fbpixel

Search icon
Search
5+1 ανοιξιάτικες τάσεις μόδας που θα καθιερώσουμε το 2024
TRENDS & CATWALKS

5+1 ανοιξιάτικες τάσεις μόδας που θα καθιερώσουμε το 2024

Μάθετε τα πάντα για τα trends που θα δούμε παντού την επερχόμενη σεζόν


Καθώς οι μέρες είναι πιο φωτεινές και ο καιρός πιο ήπιος, η άνοιξη του 2024 δεν αργεί να μπει σε πλήρη ισχύ, και εμείς αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα νέα φρέσκα στιλ και τις εποχιακές τάσεις που θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες. Στις πασαρέλες, οι σχεδιαστές συνέχισαν να προσανατολίζονται σε μινιμαλιστικά και ευκολοφόρετα βασικά κομμάτια, καθώς και να παρουσιάζουν νέες εκδοχές καθιερωμένων στιλ. Από μια απροσδόκητη χρωματική τάση μέχρι την αναβίωση ενός αγαπημένου κομματιού της δεκαετίας του '80, αυτές οι βασικές εμφανίσεις μπορεί να είναι η ανανέωση που χρειάζεστε για την άνοιξη.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες τάσεις της επερχόμενης σεζόν..

1. Chic cardigans

screenshot-2024-03-08-at-24555-pm.png
Image source: Max Mara

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε προσέξει την αναβίωση του cardigan τα τελευταία χρόνια καθώς, πλέον, τα it girls της μόδας το φοράνε με τα πάντα από βασικά τζιν μέχρι σατέν σλιπ, αλλά οι πασαρέλες S/S '24 συνεχίζουν να τοποθετούν την ζακέτα στο προσκήνιο σε ταιριαστές συνθέσεις με μικροσκοπικές μίνι φούστες και παιχνιδιάρικα κοντά σορτς.

2. Matching tailoring

screenshot-2024-03-08-at-25013-pm.png
Image source: Philip Lim

Πιστό στο χρώμα και τη φρεσκάδα της άνοιξης, το tailoring φωτίζεται, ξεκουμπώνει το γιακά του και μπαίνει και στις casual ντουλάπες μας. Λιγότερα "πουκάμισα της δουλειάς" και πιο πολύχρωμες και σύγχρονες εκδοχές σε σακάκια, γιλέκα και παντελόνια με φαρδιές γραμμές. Φυσικά, μπορούν και να χωριστούν και να φορεθούν με τζιν ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε. 

3. Black (and white)

screenshot-2024-03-08-at-30237-pm.png
Balmain

Το κόκκινο το φορούσαμε όλο το χειμώνα και τα παστέλ για την άνοιξη είναι πολύ προβλέψιμα. Στην πραγματικότητα, τη φετινή άνοιξη είδαμε ένα πρωτοφανές ποσοστό μαύρου στην πασαρέλα - από φορέματα, tops αλλά και παντελόνια. Το μαύρο είναι μία από τις λίγες επιλογές που δεν ξεπερνά ποτέ το χρόνο και δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα - ειδικότερα σε συνδυασμό με το διαχρονικό και πάντα ευέλικτο λευκό. 

4. Boho is back!

screenshot-2024-03-08-at-31202-pm.png
Image source: Chloé

Το "Boho" επέστρεψε, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη συλλογή A/W '24 της Chemena Kamali για τον οίκο Chloé που έκανε στην κυριολεξία κατέκλυσε το διαδύκτιο. Μόλις τα μοντέλα βγήκαν από την πασαρέλα, οι άνθρωποι έσπευσαν να επανερμηνεύσουν αυτή τη νοσταλγική τάση και αμέσως άρχισε να γίνεται trending. Πρόκειται, λοιπόν, να δούμε πολύ περισσότερα καπιτονέ, patchwork, βολάν, σιφόν, σουέτ και layering να εμφανίζονται τους ερχόμενους μήνες. 

5. Gingham

screenshot-2024-03-08-at-31830-pm.png
Image source: Versace

Το καρό υπήρξε ως ένα από τα πιο δημοφιλή μοτίβα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και του '90 - και ευτυχώς, φέτος έχει αρχίσει να γυρνάει στο επίκεντρο. Το timing; Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο καθώς το gingham είναι συνώνυμο των φωτεινών ημερών. 

6. Total denim

valentino-wss24-20-920x1380.webp
Valentino

To denim on denim ως τάση έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή των '90s. Το double denim του 2024 είναι all about του quiet luxury. Το ξεθωριασμένο τζιν ανταλλάσσεται με αληθινά μπλε και βαθιά indigos που δείχνουν πάντα εξαιρετικά. Στη συνέχεια, το σχήμα - οι χαλαρές και υπερμεγέθεις σιλουέτες εξακολουθούν να είναι το cool girl's go-to. Σας προτείνουμε να το επιλέξετε σε bermuda shorts με ελαφρυά σακάκια, σε ολόσωμες φόρμες αλλά και σε πουκάμισα-tunics. 

Feature image source: Max Mara SS'24