fbpixel

Search icon
Search
Η Τόνια Μητρούδη, Founder & Creative Director του επιτυχημένου brand Nidodileda μας υποδέχεται στο προσωπικό της καταφύγιο
MAGAZINE

Η Τόνια Μητρούδη, Founder & Creative Director του επιτυχημένου brand Nidodileda μας υποδέχεται στο προσωπικό της καταφύγιο

Μιλάμε για μόδα και στιλ στην καθημερινότητά μας


«Μου πήρε αρκετά χρόνια να συνειδητοποιήσω με τι ήθελα ν’ ασχοληθώ, γι’ αυτό και οι αρχικές σπουδές μου ήταν πάνω στη δημοσιογραφία κι έπειτα στη διαφήμιση. Η μόδα ήταν πάντα μια φλόγα που σιγόκαιγε, αλλά δεν της είχα δώσει την αρμόζουσα σημασία, καθώς ήμουν 17 ετών, με αρκετές αναζητήσεις. Όταν πλέον έφτασα 23, κι ενώ διάφορα γεγονότα συνέβαιναν στη ζωή μου, αποφάσισα να φύγω για το Μιλάνο και να σπουδάσω Fashion Design. Έχω διανύσει 14 και πλέον χρόνια στον χώρο, “κάνοντας διάφορες βόλτες” σε αυτόν -από εμβληματικά διεθνή fashion περιοδικά έως δημιουργία ψηφιακής ντουλάπας για παιχνίδια μόδας στο Facebook. Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής μου “γέννησα” και μεγαλώνω τη Nidodileda, κι έτσι μοιράζομαι κάθε ιστορία μου, που αποτυπώνεται σε εικόνες, οι οποίες όχι μόνο γίνονται αποδεκτές, αλλά δημιουργούν και συναίσθημα, καθώς όσοι επιλέγουν το brand με “φέρνουν” στην καθημερινότητά τους». Κάπως έτσι, λοιπόν, έφτασε σήμερα να είναι Founder και Creative Director ενός πολύ πετυχημένου fashion label στην Ελλάδα, με την ελευθερία της «θέσης» και της «πρότασης», όπως τονίζει, και με τη δημιουργία και το μοίρασμα να είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία που ξεχωρίζει στο επάγγελμά της.

2-GT40X.jpg
Η open air κουζίνα δημιουργεί μια cozy αίσθηση στον ενιαίο χώρο του σπιτιού της, με μικρές πινελιές από χρώμα

New entry

Η ίδια εδώ και τρεις μήνες ζει μια νέα αλλαγή στη ζωή της, εγκαινιάζοντας το πρώτο Nidodileda Creative Store στο κέντρο της Κηφισιάς. «Σε αυτό το project, όταν με το καλό ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα προσφέρεται μια μοναδική shopping experience στον επισκέπτη, με απευθείας αλληλεπίδραση με το brand σε πολλαπλά επίπεδα. Ακριβώς επειδή στον πάνω όροφο φιλοξενούνται τα κεντρικά μας γραφεία, όπου εδρεύει ο παλμός της δημιουργικότητάς μας, όλα γίνονται σε κοινή θέα -από το στήσιμο των συλλογών, τις φωτογραφίσεις μέχρι και τη δημιουργία των tailor made ρούχων και νυφικών. Οι άνθρωποί μας, οι “Nidodileders” μας, θα μπορούν πλέον να βιώσουν και διά ζώσης τη Home Collection μας, καθώς αυτή “ντύνει” όλο το κτίριο, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αδερφή μου, Φαίη Μητρούδη, αρχιτέκτονα και συνδημιουργό της Nidodileda Home, με τη συνεργασία σπουδαίων artisans, που αφουγκράστηκαν την καρδιά της αισθητικής του brand. Για παράδειγμα, ο φιλοξενούμενός μας θα μπορεί, μαζί με την ομάδα μας, να δημιουργήσει με παιχνίδι και διάδραση από custom made μαξιλάρια μέχρι κάποιο ρούχο που έχει ονειρευτεί, και να το διαμορφώσουμε παρέα».

Home Sweet Home

Το σπίτι για την ίδια σημαίνει εικόνες: η πρώτη που αντικρίζει το πρωί, όταν ανοίγει τα μάτια της, και η τελευταία το βράδυ, πριν τα κλείσει. Επίσης, είναι μυρωδιές, συναισθήματα, και το σημαντικότερο, ο καθρέφτης του εαυτού της, εκεί που κατοικεί και εξελίσσεται, κι αυτό εξελίσσεται μέσα από αυτήν. Πρόκειται για ένα λιθόχτιστο, παλιό αρχοντικό της Κηφισιάς, του 1800, ψηλοτάβανο, με μεγάλα ανοίγματα, που έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες στα χρόνια. «Είναι ένα από αυτά τα κτίρια που αγαπώ, γιατί κουβαλούν πάνω τους την αίσθηση του παλιού, σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο. Μια αίσθηση που εναρμονίζεται με την παλέτα μας και στο ρούχο, αλλά και στα είδη σπιτιού». Στον τελευταίο όροφό του επέλεξε να φτιάξει τον δικό της, ιδιωτικό χώρο, δημιουργώντας ένα όμορφο loft όπου και μένει.

4-KPjMC.jpg
Η μόδα είναι από τα διάχυτα στοιχεία που υπάρχουν στο σπίτι της, ενώ μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες δίνουν το προσωπικό της touch σε κάθε γωνιά

Inside informations

Το σπίτι της, μάλιστα, αποτελεί κομμάτι έκφρασης της συλλογής Nidodileda Home, με σημαίνουσα αξία και για την ίδια προσωπικά. Χρόνια ήταν το όνειρό της να ζει σ’ έναν ενιαίο χώρο, χωρίς πόρτες και δωμάτια, ελεύθερο, γεμάτο τέχνη και χρώμα. «Το σχεδίασε κι επιμελήθηκε τη διαμόρφωσή του η αδερφή μου, βασιζόμενη στη φιλοσοφία του brand μας. Κινήθηκε σ’ ένα ύφος με ποικίλες πολιτιστικές επιρροές, που συνυπάρχουν με αρμονία, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ελευθερία της έκφρασης, βάσει των κανόνων που θέτει η δική μας προσωπικότητα, η οποία συνδυάζει τη λογική με τη μαγεία, την ενότητα με το χάος. Το ελεύθερο αυτό στιλ, μ’ έντονα τα στοιχεία της οικειότητας των αναμνήσεων που προκαλεί ένας χώρος, προσφέρει χαλάρωση και ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ δημιουργεί τη “φωλιά” Nido», μας εξηγεί.

Το σπίτι είναι συνυφασμένο με την παιδική της ηλικία, καθώς όπως και η ίδια εξομολογείται, «αυτό που αντιλαμβάνομαι με την πάροδο των χρόνων είναι ότι “φέρουμε” τις εικόνες και την αίσθηση με την οποία μεγαλώσαμε και μας εντυπώθηκε». Έτσι θυμάται και το πατρικό τους, όταν ήταν μικρές. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε η οπτική της τόσο στα ρούχα όσο και στα homewares: κουβαλούν την παλαιωμένη και αρχοντική διάθεση μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα. Στην ερώτησή μας, αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποια μικρά διακοσμητικά, ποια θα ήταν αυτά, διαλέγει τα κεριά, τα υφαντά και τα φωτιστικά. Παράλληλα, δηλώνει ότι ζει αγαπώντας τον χαμηλό φωτισμό και το παιχνίδισμά του στους τοίχους, καθώς και τα υφάσματα που ντύνουν κάθε χώρο.

3-rjtwY.jpg
Στην κρεβατοκάμαρά της είναι έντονα τα bohemian στοιχεία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του brand

Style Matters

To στιλ για την ίδια είναι το καθαρό βλέμμα, η σιγουριά στο περπάτημα και η γοητεία στην κίνηση: «Δεν έχει να κάνει απόλυτα με το τι φοράς. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι η αίσθηση που αφήνεις εσύ στο πέρασμά σου μέχρι και το να “μιλάς” κατανοητά, μεταδίδοντας στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Η καθαριότητα, επίσης, θεωρώ ότι σχετίζεται με αυτό, και οι προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως τα κοσμήματα και τα όμορφα στολίδια, που μπορούν να μεταμορφώσουν τα πάντα. Με αυτές, ένα τζιν κι ένα T-shirt φέρεις ομορφιά και ιδιαίτερη αντίληψη του ωραίου». Στα παραπάνω προσθέτει και την ευγένεια ψυχής: «Όταν είσαι ευγενής κι ευαίσθητος, αναπόφευκτα σε περιβάλλει η καλή αισθητική, φέροντας μαζί σου εξίσου τη διακριτικότητα και την απλότητα», κι αυτή στη συνέχεια μπορεί ο καθένας να την έχει στα πάντα, από την επιλογή του για το πώς θα καλύψει όμορφα το κορμί του, από τις συναναστροφές του μέχρι το πώς θα διακοσμήσει το σπίτι του.

Ευτυχία για μένα είναι... οι στάσεις και οι παύσεις, για ν’ απολαύσω στιγμές. Οι συνειδητοποιήσεις, επίσης, καθώς κι εκεί υπάρχει διάλειμμα για «κατάποση και χώνεψη».

Το motto μου είναι... το «δεν ορίζεται χώρος για τη διαφορετικότητα, η διαφορετικότητα δημιουργεί τον χώρο μόνη της».

Το mantra μου για να αντιμετωπίσω μια δύσκολη μέρα... «αύριο θα είναι μια καλύτερη, με αισιοδοξία».

Οι top 3 απολαύσεις μου είναι... το φαγητό, το κρασί και η καλή παρέα.

Έμπνευσή μου... είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν, περπατούν, σκαρφαλώνουν και θέλουν να γίνουν οι καλοί τους εαυτοί.

MY FAVORITES

5-YJ2nB.jpg
Τόνια Μητρούδη

FASHION DESIGNER: Alexander McQueen

ARCHITECT: Luis Barragan και o Ιάπωνας Tadao Ando

FASHION HOUSE: Τα κρυμμένα vintage shops του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και της Βαρκελώνης

INTERIOR DESIGNER: Marie-Anne Oudejans

ARTIST: Asaf Avidan

PERFUME: Escentric Molecules 02

ACCESSORIES: Phoenix Earrings 8 της Nidodileda x Break a Stone

malone.jpg
Aρωματικό κερί Pomegranate Noir, Jo Malone
bobbie.jpg
Κραγιόν Crushed Shien Jelly Stick - Candy Apple της Bobbi Brown

BEAUTY ITEM: Κόκκινο κραγιόν

DETAILS FOR YOUR HOME: Αρωματικά κεριά και μαροκινά φωτιστικά

COLOR: Nude και rosegold

FETISH: Τα mules…

RESTAURANT: Vezene

MUSEUM - GALLERY: Teatro-Museo Dali de Figueres

CITY: Βαρκελώνη

INSTAGRAM ACCOUNTS: @Nowness

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021