fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Interview with Geraldine

LOISIR

Interview with Geraldine

Ξεκίνησε σαν παιδί θαύµα, δάνεισε την φωνή της στην Louis Vuitton και τώρα

γίνεται η φωνή της Loisir. Η Βελγίδα ηθοποιός και voice over artist, Geraldine Brandao-Vandercammen µας µιλάει για την δουλειά της στο Παρίσι και την συνεργασία της µε την Loisir.


Πώς θα ερμηνεύατε το voice over;

Το voice over είναι η φωνή ενός προσώπου που μιλάει, αλλά δεν φαίνεται. Το voice over είναι μια φωνή που είναι "over". Μια φωνή σε μια ταινία μπορεί να ενισχύσει αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες. Μπορεί, επίσης, να προσθέσει ένα κωμικό εφέ ή προσωπικότητα σε ένα εμπορικό σήμα. Ακριβώς όπως ένα λογότυπο, μας βοηθά να αναγνωρίσουμε ένα εμπορικό σήμα και να γίνει το ηχητικό αποτύπωμα μιας μάρκας.


Ποιο είναι το κύριο προσόν που πρέπει να διαθέτει κανείς για να το επιλέξει;

Για να κάνει κανείς voice over θα πρέπει πρώτα να γίνει ηθοποιός. Θα πρέπει να είναι σε θέση να παίξει ένα ρόλο, να ταυτιστεί με ένα χαρακτήρα ή εμπορικό σήμα. Θα πρέπει να γνωρίζει πως να «τοποθετεί» την φωνή του, δηλαδή, να την προσαρμόζει στις ανάγκες ενός χαρακτήρα. Όταν ένας ηθοποιός εμφανίζεται στη σκηνή για να παίξει ένα ρόλο, μπορεί να εκφραστεί μέσα από το σώμα του, μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου του, αλλά και χρησιμοποιώντας τη φωνή του. Όταν ένας ηθοποιός βρίσκεται πίσω από ένα

μικρόφωνο, δεν έχει παρά μόνο την φωνή του για να δώσει ζωή σε ένα κείμενο. Επομένως, είναι σημαντικό ο ηθοποιός να ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά την φωνή του και να χειρίζεται με μαεστρία τα διαλείμματα, τις σιωπές και τις αναπνοές.


Πότε κάνατε την πρώτη σας ηχογράφηση. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με αυτό;

Η πρώτη ηχογράφηση έγινε στα 16 μου σε ένα στούντιο στο Βέλγιο. Είχα γράψει ένα ποίημα για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του βασιλιά του Βελγίου και το ποίημα είχε επιλεγεί να εμφανιστεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού για το βασιλιά. Ήταν η πρώτη φορά που είδα στούντιο ηχογράφησης από μέσα. Σε αυτή την ηλικία, σπούδαζα θέατρο και ορθοφωνία στα ολλανδικά. Αργότερα στην Γαλλία σπούδασα υποκριτική στο “Cours Florent”, ενώ παράλληλα συμμετείχα σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις στο Παρίσι, αλλά και σε περιοδεία. Γοητευόμουν πάντα από τη δύναμη και το μυστήριο μιας φωνής. Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας, αποφάσισα να επικεντρωθώ στην φωνή ηχογραφώντας στα γαλλικά, φλαμανδικά και τα αγγλικά, τόσο για τηλεοπτικές διαφημίσεις ή ραδιόφωνο, GPS , εταιρικά video, εκπαιδευτικές παραγωγές και πολλά άλλα.


Υπάρχουν προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στην δουλειά σας;

Η δυσκολία μερικές φορές είναι να βρεθεί o σωστός «τόνος» που ταιριάζει ή για την ακρίβεια, αυτός που ο πελάτης αναμένει από την αφήγηση. Η δυσκολία έγκειται στο ότι αυτό είναι υποκειμενικό και ως εκ τούτου υπάρχει συχνά η ανάγκη διαφορετικών προσεγγίσεων.Υπάρχει κάποια συνεργασία στην καριέρα σας που θυμάστε ιδιαίτερα;

Θυμάμαι μια διαφήμιση για την οποία είχα να διαβάσω ένα κείμενο. Τελικά έγραψα στίχους και το voice over έγινε τραγούδι.


Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Loisir ;

Η συνεργασία μου προτάθηκε μέσω ενός από τους κύριους συνεργάτες μου στο Παρίσι, της εταιρίας Audio Clusters που επικοινώνησε μαζί μου επειδή ήθελε η φωνή μου να ενσαρκώσει την Loisir. Δέχτηκα με μεγάλη χαρά και έτσι γνώρισα από πιο κοντά την Loisir.


Έχετε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

Πριν από δύο χρόνια πήγαμε οικογενειακώς διακοπές στην Αθήνα και επισκεφθήκαμε το Σούνιο και την Ακρόπολη. Δεν βλέπω την ώρα την επόμενη φορά να επισκεφτώ τα ελληνικά νησιά.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ


GLOW LOVES

Τα μακριά μαλλιά ξανά στη μόδα: Έτσι θα τα μακρύνετε πιο γρήγορα
HAIR & NAILS

Τα μακριά μαλλιά ξανά στη μόδα: Έτσι θα τα μακρύνετε πιο γρήγορα