fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια φιλόξενη κατοικία στο Sydney μετατράπηκε στο απόλυτο φθινοπωρινό καταφύγιο
INTERIORS

Πώς μια φιλόξενη κατοικία στο Sydney μετατράπηκε στο απόλυτο φθινοπωρινό καταφύγιο

Με την υπογραφή του Studio Prineas


Το Studio Prineas σημειώνει μια αξιοθαύμαστη πορεία στον χώρο του design, έχοντας για έδρα του την Αυστραλία, αλλά ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο για να σχεδιάσει τις πιο πολυτελείς κατοικίες. Με γνώμονα την πρωτοπορία κι έχοντας μια up to date σχεδιαστική ματιά, οι αρχιτέκτονες του γραφείου ποντάρουν στις πιο hot τάσεις της εποχής, χωρίς ωστόσο να αφήνουν στην άκρη τις timeless αρχιτεκτονικές γραμμές που θεωρούνται επίκαιρες τώρα και για πάντα.

Πριν από μερικούς μήνες, το designer team ολοκλήρωσε την ανακαίνιση μιας οικογενειακής βίλας, η οποία δεσπόζει σε μια ήσυχη γειτονιά του μακρινού Sydney, επαναπροσδιορίζοντας με τον σχεδιασμό της τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τη ζεστασιά που μπορεί να αποτυπώσει ένα σπίτι μέσα από τους χώρους του. Ένα τρανό παράδειγμα της δουλειάς του Studio Prineas. Μια απόδειξη για το πώς τελικά μπορεί να συνδυαστεί ο cozy χαρακτήρας με το μοντέρνο design.

Peek inside!
cnr-virginia-house-architect-prineas-3.jpg


First of all, αυτό που κεντρίζει την προσοχή μας είναι η επιφάνειες από τούβλα, η παρουσία των οποίων χαρίζει μια vintage looking αισθητική που λειτούργησε ως βάση για το design της συγκεκριμένης κατοικίας, τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά. Μια παλέτα γήινων τόνων, ένα mix από χρώματα φθινοπωρινά, ζεστά και τόσο σύγχρονα. Ένας καμβάς που φαντάζει ιδανικός για τη διαμονή της οικογένειας, στην οποία ανήκει το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, μ' ένα γρήγορο tour στους χώρους, βλέπουμε πως το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παράλληλα, το αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε να «παίξει» με την προσθήκη πιο ψυχρών τόνων, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει μια γλυκιά απόχρωση του γκρι, τη στιγμή που το bold μαύρο κάνει το αποτέλεσμα πιο ενημερωμένο. Plus, το λευκό στους τοίχους και τις επιφάνειες μέσα στο σπίτι εξασφαλίζει ισορροπία και διαχρονικό χαρακτήρα.

Πέρα από τα τούβλα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ξύλο που έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει από δωμάτιο σε δωμάτιο. Οι μεγάλες τζαμαρίες και τα ανοίγματα στους χώρους δημιουργούν την αίσθηση πως οι χώροι ενώνονται τόσο αρμονικά μεταξύ τους και, ταυτόχρονα, χαρίζουν μοναδική θέα στον κήπο της κατοικίας - καταπράσινος, γεμάτος ψηλά δέντρα που κάνουν το σπίτι να «απομονώνεται» από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς και την κίνηση στους δρόμους.

cnr-virginia-house-architect-prineas-10.jpg


Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, εύκολα μπορούμε να παρατηρήσουμε πως το studio κινήθηκε με βάση τη λειτουργικότητα ως προς την καθημερινότητας της οικογένειας. Επιλέχθηκαν πολυχρηστικά έπιπλα σε σκούρους κυρίως χρωματισμούς, πάνω στα οποία έχουν τοποθετηθεί items που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για τη μοντέρνα τέχνη. Γλυπτά σε minimal στιλ, βάζα με φρέσκα άνθη, artistic λεπτομέρειες - όλα συγκεντρωμένα έχουν δημιουργήσει ένα απόλυτα sophisticated αποτέλεσμα, το οποίο δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε.

Bonus, εντύπωση προκαλεί το carpet layering -η απόλυτη τάση γι' αυτήν την εποχή-, γεγονός που έχει χαρίσει ακόμη πιο cozy vibe από γωνιά σε γωνιά. Με σκοπό να ολοκληρωθεί το όλο θαυμάσιο σκηνικό, οι πολυθρόνες, οι καναπές και τα κρεβάτια έχουν καλυφθεί με luxury υφάσματα για extra ζεστασιά και στιλ.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, το μπαλκόνι του σπιτιού μετατράπηκε εξίσου σ' ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, ιδανικό για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης ακόμη και κατά τους ψυχρούς μήνες του χρόνου. Κάπου εκεί πρωταγωνιστεί και μια μικρή πισίνα, γύρω από την οποία η οικογένεια συγκεντρώνεται με φίλους.

cnr-virginia-house-architect-prineas-8.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily