fbpixel

Search icon
Search
Η ζεστή και πολυεπίπεδη κατοικία μίας γνωστής interior designer στο San Francisco
INTERIORS

Η ζεστή και πολυεπίπεδη κατοικία μίας γνωστής interior designer στο San Francisco

Το υπέροχο σπίτι της Lauren Weiss


Στη γειτονιά Cow Hollow του San Francisco, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lauren Weiss ήταν στην ευχάριστη θέση να βρει το τέλειο σπίτι και να χρησιμοποιήσει μια ζεστή χρωματική παλέτα για να αξιοποιήσει στο έπακρο το φως της California σε αυτή την τριώροφη βεράντα. Η Lauren, που μεγάλωσε στο Los Angeles, μετακόμισε στο San Francisco πριν από 20 χρόνια μετά το πανεπιστήμιο. «Δεν είχα ιδέα ότι θα κατέληγα να ριζώσω εδώ, αλλά μου φάνηκε σαν μια πόλη με καλή ισορροπία», λέει. Για χρόνια, η Lauren και ο σύζυγός της, Eli, νοίκιαζαν ένα διαμερίσματα στο Cow Hollow -που ονομάζεται έτσι επειδή τα βοοειδή συνήθιζαν να βόσκουν στη γη-, μια επιθυμητή γειτονιά όχι μακριά από τη γέφυρα Golden Gate. Ωστόσο, με τον ερχομό των δύο κοριτσιών τους (οι οποίες είναι τώρα ηλικίας εννέα και 11 ετών), τους τελείωνε ο χώρος.

«Όταν αρχίσαμε να ψάχνουμε για σπίτια, συνειδητοποίησα ότι ήμουν προσκολλημένη σε περίπου τρεις δρόμους γύρω από το μέρος όπου μέναμε», εξηγεί η Lauren. Αυτό το σπίτι, χτισμένο το 1911 και μόλις ένα τετράγωνο πιο κάτω από το σημείο όπου το ζευγάρι νοίκιαζε, αγαπήθηκε από τους ίδιους αμέσως. Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα ακίνητα που είχαν δει, η τριώροφη ταράτσα δεν είχε ανακαινιστεί από εργολάβους. Επιπλέον, οι αλλαγές που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης ανακαίνισης το 1999 ήταν προσεγμένες και σύμφωνα με το γούστο της Lauren. Αυτές περιελάμβαναν την προσθήκη ενός τεράστιου παραθύρου από το δάπεδο μέχρι την οροφή με χαλύβδινο σκελετό στην κουζίνα. «Έμοιαζε με το είδος του χαρακτηριστικού που θα έβρισκε κανείς σε ένα brownstone στη Νέα Υόρκη και ήταν τόσο διαχρονικό», λέει η ίδια.

210708-lauren-weiss-union-street8618-production-digital.webp


Η διάταξη λειτούργησε καλά και παρέμεινε η ίδια. Στο υπερυψωμένο ισόγειο, ένα χωλ εισόδου οδηγεί σε ένα επίσημο καθιστικό στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, ενώ η κουζίνα, η τραπεζαρία και το οικογενειακό δωμάτιο που μοιάζει με πορτοκαλεώνα (με τα αρχικά παράθυρα με τα κυματοειδή τζάμια) βρίσκονται στο πίσω μέρος του σπιτιού, με νότιο προσανατολισμό. Τρία υπνοδωμάτια, το ένα εκ των οποίων διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, απλώνονται στον πρώτο όροφο, ενώ στη σοφίτα υπάρχει ένα εφεδρικό δωμάτιο, το στούντιο της Lauren και ένα μπάνιο-πλυντήριο ρούχων.

Με τόσο καλή βάση για να δουλέψει, η Lauren -η οποία ξεκίνησε μόνη της ως σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων το 2012, αφού είχε συνεργαστεί με μια τοπική εταιρεία σχεδιασμού- ήθελε να κάνει μερικές αλλαγές. Παρόλο που το αρχικό σχέδιο ήταν απλώς να ανακαινιστεί το μπάνιο του κύριου υπνοδωματίου, οι ανακαινίσεις γρήγορα ξεπέρασαν την τοποθέτηση μαρμάρινων πλακών και οδήγησαν στην επανασύνδεση ολόκληρου του σπιτιού.

210708-lauren-weiss-union-street8985-production-digital.webp


Το θετικό -προς μεγάλη χαρά της Lauren- ήταν ότι της δόθηκε η ευκαιρία να «περάσει» κρυφά μερικές ακόμα διακοσμητικές αλλαγές. «Επειδή το σπίτι είναι στριμωγμένο σε μια ταράτσα, έχουμε φως μόνο μπροστά και πίσω, οπότε ήθελα να φέρω περισσότερο φως όπου μπορούσα», εξηγεί. Η Lauren διατήρησε τα χρώματα φρέσκα σε όλο τον χώρο για να δημιουργήσει μια ευάερη αίσθηση. Αυτά περιλαμβάνουν ένα γήινο ροζ για το επίσημο καθιστικό κι ένα ζεστό λευκό για το οικογενειακό δωμάτιο. Τα ξύλινα πατώματα βάφτηκαν λευκά, ενώ η τραπεζαρία χωρίς παράθυρα, η οποία οδηγεί στο οικογενειακό δωμάτιο, τοποθετήθηκε με επένδυση -σχεδιασμένη για να αποτελέσει φόντο για ένα ζευγάρι μεγάλων πορτραίτων Κινέζων προγόνων που κληρονόμησε από τη γιαγιά του Eli- και βάφτηκε σε απαλό πράσινο γυαλιστερό χρώμα. «Είναι υπέροχο στο φως των κεριών, αλλά αντανακλά επίσης το φως που περνάει από το οικογενειακό δωμάτιο την ημέρα», ενθουσιάζεται. Η κουζίνα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, εκτός από τον νέο απορροφητήρα, τα χερούλια για τις μονάδες και τα απλά λευκά πλακάκια για την επένδυση.

Εκτός από αυτές τις παρεμβάσεις, η ενέργεια της Lauren επικεντρώθηκε στην επίπλωση του χώρου. «Λόγω της διαρρύθμισης, ένιωθα σαν να δημιουργούσα ένα βρετανικό αρχοντικό. Έτσι, αυτό έγινε η καθοδηγητική μου έμπνευση», αναφέρει. Αυτή η επιρροή ήρθε στο προσκήνιο στην επιλογή των υφασμάτων και των ταπετσαριών. Η ταπετσαρία "Sunburst" του Robert Kime ζωντανεύει το ταβάνι στο χωλ της εισόδου, ενώ η Lauren ανταποκρίθηκε στην έκκληση της μικρότερης κόρης της για ένα πριγκιπικό κρεβάτι πριγκίπισσας στο δωμάτιό της. Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, το κρεβάτι πλαισιώνεται από πάνελ ταπετσαρίας de Gournay, αξιοποιώντας στο έπακρο το ψηλό ταβάνι.

210708-lauren-weiss-union-street8413-production-digital.webp
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Sam Frost, House & Garden