fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Κόλλησε η ζυγαριά;

WELL

Κόλλησε η ζυγαριά;

Δείξε μου το φάρμακό σου!

Ορισμένα φάρμακα, κυρίως αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των κορτικοστεροειδών, των  αντισταμινικών, όπως και κάποια αντικαταθλιπτικά, έχουν ως παρενέργειες την αύξηση του βάρους ή  της όρεξης. Σ’ αυτήν την περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον διαιτολόγο σας, καθώς απλές αλλαγές στον τρόπο διατροφής σας (π.χ. περιορισμός νατρίου) μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αιτία… στο λαιμό σας

Και αναφερόμαστε στον θυρεοειδή αδένα. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του μεταβολισμού και αύξηση του σωματικού βάρους. Πράγματι, λοιπόν, αν κάποιος πάσχει από υποθυρεοειδισμό, μία δίαιτα μπορεί να μη φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Με την  κατάλληλη, όμως, φαρμακοθεραπεία από τον γιατρό και τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο διατροφής από τον διαιτολόγο σας, θα είστε ξανά σε θέση να κυνηγήσετε τον στόχο της απώλειας  κιλών.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Πάσχει περίπου το 4-5% των γυναικών. Εξαιτίας την ινσουλινοαντίστασης, που αποτελεί ένα από τα  χαρακτηριστικά του συνδρόμου, οι πάσχουσες όχι μόνο δυσκολεύονται να χάσουν βάρος, αλλά έχουν  και τάση να το αυξήσουν. Στην περίπτωση αυτή, πρωταρχικό μέλημά σας είναι να επισκεφτείτε τον  ενδοκρινολόγο και τον γυναικολόγο σας για να καθορίσουν την κατάλληλη αγωγή. Την περίοδο αυτή  τοποθετήστε ρεαλιστικούς στόχους: αρχικά τη διατήρηση του παρόντος βάρους σας και στη συνέχεια,  την αργή και σταθερή απώλεια βάρους με τη συμβολή του διαιτολόγου σας.

Σταμάτησα να «καίω»;

Ο οργανισμός είναι ένα πολύπλοκο και ακριβές σύστημα που ξοδεύει συνεχώς ενέργεια για την παραμικρή κίνηση που κάνουμε, από το αυτόματο ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων μέχρι κι έναν αγώνα δρόμου. Τα πράγματα, όμως, αρχίζουν να αλλάζουν όταν το σύστημα απειληθεί. Πώς; Όταν τρώτε ελάχιστα ο οργανισμός σας αντιλαμβάνεται κατά μία έννοια πως δε θα έχει από εδώ και πέρα καύσιμα, με αποτέλεσμα ο μεταβολικός σας ρυθμός, δηλαδή, οι θερμίδες που «καίει» το σώμα σας ανά ημέρα, να αρχίζουν να μειώνονται. Η λύση: ένα ισορροπημένο διατροφικό σχήμα με 4-6 γεύματα την ημέρα και όχι η στέρηση. Κλειδί στην περίπτωση αυτή αποτελεί και η άσκηση. Εντάξτε την στο  καθημερινό σας πρόγραμμα με όποια μορφή σας ευχαριστεί.

Η «εκδίκηση» των μυών

Αν κατά τη διάρκεια έντονου συνδυαστικού προγράμματος αερόβιας και αναερόβιας άσκησης (βάρη),  δε χάνετε καθόλου βάρος, αλλά δείχνετε καλύτερα, νιώθετε πιο αδύνατοι και τα ρούχα σας  εφαρμόζουν με άνεση, τότε τα νέα είναι ευχάριστα. Χάνετε σε λίπος και ταυτόχρονα κερδίζετε σε μυϊκό ιστό! Η ζυγαριά σε αυτήν την περίπτωση δεν κατεβαίνει διότι οι μύες ζυγίζουν περισσότερο από  το λίπος. Αντί να απογοητευτείτε τι θα λέγατε να κάνετε μια λιπομέτρηση;

Το μυστικό

Σε περιόδους δίαιτας, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε πολύ νερό, ώστε να καθαρίζει ο οργανισμός από τις τοξίνες που δημιουργούνται όταν χάνετε κιλά. M’ αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε την καλή  λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών σας.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

GLOW LOVES

Ένας βασιλικός γάμος στο Παρίσι που θα σας ενθουσιάσει
PEOPLE & PARTIES

Ένας βασιλικός γάμος στο Παρίσι που θα σας ενθουσιάσει

|Icon16 photos