fbpixel

Search icon
Search
Keep in Shape: Μπορείτε να πίνετε αλκοόλ και να αδυνατίζετε;
WELLNESS

Keep in Shape: Μπορείτε να πίνετε αλκοόλ και να αδυνατίζετε;

Παραμείνετε σε φόρμα και αισθανθείτε υπέροχα με το σώμα σας


Ο περιορισμός του αλκοόλ κατά τη διάρκεια μιας διατροφής αποτελεί πρόβλημα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Πράγματι, τα αλκοολούχα ποτά διαθέτουν πολλές θερμίδες και κάπως έτσι αποτελούν την «καυτή» πατάτα της διατροφής μας. Ωστόσο, μην απελπίζεστε: είτε βρίσκεστε σε αυστηρή δίαιτα, είτε επιθυμείτε να διατηρήσετε σταθερό το υγιεινό διατροφικό πλάνο σας, τότε μπορείτε σίγουρα να πετύχετε μια ισορροπία, αφού η απάντηση στο αν μπορείτε να πίνετε άφοβα το αγαπημένο σας ποτό και να αδυνατίζετε είναι «ναι»!

Εάν ακολουθήσετε τα έξυπνα tips που σας προτείνω, μπορείτε να αδυνατίσετε χωρίς να στερηθείτε τα ποτάκια με τις φίλες σας και να αρνηθείτε την κοινωνική σας ζωή!
shutterstock-553378483.jpg

Περιορίστε τη ζάχαρη

Εάν πίνετε αλκοόλ συχνά, πρέπει να βγάλετε τη ζάχαρη από τον καφέ σας και να μην τρώτε γλυκά. Επειδή το αλκοόλ στην ουσία είναι απλό σάκχαρο, όταν μπαίνει στο σώμα μας μετατρέπεται σε κοιλιακό λίπος. Άρα ζάχαρη και αλκοόλ όταν συνδυάζονται, η κατάσταση χειροτερεύει.

Κάντε τις σωστές επιλογές

Επιλέξτε ποτά, όπως τζιν με σόδα ή με φυσικό χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι, σαμπάνια ή κρασί, που έχουν τις λιγότερες θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό, αλλά και να παραμείνετε fit και προσηλωμένοι στον διατροφικό σας στόχο. 

shutterstock-1081308341.jpg

Πείτε «όχι» στους συνδυασμούς ποτών με αναψυκτικά

Μη συνδυάζετε το αλκοόλ με αναψυκτικά, αφού τα τελευταία περιέχουν ζάχαρη και ο συνδυασμός μετατρέπεται σε λίπος ευκολότερα. Υπάρχουν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. τύπου Cola, Tonic Sugar free, λεμονάδα και πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη.

Μείνετε μακριά από cocktails

Αποφύγετε τα κοκτέιλς και τα έτοιμα ποτά σε μπουκάλι, που συνήθως έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Plus, διαθέτουν πολλά συντηρητικά, που μπορούν να σαμποτάρουν το διατροφικό σας πλάνο. 

Υιοθετήστε την κατάλληλη διατροφή

Προσαρμόστε την διατροφή σας ώστε να είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και προσαρμοσμένη στον προσωπικό σας μεταβολισμό, το ιστορικό σας και τα γονίδιά σας. 

pasx.jpg
Ειρήνη Πασχαλέρη

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr