fbpixel

Search icon
Search
Η νέα SS'24 συλλογή της Zeus+Δione συνδέει τον μοντερνισμό με την παράδοση
FASHION NEWS

Η νέα SS'24 συλλογή της Zeus+Δione συνδέει τον μοντερνισμό με την παράδοση

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας.

Zeus+Δione Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024

clsh0122-ss24-513-purple-lavender-paxi-clothes-34781-7.jpg

Στο δημιουργικό σύμπαν του Marios Schwab, η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 της Zeus+Δione αντλεί έμπνευση από την τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών ICARO-ΙΚΑΡΟΣ της Ρόδου, με τα καλλιτεχνικά αντικείμενα από πηλό, πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών κεραμικών Ιζνίκ, από την ομώνυμη πόλη της Μικράς Ασίας. Η συλλογή είναι χωρισμένη σε δύο θεματικές, όπου η πρώτη διαπραγματεύεται την ιστορική συνάντηση του μοντερνισμού με την παράδοση, ενώ η δεύτερη την εξέλιξη των εμβληματικών σχεδίων του επετειακού catwalk show.

H πρώτη θεματική της συλλογής αποκαλύπτει το συναρπαστικό αισθητικό περιβάλλον της Industria Ceramiche Artistiche Rodio Orientali (I.C.A.R.O.) αναπαραγάγοντας τα εμβληματικά "Natura" μοτίβα μέσα από ένα νέο πρίσμα. Τουλίπες, υάκινθοι, τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα αποτυπώνονται πάνω σε υφάσματα, με τα ζωηρά χρώματα του χαλκού, του κεραμιδί, του μεσογειακού μπλε, του τυρκουάζ και του πράσινου να κυριαρχούν. Το εμβληματικό σπαθωτό μετάξι, έχει υφανθεί στις ίδιες αποχρώσεις, αλλά και στον κλασικό συνδυασμό μαύρου και λευκού. Η ποικιλία των υφών αναδεικνύεται τόσο μεσω της χρήσης φυσικών υλικών όπως το λινό και το βαμβακερό voile, όσο και με την ενσωμάτωση μεταλλικού χάλκινου μικροπλισέ, εύπλαστου jersey, και διχτυών ψαρέματος σε συνδυασμό με ημιδιάφανο γαλλικό chiffon. Τα περίτεχνα κεντήματα με γαρύφαλλα από τον Άρη Τζονευράκη, που κοσμούν το μπούστο, επιβεβαιώνουν την αφοσίωση του brand στη χειροτεχνία.

Η δεύτερη θεματική αποτελεί την εξέλιξη επιλεγμένων σχεδίων που πρωτοεμφανίστηκαν στο επετειακό catwalk των 10 χρόνων της Zeus+Δione. Καμπυλωτές χαλαρές γραμμές και ασύμμετρα τελειώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ φορέματα με κεντήματα μετατρέπονται σε καφτάνια. Η χρωματική παλέτα υιοθετεί πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το τυρκουάζ, το ιβουάρ, το λιλά και το μωβ, ενώ το κλασικό ασπρόμαυρο pinstripe μοτίβο παρουσιάζεται σε μια πιο καλοκαιρινή ιβουάρ εκδοχή. Τη συλλογή ολοκληρώνει μια σειρά μαγιό με έντονη colour-blocking διάθεση και τα μεταλλικά κοσμήματα του Minas Jewelry που αγκαλιάζουν το σώμα, φέρνοντας στο νου τα βαρίδια ψαρέματος, προσδίδοντας μια ανεξίτηλη γοητεία θαλασσινής αύρας.

Η Swatch παρουσιάζει τη συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα γραφίστα στην Biennale Arte 2024

screenshot-2024-04-18-at-35722-pm.png

Η Swatch ανακοινώνει με υπερηφάνεια ένα πολύ ιδιαίτερο έργο, που συνδυάζει μια αστραφτερή εγκατάσταση τέχνης με ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης: VICK BRONZE BY VERDY. Ο καταξιωμένος σύγχρονος Ιάπωνας γραφίστας και η εμβληματική μάρκα ρολογιών συνεργάστηκαν, για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης και ένα συλλεκτικό αντικείμενο που εξυμνεί τον πιο αναγνωρίσιμο χαρακτήρα του VERDY, τον Vick.

Ο εμβληματικός πρώτος χαρακτήρας του VERDY εμφανίζεται στο καντράν και στο λουράκι του ρολογιού χάλκινου χρώματος, αντικατοπτρίζοντας μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση που ανατέθηκε από την Swatch για την Biennale Arte 2024. Τόσο στο ρολόι όσο και στο έργο τέχνης, η στάση και η έκφραση του Vick μας υπενθυμίζουν τη σημασία του παιχνιδιού, ακόμη και σε περιβάλλοντα ενηλίκων.

Το ρολόι είναι ένα μοντέλο GENT, οι διαστάσεις του οποίου (34 mm) ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη καρπού χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ. Παρουσιάζεται σε πολυτελή συσκευασία μαύρου και χρυσού χρώματος με τον Vick, διασφαλίζοντας ότι αυτό το ρολόι τέχνης Swatch θα είναι ένα κομμάτι που οι πραγματικοί λάτρεις του VERDY θα θέλουν να αποκτήσουν. Μια πρόσθετη, «μυστική» λεπτομέρεια είναι ότι η γλώσσα του Vick αλλάζει κάθε μέρα μεταξύ πορτοκαλί, κόκκινου, ροζ και κίτρινου
χρώματος.

Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό έργο τέχνης που ανατέθηκε από την Swatch και αντικατοπτρίζει τα εντυπωσιακά έργα που αποτέλεσαν βασικό στοιχείο των προηγούμενων παρουσιάσεων της Swatch στην Biennale Arte. Η συνεργασία αυτή είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημείο συζήτησης και εστίασης για όσους αγαπούν τη σύγχρονη τέχνη και για όσους ασπάζονται την προσέγγιση της Swatch περί θετικής πρόκλησης.

Ancient Greek Sandals x Castañer

ags-x-castaner-ss24-21.jpg

Για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024, τo ελληνικό brand Ancient Greek Sandals και το ισπανικό brand Castañer, γνωστά παγκοσμίως για την καινοτομία και τη δεξιοτεχνία τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας capsule συλλογής που απογειώνει τη μεσογειακή τους κληρονομιά καθώς και την αγάπη τους για το σύγχρονο design.

Η capsule συλλογή αποτελείται από 15 μοναδικά γυναικεία και αντρικά σχέδια, διαφορετικού στυλ και αισθητικής, με κοινό χαρακτηριστικό την κλασική, χειροποίητη σόλα εσπαντρίγιας Castañer, που κατασκευάζεται στην Ισπανία, ενώ το δερμάτινο άνω μέρος του σανδαλιού παραπέμπει εμφανώς σε iconic σχέδια των Ancient Greek Sandals.  Κάθε σανδάλι της συλλογής Ancient Greek Sandals x Castañer έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα, προσφέροντας το ιδανικό στυλ για κάθε περίσταση – από το σχέδιο Mykonos με τα χαρακτηριστικά πολλαπλά λουράκια έως το σχέδιο Tinos με την κλασική πλατφόρμα Castañer.

«Στα Ancient Greek Sandals πάντοτε θαυμάζαμε την ικανότητα του brand Castañer να γιορτάζει την κληρονομιά του δημιουργώντας ταυτόχρονα συλλογές που είναι μοντέρνες και δημοφιλείς. Αυτή η συνεργασία ήταν ιδανική – και τα δύο brands έχουν ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα, ενώ παράλληλα τιμούν την παραδοσιακή δεξιοτεχνία σε κάθε τους δημιουργία. Το αγαπημένο μου σχέδιο από τη συλλογή είναι το σανδάλι Ίος – ένα κλασικό lace-up σανδάλι που κρατάει καλά το πόδι, έχει εύκαμπτο πάτο και αντιολισθητική σόλα, ιδανικό τόσο για την πόλη όσο και για τη ζωή στο νησί», Χριστίνα Μαρτίνη, συν-ιδρύτρια και σχεδιάστρια των Ancient Greek Sandals.

«Ήταν τόσο εύκολη η συνεργασία μας με την ομάδα των Ancient Greek Sandals. Και τα δύο brands συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και να διασώζουν παραδοσιακές τεχνικές που υπάρχουν εδώ και αιώνες. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στο DNA μας, και αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμάς», Rafael Castañer, συν-ιδρυτής και σχεδιαστής του brand Castañer.

Tinos, Mykonos, Delos και Milos – τέσσερα σχέδια που αποτελούν το πιο «μεσογειακό» γκρουπ αυτής της συλλογής. Συνδυάζοντας το δέρμα με την κλασική ψάθινη πλέξη των Castañer, αυτή η ομάδα προσφέρει μια πλούσια γκάμα σχεδίων για κάθε στυλ γυναίκας. Και τα τέσσερα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε φυσικό χρώμα αλλά και πλατινέ αποχρώσεις.

Η MAX&Co. αποκαλύπτει το πρώτο βιώσιμο sneaker της

0053-6308.jpg

Η MAX&Co. σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γης παρουσιάζοντας το νέο της αθλητικό παπούτσι, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ACBC, μιας ιταλικής εταιρείας που κατέχει ηγετική θέση στον σχεδιασμό και τη δημιουργία οικολογικών προϊόντων με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα.

Πρόκειται για το τέλειο sneaker για να το φοράτε καθημερινά με casual εμφανίσεις: σε μια παλέτα γαλάζιου, φούξια και κρεμ χρώματος, το σχέδιο διαθέτει το MAX&Co. "&" στο πλάι του επάνω μέρους, μια χαρακτηριστική και άμεσα αναγνωρίσιμη υπογραφή στυλ. Το παπούτσι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από βιώσιμα υλικά, όπως το RePET, το οποίο προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET μετά την κατανάλωση, το RePU, το οποίο προέρχεται από ανακυκλωμένα απόβλητα εργοστασίων πριν και μετά την κατανάλωση, τα οποία επεξεργάζονται και ενσωματώνονται εκ νέου σε ένα νέο προϊόν για να περιοριστεί η χρήση παρθένων πρώτων υλών, το ReCotton, το οποίο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες ίνες βαμβακιού πριν και μετά την κατανάλωση, και το ReEVA, ένα υλικό που δημιουργείται από ανακυκλωμένο EVA πριν την παραγωγή, το οποίο περιορίζει τη χρήση υλικών που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Kurt Geiger Spring Summer 2024

kurt-geiger.jpg

«Το φετινό creative process του οίκου καθορίστηκε από το χρώμα. Οι παστέλ αποχρώσεις της σειράς “Quiet Sands” και τα bold χρώματα και print της συλλογής “Summer Nights” μιμούνται τις ηλεκτρισμένες καλοκαιρινές βραδιές των πόλεων» Rebecca Farrar-Hockley, Chief Creative Officer Kurt Geiger

Η χρωματική παλέτα ακολουθεί μια αιθέρια mermaid like αισθητική ταυτισμένη με την Kurt Geiger. Οι πέρλες και οι παστέλ tie-dye τόνοι καλωσορίζουν την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν. Για τα day looks, τα Hobo, Tote και Shopper μοντέλα έχουν το τέλειο μέγεθος χωρίς να χάνουν την κομψή σιλουέτα τους. Η αγαπημένη Southbank Τote για την spring summer σεζόν μεταμορφώνεται με το knit raffia υλικό. Από micro μέχρι xl sizes σίγουρα η Drench σειρά θα βρει την θέση της στα καθημερινά outfit.

Σε ψάθινες υφές, ιδανικές για παραλία, κινούνται και τα iconic μοντέλα της Kurt Geiger, όπως το best seller Evil Eye, που μαζί με τους embroidered κρυστάλλους σε γαλάζιες αποχρώσεις μας βάζει κατευθείαν σε καλοκαιρινό mood. Δύο νέα print κάνουν την εμφάνιση τους σε παπούτσια, τσάντες αλλά και μαγιό. Το πρώτο έχει άμεση αναφορά στην δεκαετία των ‘70s με έντονες χρωματικές αντιθέσεις και κυματιστές γραμμές να δίνουν τα απαραίτητα μαξιμαλιστικά στοιχεία. Το vintage like μοτίβο συναντάμε σε mules, flat σανδάλια αλλά και σε ultra-high πλατφόρμες, δίνοντας επίσης μια extra δόση χρώματος στις Kensington micro και Southbank tote. Τη σειρά ολοκληρώνουν τα τρίγωνα bikini και τα chic one shoulder two piece. Το δεύτερο μοτίβο ακολουθεί τις ανάλαφρες παστέλ αποχρώσεις που ταιριάζουν ιδανικά στο μεσογειακό καλοκαίρι.

Τα print συνδυάζουν κοχύλια και mother of pearl λεπτομέρειες και διακοσμούν τα beachwear κομμάτια. Από καθημερινές στιγμές μέχρι βραδινές εξόδους, η Kurt Geiger παρουσιάζει striking looks που θα φορεθούν στις αγαπημένες μας στιγμές.