fbpixel

Search icon
Search
Lady Gaga: Η ρουτίνα που ακολουθεί για να διατηρεί τη φυσική και ψυχική της υγεία
BEAUTY PEOPLE

Lady Gaga: Η ρουτίνα που ακολουθεί για να διατηρεί τη φυσική και ψυχική της υγεία

Τα healthy lifestyle tips που θα θέλετε να ακολουθήσετε κι εσείς άμεσα


Στα 36 της χρόνια, η διάσημη καλλιτέχνιδα έχει διαπρέψει δικαίως στον χώρο του θεάματος, κατέχοντας μια εντυπωσιακή καριέρα. Η εκπληκτική της πορεία στο τραγούδι, στον χορό, στην υποκριτική, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, την έχουν αναδείξει ως μια από τις κορυφαίες stars των τελευταίων ετών. Η Lady Gaga μεταμορφώνεται. Αυτό συμβαίνει και με τις εμφανίσεις της. Η παρουσία της είναι εκκεντρική, καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις με τις ενδυματολογικές της επιλογές και να λάμψει. Το fashion icon που έχει εμπνεύσει με τη δουλειά της πάρα πολύ κόσμο, έχει επηρεάσει θετικά και όσον αφορά στη «σωστή» ποιότητα ζωής.

Όπως όλοι μας, έτσι και αυτή αντιμετωπίζει τα δικά της ups & downs. Στις συνεντεύξεις της δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά, κάνοντας αναφορά σε προσωπικά βιώματα που σχετίζονται και με την ψυχική της υγεία. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ειλικρίνεια. Το ίδιο επισήμανε και η Oprah, λέγοντάς της πως «Σπάνια κάποιος τόσο διάσημος είναι και τόσο ειλικρινής». Είναι και η αλήθεια. Η Gaga συνηθίζει να εκφράζεται, θέλοντας μέσα από αυτό να δώσει και τις δικές της συμβουλές ως προς την διατήρηση μιας καλής ζωής. Η ίδια το πετυχαίνει ακολουθώντας ορισμένες βασικές συνήθειες μες το πρόγραμμά της, τις οποίες κι έχει αποκαλύψει.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 15 healthy habits που θα σας παροτρύνουν να τα εφαρμόσετε από… αύριο!

1. Breakfast first

Σύμφωνα με τον σεφ της, διατηρεί ένα σταθερό πρωινό, το οποίο θα περιλαμβάνει αβγά, λαχανικά, κάποιο είδος ελληνικού γιαουρτιού σε συνδυασμό με φρούτα. Σε περίπτωση που λαχταράει κάποιο γλυκό, επιλέγει μια healthy εκδοχή του French toast. Δηλαδή, αντί για λευκό ψωμί, να χρησιμοποιείται ολικής.

dtgk0jiwsaahqvp.jpg

2. Το ψυγείο της είναι γεμάτο με υγιεινές τροφές

Μερικά από αυτά είναι το τσάι χωρίς ζάχαρη, το βούτυρο αμυγδάλου, τα λαχανικά, όπως το σέσκουλο, το ginger, τα λεμόνια, τα lime, τα γιαούρτια. Είναι λάτρης των θρεπτικών συστατικών.

3. Είναι συνεπής στις προπονήσεις της

Τηρεί με ευλάβεια τη γυμναστική της, γι αυτό και την εντάσσει 5 φορές την εβδομάδα από περίπου 35 λεπτά. Εστιάζει κυρίως στο stretching.

4. Παραμένει διαρκώς ενυδατωμένη

Οι πρόβες και οι εμφανίσεις της είναι απαιτητικές. Επομένως, δεν παραμελεί το νερό, ενώ καταναλώνει και αφεψήματα από βότανα. Επιπλέον, ένα από τα αγαπημένα της ροφήματα είναι ένας πράσινος χυμός φτιαγμένος από σπανάκι, σέλινο, αγγούρια, μαϊντανό και λεμόνι.

5. Yoga lover

Είναι μια συνήθεια που την πραγματοποιεί για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση, αλλά ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της. Από το 2004 έως και σήμερα δεν έχει σταματήσει και πολλοί από το κύκλο τους υποστηρίζουν πως με την πρώτη ευκαιρία, όπου βρεθεί και σταθεί, κάνει γιόγκα.

278766359-659137051854406-5136089104213755192-n.jpg

6. Δίνει την απαραίτητη προσοχή στο skincare

Δεν ξεχνάει να φροντίζει τον εαυτό της, μέσα από την ρουτίνα περιποίησης. Αναζωογονεί όλες τις γυναίκες. Πόσο μάλλον, όταν αξιοποιείται μεγάλη και συχνή ποσότητα make – up, ταλαιπωρώντας την επιδερμίδα. Η Gaga προτιμάει τα "Talika's Eye Therapy Patches", ώστε να διώχνει το ανεπιθύμητο πρήξιμο.

7. Meditation

Η ίδια εξέφρασε το πώς νιώθει για το διαλογισμό μέσα από μια συνέντευξή της στην Oprah. Ομολόγησε πως πολλές φορές που «πονάει» εσωτερικά, το επιλέγει και ύστερα αισθάνεται πως αυτό μετά υποχωρεί. Είναι ένα βασικό κομμάτι στην καθημερινότητά της, γι' αυτό πολλές φορές επιλέγει να απομονώνεται.

8. Ρουτίνα αποκατάστασης

Η star ακολουθεί μία αυστηρή τελετουργία για να βοηθήσει το σώμα της να αποκατασταθεί. Ειδικότερα, πραγματοποιεί ice bath για περίπου 5-10 λεπτά, ένα ζεστό μπάνιο για 20 λεπτά και μετά φορά στολή συμπίεσης με παγοκύστες για άλλα 20 λεπτά.

9. Takes a break

Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε το σώμα μας, τις ανάγκες του. Έτσι, λοιπόν, τις μέρες που αισθάνεται στα κάτω της και πως δεν κατέχει τις απαραίτητες δυνάμεις, προτιμάει να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί από το να πιεστεί.

othonis-2022-04-30-201753.png

10. Εξασκεί την ευγνωμοσύνη

Στις εύκολες και δύσκολες στιγμές θυμάται να ευχαριστεί τον Θεό για τα όσα της συμβαίνουν. Χαρακτηριστική είναι μια τοποθέτησή της, κατά την οποία ανέφερε πως όταν είναι στεναχωρημένη λέει: «Σε ευχαριστώ, Θεέ μου, για αυτόν τον πόνο. Αυτός ο πόνος προορίζεται για μένα και το σώμα μου αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ και μαθαίνω. Σε ευχαριστώ που με δίδαξες».

11. Pilates

Ανεξάρτητα από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία του οργανισμού, παράλληλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους χορευτές. Αυτό, επειδή μέσω των ασκήσεών τους αυξάνεται η ευλυγισία και η δύναμη του κορμού. Η ίδια κάνει συχνά μαθήματα με έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

12. Going outside

Ο φρέσκος αέρας την ανανεώνει και η ίδια αισθάνεται πιο χαρούμενη, όταν βρίσκεται στον έξω κόσμο και κυκλοφορεί. Οι αγαπημένες της συνήθειες είναι να πηγαίνει στην παραλία ή να κάνει ποδήλατο στη γύρω περιοχή.

13. Διαβάζει βιβλία 

Στον ελεύθερό της χρόνο τής αρέσει να εξασκεί και τον νου, μέσα από το διάβασμα. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύει τα αγαπημένα της, όπως για παράδειγμα ένα ποίημα από τον Rainer Maria Rilke.

othonis-2022-04-30-201700.png

14. Ανοίγεται συναισθηματικά

Δε φοβάται να μιλήσει για όσα έχει περάσει και να εκφράσει τα συναισθήματά της. Είτε στους δικούς της είτε μπροστά σε κοινό, διατηρεί αυτήν τη γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμεί να προσφέρει στον κόσμο -που πιθανόν να βασανίζεται από τα ίδια προβλήματα- τις δικές της συμβουλές, ώστε να τους βοηθήσει.

15. Κολύμβηση

Αποτελεί ένα άκρως αποδοτικό είδος γυμναστικής, καθώς χαλαρώνει τους μύες κι ενεργοποιούνται οι ορμόνες της χαράς, οι ενδορφίνες. Γι' αυτό το λόγο, το εντάσσει και η ίδια. Συγκεκριμένα, προτιμά να κάνει μερικές διαδρομές στην πισίνα πριν ανέβει στη σκηνή.

We love her!