: 2310 566 874 | Βουλής 36, Αθήνα, Tηλ.: 210 3231438
Website: wildsouls.gr
Facebook: @wildsoulsgr
Instagram: @wildsoulsgr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023