fbpixel

Search icon
Search
Καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις συναυλίες
ARTS & CULTURE

Καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις συναυλίες

Ένα πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες υπόσχεται αξέχαστες βραδιές


Παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ατενίζει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με τον νέο πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΘ Βασίλη Γάκη να πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια παρουσίαση και ομιλία τη Δευτέρα 13 Ιουλίου. 

Ο κ. Γάκης, αφού παρουσίασε στους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τα νέα μέλη του Δ.Σ., έκανε αρχικά έναν απολογισμό της έντονης δραστηριότητας του Μεγάρου κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες, διάστημα κατά το οποίο ετοιμάστηκαν συνολικά περίπου 70 διαφορετικές εκδηλώσεις και δράσεις, οποίες μεταδόθηκαν διαδικτυακά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώθηκαν πάνω από 75.000 θεάσεις, τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα του καναλιού του ΟΜΜΘ στο youtube και στην απήχηση στα social media του Μεγάρου.

apopsh-pasarelas.jpg
Άποψη Πασαρέλας

Από τον λόγο του, κατά τον οποίον τοποθετήθηκε με εξαιρετική σαφήνεια και στιβαρότητα για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Μέγαρο, κρατήσαμε την ισχυρή βούληση για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΟΜΜΘ, την επανεκκίνηση του προγράμματος Megaron Goes Green, την ανάγκη για ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού, την ενίσχυση της συνεδριακής δραστηριότητας του Μεγάρου και τέλος, τη στήριξη των νέων καλλιτεχνών αλλά και τη δημιουργία ενός ζωντανού πολιτιστικού κυττάρου που θα είναι ανοιχτό σε όλη την πόλη μέσα από δράσεις και συνέργειες.

Σχετικά με τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα 20 χρόνια θα γιορταστούν αναγκαστικά μαζί με τα 21, καθώς η επιβολή του lock down πήγε πίσω τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό και πολλές από τις εκδηλώσεις θα χρειαστεί να επαναπρογραμματιστούν. 

andriana-310720.jpg
Ανδριάνα Μπάμπαλη

Και για να περάσουμε στο θερινό πρόγραμμα και τις live εκδηλώσεις, όπου το Μέγαρο δυναμικό δυναμικό "παρών" στην πόλη! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ο κόσμος της πόλης στερήθηκε τη συγκίνηση των συναυλιών, θα μπορεί να απολαύσει ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ποικιλία και περιεχόμενο, με τους καλοκαιρινούς χώρους του Μεγάρου να γεμίζουν με εξαίσιους ήχους γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών -από κλασική μουσική μέχρι ελληνικό και διεθνές τραγουδιστικό ρεπερτόριο και από λαϊκή μουσική μέχρι ροκ, σουίνγκ ή λάτιν βραδιές.

giwrghs-310720.jpg
Γιωργής Χριστοδούλου

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, εκτός από τον Κύκλο Νέων Μουσικών, μια ιδιαίτερη ενότητα του προγράμματος, όπου μαθητές από τα ωδεία της Θεσσαλονίκης, σόλο ή σε μικρά μουσικά σύνολα, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε έναν ξεχωριστό και σχετικά άγνωστο χώρο του ΜΜΘ, το αίθριο της αίθουσας Μωρίς Σαλτιέλ (κτίριο Μ2 - 5ος όροφος).

Αλλά για να δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τετάρτη 15/7

Κύκλος Νέων Μουσικών

Σπουδαστές Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 22/7

Κύκλος Νέων Μουσικών

Σπουδαστές Δημοτικών Ωδείων Θέρμης και Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 23/7

The Beatles Live Tribute Band: 50 χρόνια χωρίς τους Beatles - Let it be” tour

Ένα αφιέρωμα στο δημοφιλέστερο μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών από την ελληνική αφιερωματική μπάντα Τhe Beatles Live Tribute Band με τη σχεδόν 20ετή διαδρομή και τις δυνατές συνεργασίες.

Παρασκευή 24/7

Aroma Caribe

Κέφι και διασκέδαση από τους Aroma Caribe, που τα τελευταία 25 χρόνια κατάφεραν να καθιερωθούν ως οι πιο γνήσιοι εκφραστές της ελληνικής λάτιν και λάτιν τζαζ σκηνής.

Τετάρτη 29/7

Κύκλος Νέων Μουσικών

Σπουδαστές Μακεδονικού Ωδείου, Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 31/7

Ανδριάνα Μπάμπαλη - Γιώργης Χριστοδούλου: Ένα ντουέτο θα φέρει την άνοιξη

Ένα πρόγραμμα από δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες µε τα ωραιότερα ελληνικά -και μερικά ξενόγλωσσα- ντουέτα που έχουν γραφτεί.


gerofwth-2920.jpg
Μέλα Γεροφώτη

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 26/8

Μικτή Ομάδα Χορού Dance and the Mind: Υπερσυντέλικος (σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης)

Παράσταση χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Οι χορευτές με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (τσέλο) αλληλεπιδρούν μέσα από έντονες εναλλαγές συναισθημάτων.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη 2/9

Μέλα Γεροφώτη, Ελένη Δημοπούλου, Γρηγόρης Σημαδόπουλος: Blue Moon

Μια ξεχωριστή συναυλία το βράδυ της πανσελήνου με τα διασημότερα τραγούδια και τα γνωστότερα μουσικά θέματα για το φεγγάρι!

Πέμπτη 3/9

Κύκλος Νέων Μουσικών

Σπουδαστές Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, Ωδείου Μουσικό Κολλέγιο, Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Κυριακή 6/9

Δώρος Δημοσθένους, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος Λίζος, Σοφία Παπάζογλου, Κωνσταντίνος Στεφανής και Ναταλία Ρασούλη - Αφήγηση Θωμάς Κοροβίνης: Εδώ είναι του Ρασούλη

Φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς, ερμηνεύουν σημαντικά και πασίγνωστα τραγούδια του πολυαγαπημένου δημιουργού.

Τετάρτη 9/9

Κύκλος Νέων Μουσικών

Σπουδαστές Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Παρασκευή 11/9

MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

H MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την έντονη διαδικτυακή δραστηριότητά της την περίοδο της καραντίνας, παρουσιάζει και πάλι τη δουλειά της ζωντανά μπροστά στο κοινό.

1-kontogewrgh-nantia-120920.jpg
Νάντια Κοντογεώργη

Σάββατο 12/9

Νάντια Κοντογεώργη - Αχιλλέας Γουάστωρ: A night to remember

Η σημαντική ερμηνεύτρια και ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη και ο διακεκριμένος πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ σε ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Κυριακή 13/9

The Speakeasies’ Swing Band!

Μία από τις καλύτερες μπάντες σουίνγκ στην Ελλάδα, οι The Speakeasies’ Swing Band! παρουσιάζουν ένα ρυθμικό πρόγραμμα με δικά τους αλλά και με διαχρονικά κομμάτια!

Τετάρτη 16/9

Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα: Λογοτεχνία (σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι Νέας Παραλίας»)

Κάθε χρονιά σε κάποιο διαφορετικό σημείο της Νέας Παραλίας πραγματοποιείται αυτή η μοναδική επίδειξη μόδας, με ρούχα φτιαγμένα από υλικά προς ανακύκλωση. Φέτος σειρά έχει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μια πασαρέλα με θέμα εμπνευσμένο από λογοτεχνικά κείμενα και συγγραφείς.

the-speakeasies-swing-band-2962020.jpg
Τhe Speakeasies' Swing Band

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

Τιμές εισιτηρίων:

- Συναυλίες: 10€, 5€ (μειωμένο)

- Κύκλος Νέων Μουσικών, Παράσταση χορού «Υπερσυντέλικος», 6η Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα: «Λογοτεχνία»: είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου (και ηλεκτρονικά στο www.tch.gr)

Ώρα έναρξης:

- Συναυλίες, Κύκλος Νέων Μουσικών, Παράσταση χορού: 21.00

- 6η Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα: 18.30

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών υποδείξεων από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ που ισχύουν σήμερα, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:

- Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.

- Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.

- Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

- Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.

- Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

- Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.

- Η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

- Η χρήση μάσκας κατά τη χρήση του ασανσέρ είναι υποχρεωτική.

- Δεν προβλέπεται διάλειμμα.

- Υπάρχει ισχυρή σύσταση για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.