fbpixel

Search icon
Search
Keep fit: Tι τρώνε οι διαιτολόγοι για πρωινό;
WELLNESS

Keep fit: Tι τρώνε οι διαιτολόγοι για πρωινό;

Εμπνευστείτε από τις διατροφικές επιλογές τους


Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Ένα ισορροπημένο πρωινό που αποτελείται από υγιεινούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φρούτα ή λαχανικά μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στην ενέργεια, τη συγκέντρωση και τη γνωστική σας απόδοση. Μπορεί επίσης, να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το έντονο αίσθημα της πείνας στη μέση της ημέρας που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής.

Έτσι λοιπόν, ερευνήσαμε τα πρωινά που επιλέγουν αναγνωρισμένοι διατροφολόγοι και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω!

Jennifer House, MSc και ιδιοκτήτρια του First Step Nutrition

shutterstock-1901969479.jpg

«Συνήθως τρώω τοστ είτε με φυστικοβούτυρο είτε με ένα αυγό, μερικά φρούτα και έναν καφέ latte. Το πρωινό μου είναι ισορροπημένο, περιέχει φρούτα, δημητριακά και πρωτεΐνη (αυγό ή βούτυρο ξηρών καρπών).»

Η συμβουλή της Jennifer για το πρωινό: Προσθέστε πρωτεΐνη

«Είναι τόσο εύκολο να καταναλώσετε ένα απλό oat bowl ή ένα τοστ με μαρμελάδα - αλλά από το πρωινό συχνά λείπει μια πρωτεΐνη! Προσθέστε λίγη, όπως ένα αυγό, ξηρούς καρπούς ή βούτυρο ξηρών καρπών, γιαούρτι ή άλλα γαλακτοκομικά για να διατηρήσετε την ενέργεια σας για περισσότερο χρόνο.» 


Amanda Li, διαιτολόγος και ιδιοκτήτρια του Wellness Simplified

shutterstock-2171270063.jpg

«Λατρεύω να φτιάχνω αλμυρά πρωινά, γιατί συνήθως είναι πολύ πιο ικανοποιητικά και χορταστικά! Προτείνω ανεπιφύλακτα καπνιστό σολομό με πουρέ αβοκάντο και λεπτές φέτες αγγουριού τουρσί σε ρυζογκοφρέτες ή μια φέτα ψωμί με βάση το αλεύρι φασολιών χωρίς γλουτένη.»

Συμβουλή πρωινού της Amanda: Προσθέστε πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά

«Ένα βασικό συστατικό ενός δυναμωτικού πρωινού είναι αυτό που περιέχει τόσο πρωτεΐνες, όσο και υγιεινά λιπαρά. Αυτό το πιάτο μπορεί να ετοιμαστεί σε χρόνο μηδέν και μου αρέσει που μπορώ εύκολα να προμηθεύομαι καπνιστό σολομό και σπιτικά αγγούρια τουρσί.» 


Sara Brunner, ιδιοκτήτρια της Soul Nutrition Consulting

shutterstock-263718704.jpg

«Το πρωινό μου είναι ένα smoothie! Χρησιμοποιώ μια βάση πρωτεΐνης vegan βανίλιας και προσθέτω πάντα ένα μείγμα από τα εξής: σπανάκι/κέιλ, λινάρι κι ένα μείγμα από νερό και μη ζαχαρούχο φυτικό γάλα (συνήθως γάλα βρώμης). Μπορείτε να προσαρμόσετε τις γεύσεις για να το κρατήσετε νόστιμο σύμφωνα με τα γούστα σας.

Συμβουλή πρωινού της Sara: Συμπεριλάβετε στο πρωινό σας υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και επαρκείς φυτικές ίνες.

Μερικά από αυτά είναι:

  • Μοσχοκάρυδο (πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά).
  • Σκόνη matcha, μισή κατεψυγμένη μπανάνα και, φρέσκα φύλλα μέντας.

Amy Torch, ιδιοκτήτρια του Nutrition by Amy Torch

shutterstock-271217552.jpg

«Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα για πρωινό ή μεσημεριανό. Είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά οξέα για ισορροπημένη διατροφή. Περιλαμβάνει απλό γιαούρτι - μια σούπερ πηγή πρωτεΐνης-, μούρα για πρόσθετη γλυκύτητα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, δημητριακά για μια καλή πηγή φυτικών ινών και σπόρους chia, που κάνουν αυτό το πρωινό ένα πολύ υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο και χορταστικό γεύμα».

Η συμβουλή της Amy για το πρωινό: προσθέστε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα

«Προσπαθήστε πάντα να ξεκινάτε τη μέρα σας με δημητριακά ολικής άλεσης γεμάτα φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα για να κινήσετε τον μεταβολισμό σας, να εξισορροπήσετε την ινσουλίνη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία θα σας παρέχουν την κατάλληλη δόση ενέργειας για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να παραμείνετε σε εγρήγορση.»