fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καθαρισμό των πινέλων

Γιατί είναι σημαντικό να τα πλένετε και κάθε πότε


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον καθαρισμό των πινέλων

Προκειμένου να πετύχετε το τέλειο makeup look και την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στο μακιγιάζ χρειάζεστε, πέρα από καλλυντικά, και τα κατάλληλα εργαλεία, τα πινέλα και τα beauty sponges δηλαδή. Για κάθε beauty addict τα πινέλα στο νεσεσέρ της δεν είναι ποτέ αρκετά. Άλλωστε, οι επιλογές είναι άπειρες -διαφορετικό μέγεθος, πυκνότητα, μήκος και υλικό τριχών, σχήμα, σκοπός. Αν ψάχνατε έναν ακόμη λόγο για να αγαπήσετε τα πινέλα, αυτός είναι η multifuntional χρήση τους. Για παράδειγμα, ένα πινέλο για σκιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για την εφαρμογή του concealer. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός! 

Όσο μεγάλη κι αν είναι η μανία των γυναικών με τα makeup tools, δυστυχώς, όμως, συχνά παραμελούν τη φροντίδα τους. 

how-to-clean-makeup-brushes.jpg

  • Η σημασία του καθαρισμού

Στις τρίχες του πινέλου συσσωρεύονται προϊόντα μακιγιάζ και μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο πρόσωπο και προκαλούν ερεθισμούς, σπυράκια και κοκκινίλες. Για να προλάβετε, λοιπόν, την εμφάνιση ενός ενοχλητικού σημαδιού στο δέρμα σας, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα και τα beauty sponges σας. Χωρίς την ανάλογη προσοχή, τα πινέλα χάνουν, επίσης, και το σχήμα τους με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η εφαρμογή τους. Πείτε ναι στον καθαρισμό και αξιοποιήστε στο μέγιστο τις δυνατότητες των καλλυντικών σας. Η αγαπημένη σας σκιά δεν θα γράψει ποτέ, όπως τη θέλετε, εάν το πινέλο είναι λερωμένο με μια άλλη σκιά, ειδικά αν αυτή είναι πιο σκούρα. Δε θα θέλατε αντί για το ματ eye look που φανταζόσασταν, να καταλήξετε με μάτια γεμάτα glitter... Το ίδιο ισχύει και για το foundation. Μόνο με ένα καθαρό πινέλο η βάση σας θα δείχνει αψεγάδιαστη.

  • Η συχνότητα

Τα πινέλα καλό θα ήταν να πλένονται κάθε 2 βδομάδες. Σε περιπτώσεις που έχουν γεμίσει μια έντονη σκιά ή είναι καλυμμένα με glitter, προτιμήστε να τα πλύνετε πριν την επόμενη χρήση, για να αποφύγετε ένα makeup mistake. Εάν πέσουν κάτω ή ακουμπήσουν σε λερωμένη επιφάνεια, καθαρίστε τα αμέσως, για να προλάβετε μολύνσεις στο πρόσωπο. 

Beauty hack: Καλύψτε τις τρίχες των πινέλων με μεμβράνη τροφίμων πριν τα βάλετε στο νεσεσέρ σας. Έτσι και το σχήμα τους προστατεύεται και αποτρέπεται η εξάπλωση μικροβίων.

makeup-brushes.jpg

  • Συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό

Αρχικά βρέξτε το πινέλο με νερό και εμποτίστε το με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν ή λοσιόν. Σε μία επιφάνεια με ραβδώσεις (γάντι) ή στην παλάμη σας κάντε κυκλικές κινήσεις, ώστε να σχηματιστεί αφρός. Το πινέλο σας θα έχει καθαρίσει πλήρως, όταν παρατηρήσετε λευκό αφρό. Ξεπλύνετε με νερό βρύσης. Προσοχή όμως, η ροή του νερού να είναι παράλληλη στην φορά των τριχών του πινέλου, γιατί αλλιώς θα καταστρέψει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες ενωμένες. Αφήστε τα πινέλα να στεγνώσουν φυσικά προεξέχοντας από μία επιφάνεια. Για τα πινέλα των ματιών και γενικά για τα μικρότερα πινέλα μπορείτε να εφαρμόσετε το spot cleaning. Ψεκάστε το πινέλο με ένα spray και κάντε κυκλικές κινήσεις σε μια πετσέτα μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα χρώματος.

  • Φυσική συνταγή

Εάν δε θέλετε να επενδύσετε σε κάποιο από τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού, μπορείτε πολύ απλά να ανατρέξετε στην κουζίνα σας. Ο συνδυασμός λαδιού και σαπουνιού πρόπολης κάνει θαύματα. Το ελαιόλαδο βοηθάει στο να διατηρούνται μαλακές και απαλές οι τρίχες του πινέλου, ενώ η πρόπολη είναι γνωστή για τις αντισηπτικές της ιδιότητες. 

 BACKSTAGE

BACKSTAGE

Atelier Versace SS 16

 SOLID CLEANSER

SOLID CLEANSER

Solid Clean: Solid Brush Cleaner, Sephora

 SPRAY

SPRAY

Καθαριστικό Πινέλων, ΜΑC

 INSPIRATION

INSPIRATION

Chiara Ferragni

 INSTANT CLEANSER

INSTANT CLEANSER

Καθαριστικό Instant Brush, Makeup For Ever

 BRUSH PAD

BRUSH PAD

Polish Up Silicone Brush Cleansing Pad, Sephora

 BRUSH TOOL

BRUSH TOOL

Dry N Shape Spa, Sigma

 BALM CLEANSER

BALM CLEANSER

Καθαριστικό Pure Solid, Beauty Blender

 BACKSTAGE

BACKSTAGE

Altuzzarra SS 17