fbpixel

Search icon
Search
Κατακράτηση Υγρών: Οι σαλάτες για βραδινό ώστε να την καταπολεμήσετε γρήγορα και να δείτε επίπεδη την κοιλιά σας
TASTE

Κατακράτηση Υγρών: Οι σαλάτες για βραδινό ώστε να την καταπολεμήσετε γρήγορα και να δείτε επίπεδη την κοιλιά σας

Θα σας δροσίσουν και θα σας προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα


To καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως αναζητούμε τρόπους που θα μας προετοιμάσουν για τις πρώτες μας εξορμήσεις στην παραλία. Η κατακράτηση υγρών είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα, όμως η κατάλληλη διατροφή μπορεί να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπισή της. Τώρα που χρειαζόμαστε κάτι πιο δροσερό, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες, μια σαλάτα είναι η safe λύση. Δεδομένου ότι ζούμε σε μια χώρα με αφθονία σε λαχανικά -ειδικά αυτήν την εποχή-, δεν έχουμε τίποτα καλύτερο από το να προτιμήσουμε μια από τις παρακάτω επιλογές - εκ των οποίων η τελευταία είναι με φρούτα.

Ανακαλύψτε τες!

Σαλάτα κολοκυθιού με φασολάκια και φέτα

shutterstock-1314688622.jpg

Υλικά

  • 20 γρ. καρύδια
  • 160 γρ. φασολάκια φρέσκα, κομμένα
  • 10γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 20 γρ. φέτα θρυμματισμένη

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Βάζουμε τα καρύδια σε ταψί και τα ψήνουμε για 8-10΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε. Στο μεταξύ σιγοβράζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με βραστό νερό για 3-4' ή μέχρι να μαλακώσουν και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ξίδι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και με έναν αποφλοιωτή λαχανικών τα κόβουμε σε φλοίδες. Τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα των βοτάνων, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ για σαλάτα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

    Συνταγή: Γιώργος Δημητρακόπουλος


    Σαλάτα λαχανικών με ψητό μανούρι

    3-B2o7b.jpg

    Υλικά

    • 5 καρότα
    • 3 κολοκυθάκια
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 1 κ.γ. μέλι
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1 κ.σ. δυόσμο
    • 200 γρ. μανούρι

    Για το σερβίρισμα

    • πιπέρι
    • ελαιόλαδο
    • μέλι
    • σουσάμι

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Τρίβουμε στο μαντολίνο τα καρότα, σε πολύ λεπτές φέτες, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε στο μαντολίνο και τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα. Βράζουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσουν για 1-2 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο ξίδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός για να έχουμε ένα δεμένο dressing. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα καρότα και τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με το dressing. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το μανούρι σε φέτες και το βάζουμε στη γκριλιέρα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε το μανούρι στο μπολ με τη σαλάτα και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, μέλι και σουσάμι.

    Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

    Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και dressing

    shutterstock-286058492.jpg

    Υλικά

    Για το κοτόπουλο

    • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 2 λιαστές ντομάτες
    • 1 κ.γ. μέλι
    • 1 κύβο λαχανικών
    • λίγη ρίγανη
    • λίγο θυμάρι

    Για τη σαλάτα

    • ανάμεικτες πράσινες σαλάτες - μαρούλι - άισμπεργκ - ρόκα, κλπ.
    • 1 αγγούρι
    • 1 καρότο
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • λίγα φύλλα δυόσμου
    • κολοκυθόσπορο
    • σουσάμι
    Για το dressing
    • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • χυμό λεμονιού
    • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι

    Εκτέλεση

    Για τη σαλάτα με κοτόπουλο, βάζουμε πρώτα το φιλέτο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4' από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25′. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.

    Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Πολύχρωμη φρουτοσαλάτα

    115909-salad-fruits-raspberries-strawberries-blueberries-grapes-kiwi-mango-orange.jpg

    Υλικά

    • 200 γρ. κόκκινα σταφύλια
    • 200 γρ. σταφύλια, σταφίδα
    • 100 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
    • 2 ακτινίδια, κομμένα σε φέτες
    • 1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
    • 1 μέτριο μάγνκο, κομμένο σε κυβάκια
    • ½ ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
    • 4 κ.σ. μέλι
    • 2 κ.γ. χυμό lime
    • Ξύσμα από ένα lime

    Εκτέλεση

    Προσθέτουμε σε ένα μπολ μικρό το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα lime και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα σταφύλια, τις φράουλες, την μπανάνα, το μάνγκο, τα ακτινίδια, τον ανανά κι έπειτα, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης. Τέλος, σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα στο μπολ ή σε μικρότερα μπολάκια.

    Συνταγή: Γιώργος Τσούλης

    Καλή απόλαυση!