fbpixel

Search icon
Search
Interior Design: 5 κανόνες διακόσμησης που δεν πρέπει ποτέ να «σπάσετε»
INTERIORS

Interior Design: 5 κανόνες διακόσμησης που δεν πρέπει ποτέ να «σπάσετε»

Όλα όσα πρέπει να τηρείτε σύμφωνα με τους masters του είδους


Το σπίτι μας αποτελεί το προσωπικό μας καταφύγιο και αυτό σημαίνει πως πρέπει να το διακοσμούμε βάσει του δικού μας γούστου, χωρίς απαραίτητα να επηρεαζόμαστε από τις τάσεις τις εκάστοτε εποχής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, τους οποίους ορίζουν οι experts στο interior design και καλό είναι τους ακολουθούμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα τελικό αποτέλεσμα στους χώρους μας που να διακρίνεται για την ισορροπία και την αρμονία που εκπέμπει, τώρα και για πάντα.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 interior design rules, που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη διακόσμηση της κατοικίας σας και τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να «σπάσετε»!

1. Ο σωστός φωτισμός θεωρείται «κλειδί»

17tmag-renaudclement-slide-ln6e-copy-mediumsquareat3x.jpg

Είναι ένα από τα steps που δεν πρέπει να αμελείτε. Ο λόγος είναι απλός: Ένα επαρκώς φωτισμένο περιβάλλον δίνει την αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος, μοιάζει πιο «ζωντανός» και πολυδιάστατος. Είναι ίσως το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε κατά τη διαδικασία αναδιαμόρφωση ενός δωματίου, επιλέγοντας λεπτές κουρτίνες που επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν. Πέρα από τον φυσικό φωτισμό, που πολλές φορές τυχαίνει να είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να εντάξετε πηγές τεχνητού φωτός, διαλέγοντας stylish φωτιστικά οροφής, καθώς και table και floor lamps, ώστε να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Παν μέτρον άριστον

chaptal-residence-by-nathalie-eldan-architecture-4-5eb2e18c2b205.jpg

Τα πάντα στη ζωή απαιτούν ένα μέτρο. Το ίδιο ισχύει και στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων, πέφτετε συχνά στην παγίδα του να επενδύετε σε items τα οποία δεν έχετε πραγματικά ανάγκη και δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν με το στιλ που έχετε επιλέξει για το decor της κατοικίας σας. Να σκέφτεστε πρακτικά και πάντα να επιλέγετε κάτι με βάση τις ανάγκες, το στιλ και τις διαστάσεις του δικού σας σπιτιού. Μπορεί να ερωτευτείτε έναν oversized πίνακα, για παράδειγμα, ο οποίος δύσκολα μπορεί να πάρει θέση και να πρωταγωνιστήσει σ' ένα small space. Τολμήστε το mix & match, μόνο εάν έχετε επίγνωση για το πώς να το πετύχετε, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μη μοιάζει ξένο και overstylized.

3. Ισορροπία στα χρώματα και τα patterns

bedroom-layered-textiles-style-tips-parisian-apartments-nordroom.jpg

Η σωστή ισορροπία αποτελεί το «Α» και το «Ω» για το πώς δείχνει ένας χώρος. Μπορεί οι τάσεις να σας προκαλούν να συνδυάσετε πολλά και διαφορετικά στιλ μεταξύ τους, αλλά αυτό προϋποθέτει την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων και μοτίβων. Διαλέξτε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα και «παίξτε» με αυτήν, έχοντας πάντα στο μυαλό σας το παραπάνω step - το μέτρο! Για τον λόγο αυτόν θα σας προτείναμε να μην μπλέκετε τους γήινους τόνους με άλλους πιο ψυχρούς, διότι τα λάθη θεωρούνται αναπόφευκτα. Να είστε δημιουργικοί, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μη δείχνει «αποστειρωμένο» και βαρετό, αλλά να έχει διάσταση και κάτι το ξεχωριστό.

4. Τα έργα τέχνης πρέπει να τοποθετούνται στα κατάλληλα σημεία

73c519ec911a41c2d79c5ccab3ef3fa3.jpg

Κατά κανόνα, θα πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι το έργο τέχνης σας κρεμιέται στο ύψος των ματιών. Ένα εντυπωσιακό artwork έχει τον τρόπο να δεσπόζει σ' έναν χώρο, προσδίδοντάς του εκλεπτυσμένο, sophisticated χαρακτήρα. Προτιμήστε να καλύψετε και να δώσετε «ζωή» κι ενδιαφέρον σε μια φαινομενικά αδιάφορα γωνία του σπιτιού σας μ' έναν ξεχωριστό πίνακα και -γιατί όχι- να δημιουργήσετε έτσι ένα cozy place to be για τους κρύους μήνες που βρίσκονται μπροστά μας. Εναλλακτικά, αντί για πίνακα μπορείτε να επιλέξετε έναν vintage looking μεγάλο καθρέφτη.

5. Λίγο ακόμη πράσινο

parisian-apartment-style.jpg

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι ποτέ αρκετά! Η παρουσία τους είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσετε μια fresh νότα στο σπίτι σας, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα και προσθέτοντας περισσότερο χρώμα ακόμη και στην παραμικρή γωνία. Οι επιλογές είναι πολλές και διαφέρουν σε είδος και μέγεθος, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δικού σας χώρου. Η must προσθήκη για κάθε εποχή του χρόνου!