fbpixel

Search icon
Search
Η κληρονομιά του Christian Dior του Raf Simons απαθανατίζεται σε ένα νέο βιβλίο της Assouline
FASHION NEWS

Η κληρονομιά του Christian Dior του Raf Simons απαθανατίζεται σε ένα νέο βιβλίο της Assouline

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Πριν τις iconic συνεργασίες του οίκου Dior με το Birkenstock και τις συλλογές ERL ήταν μια αξιόλογη εταιρεία περισσότερο γνωστή για τη γυναικεία ένδυση υπό την Maria Grazia Chiuri, η οποία ανέλαβε το τιμόνι το 2016 από τον Raf Simons - τον σχεδιαστή που, αναμφισβήτητα, άλλαξε το πρόσωπο του Christian Dior.

screenshot-2023-05-26-at-115538-am.png
Image source: Willy Vanderperre

Το βιβλίο 344 σελίδων περιλαμβάνει 225 εικονογραφήσεις και εικόνες, αναδεικνύοντας τη δουλειά του σχεδιαστή από το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2012 έως το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2015. Εξετάζει τις συλλογές που απέσπασαν κριτική, κυρίως το ντεμπούτο του για τον οίκο, το οποίο έγινε λίγους μήνες μετά τον διορισμό του. Η τιμή του Dior by Raf Simons ανέρχεται στα 195 δολάρια και είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά μέσω της ιστοσελίδας της Assouline.


Η Angelina Jolie παρουσιάζει το δικό της fashion brand

jolie.jpeg
Image source: EPA

Η Angelina Jolie κοινοποίησε την είδηση με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Instagram. Το νέο project αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και σύμφωνα με την ίδια την Jolie , το «Atelier Jolie» είναι ένα μέρος για δημιουργικούς ανθρώπους. Στον ιστότοπο του brand, η εξηγεί διεξοδικότερα το πρότζεκτ της: «Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργικότητας και έμπνευσης, ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Θα προβάλλουμε τους ανθρώπους που παίζουν ρόλο σε κάθε δημιουργία. Θα δημιουργήσουμε μια ποικιλόμορφη ομάδα, στην οποία θα μπορούν να μαθητεύσουν πρόσφυγες και ταλέντα από υποβαθμισμένες ομάδες, με όρους αξιοπρέπειας που θα βασίζονται στις δεξιότητες". Ενώ συμπληρώνει ότι "ελπίζω να τους βοηθήσουμε να μοιραστούν τον πλούτο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και να τους στηρίξουμε στην ανάπτυξη των δικών τους επιχειρήσεων».

Επιπλέον, οι πελάτες του Atelier Jolie θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν ή να ανακυκλώνουν κομμάτια από τη γκαρνταρόμπας τους σε μία προσπάθεια να να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Lanvin x Suicoke: Τα δύο brands βηματίζουν μαζί σε μια Summer capsule για το 2023

eacedc22ad4ff63af508889342be5182.webp
Image source: Lanvin x Suicoke

Η Lanvin και η Suicoke επανασυνδέθηκαν για μια δεύτερη συνεργασία, κυκλοφορώντας μια κάψουλα υποδημάτων για το καλοκαίρι του 2023, έτοιμων για εξωτερικούς χώρους.

Φτάνοντας σε δύο χρωματισμούς - μαύρο και ένα λευκό με στίγματα, η συλλογή καλωσορίζει ένα αεροδυναμικό clog, με λειτουργικές εγκοπές και μια πιασάρικη σόλα. Το συνοδεύει ένα σανδάλι με χοντρό λουράκι για ηλιόλουστες περιπέτειες και δουλειές. Η μαύρη εκδοχή διαθέτει ένα παιχνιδιάρικο, σεβρόν λουράκι στο χρώμα του ουράνιου τόξου, ενώ η μαρμάρινη λεπτομέρεια συνοδεύει τη λευκή έκδοση του σανδαλιού.

Η G-star μόλις λάνσαρε μια seasonless denim συλλογή γεμάτη χρώμα

gstar-wmn-ss23-main.png
Image source: G-star

Όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσει τη νέα πολύχρωμη ανοιξιάτικη συλλογή της, η G-Star RAW - η εμβληματική μάρκα με έδρα το Άμστερνταμ, γνωστή για τα βιώσιμα και καινοτόμα πολυτελή denim κομμάτια της από το 1989 - ήθελε απλώς να διασκεδάσει.

Ξεκινώντας τη σεζόν με μια έκρηξη χρώματος, η εταιρεία μόδας επέλεξε το ενεργητικό δίδυμο DJ Sofi Tukker για να αναδείξει τα τελευταία της looks σε τοιχογραφίες γύρω από τη Νέα Υόρκη για την καμπάνια της, με μουσική υπόκρουση την επιτυχία "Summer in New York" των υποψήφιων για Grammy καλλιτεχνών.

Η συλλογή διαθέτει ποικιλία ζωηρών, βασικών κομμάτια, όπως τζιν μπουφάν σε έντονο πράσινο χρώμα, αναστρέψιμα πάρκα σχεδιασμένα με ιαπωνική ραφή, και φούξια τζιν που μπορούν να απογειώσουν την καλοκαιρινή και ανοιξιάτικη ενδυμασία σας

Feature image source: AFP/Assouline