fbpixel

Search icon
Search
Η Τατιάνα Μπλάτνικ παρουσίασε την οργάνωση Breathe στη Θεσσαλονίκη
PEOPLE & MOMENTS

Η Τατιάνα Μπλάτνικ παρουσίασε την οργάνωση Breathe στη Θεσσαλονίκη

Μέσω αυτής, η ίδια στοχεύει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευεξίας


Σε μια ιδιαίτερη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της επίτιμης Προξένου της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη, κας Δέσποινα Μαντά και υπό την αιγίδα του Προξενείου, η Τατιάνα Μπλάτνικ, παρουσίασε το Breathe, κίνημα που δημιούργησε η ίδια με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ψυχική υγεία και την απενοχοποίηση από το στίγμα. 

Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των προβλημάτων της ψυχικής υγείας και πόσο σημαντικό είναι για τους ασθενείς να αναζητούν και να βρίσκουν βοήθεια και θεραπεία, αφού ένας στους τέσσερις ανθρώπους θα βιώσει θέματα ψυχικής υγείας στη ζωή του. Μέσω του κινήματος Breathe, η Τατιάνα Μπλάτνικ στοχεύει στη δημιουργία συνεργασιών και χρηματοδότησης για την βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ευεξίας.

eikona-2-sos.JPG
Αντωνία Καρρά, Βαλέρια Τάραντο,Τατιάνα Μπλάτνικ

Η Breathe γεννήθηκε από το πάθος και την αφοσίωση της Τατιάνας Μπλάτνικ στην ευεξία. Δημιουργήθηκε για να αποστιγματίσει την ψυχική υγεία, να προωθήσει την αυτοφροντίδα και να υπερασπιστεί εκείνους που αποσιωπούνται από οποιαδήποτε θέματα ψυχικής υγείας. Σε προσωπικό επίπεδο, έχασε τον πατέρα της αυτοκτόνησε όταν ήταν εκείνη στην ηλικία των 7 ετών. 

Ο θάνατός του και η σιωπή που τον περιέβαλε επηρέασαν και διαμόρφωσαν τη ζωή της. Η καριέρα της ήταν αφιερωμένη στο να βοηθάει τους άλλους για να δημιουργεί θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. H Breathe λειτουργεί ως πρωτοβουλία-«ομπρέλα», δημιουργώντας συνεργασίες για τον αντίκτυπο γύρω από τη συναισθηματική ευημερία, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν υγιέστερες κοινότητες.

eikona-9.JPG
Μαρίνα Κουμούρη, Δήμητρα Παπαδοπούλου Τσόκα
eikona-8.jpg
Δημήτρης Θεοδώρου, Ουαλά Χανταντίν

Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό στοιχείο της υγείας. H οργάνωση έχει εντοπίσει υπάρχοντες πόρους που μπορούν να υποστηρίξουν άμεσα τους Έλληνες στις ατομικές τους ανάγκες. Η πλατφόρμα ενημερώνει και αναδεικνύει επιλογές για την ψυχική υγεία, καθώς δεν λειτουργεί μία μέθοδος για όλους. Με διάφορα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα για ένα ευρύ φάσμα αναγκών μπορεί να φέρει σε επαφή επαγγελματίες ψυχικής υγείας, δωρεάν. Η οργάνωση συνεργάζεται με οργανισμούς για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης και χρηματοδότησης γύρω από διάφορες πρωτοβουλίες ευημερίας σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας πρώτα στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Δέσποινα Μαντά, Τατιάνα Μπλάτνικ, Λήδα Παπαδοπούλου 

Φωτογραφία: Κώστας Ευαγγελίδης