fbpixel

Search icon
Search
Η Έλενα Λένου είναι ο ιθύνων νους πίσω από την beauty εταιρία για την οποία ο παγκόσμιος Τύπος πλέκει εγκώμια
MAGAZINE

Η Έλενα Λένου είναι ο ιθύνων νους πίσω από την beauty εταιρία για την οποία ο παγκόσμιος Τύπος πλέκει εγκώμια

H Kyklos Cosmetics έχει κατακτήσει τη διεθνή σκηνή των καλλυντικών


Για αυτήν την εταιρία, ο παγκόσμιος Τύπος πλέκει εγκώμια, πως κρύβει μέσα της όλη τη δύναμη της ελληνικής φύσης. Η Kyklos Cosmetics υπήρξε για την Έλενα Λένου το έναυσμα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αλλάζοντας για πάντα τον κόσμο του skincare. Σήμερα, το brand έχει καταφέρει να κερδίσει μια σειρά από ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία για τα καινοτόμα φυσικά προϊόντα του, που είναι δημιουργημένα με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες των γυναικών. Σκοπός του, ν’ αναδείξει την εξωτερική αλλά και την εσωτερική ομορφιά, προωθώντας το μήνυμα πως όλα ξεκινούν από την προσωπική εξέλιξη και την αυτοβελτίωση. 

Για όσα κάνουν την ιδέα της να ξεχωρίζει μας λέει: «Αγαπώ πολύ τη γυναίκα και αυτή ήταν η αφορμή να δημιουργήσω την εταιρία. Διαφοροποιούμαστε όσον αφορά στον εμπλουτισμό του ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου με ιατρικό οξυγόνο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό υλικό για το οποίο διαθέτουμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το τελικό προϊόν διατηρεί όλες τις βιταμίνες του ελαιολάδου και τις ιδιότητες του ενεργού οξυγόνου. Σε συνδυασμό με τα ευεργετικά και αιθέρια έλαια που περιέχονται μας οδήγησε στη διεθνή αναγνώριση».

Μινιμαλισμός στην περιποίηση

2-image-6483441.jpg

Με μίνιμαλ προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη skincare ρουτίνα, τα προϊόντα της Kyklos Cosmetics προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στην επιδερμίδα, χωρίς ν’ απαιτείται η εφαρμογή μιας σειράς από βήματα: «Στηρίζουμε ακράδαντα την έννοια του “less is more”, δηλαδή, ότι λίγα και ποιοτικά προϊόντα οδηγούν σε ισχυρότερα αποτελέσματα. Η φιλοσοφία του skinimalism αντίκειται στον άκρατο καταναλωτισμό. Τα ράφια μας ήταν γεμάτα με προϊόντα που δεν εφαρμόζαμε, αλλά και που μόνο καλό δεν έκαναν στην επιδερμίδα. Έτσι, δημιουργήσαμε μια σειρά περιποίησης που είναι άκρως ευεργετική και προσφέρει όλα όσα χρειάζεται το δέρμα. Σεβόμαστε τη γυναίκα κι επενδύουμε στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα».

Με σεβασμό στο περιβάλλον

image-6483441.jpg

Για την Kyklos Cosmetics, η Έλενα αποφάσισε, μάλιστα, ν’ ακολουθήσει τον «δύσκολο» δρόμο και να μη χρησιμοποιεί καθόλου νερό στη φόρμουλα των προϊόντων της. Αυτό έγινε για δύο βασικούς λόγους, όπως μας εξηγεί: «Αφενός γιατί δεν επιθυμούσαμε να υπάρχει ίχνος συντηρητικών και αφετέρου γιατί γνωρίζαμε πόσοι τόνοι καταναλώνονται καθημερινά από μεγάλες εταιρίες cosmetics και δε θέλαμε να επιβαρύνουμε το ήδη σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε eco-friendly, αλλά άκρως ευεργετικές, λύσεις, όπως η χρήση νερού από φρούτα. Όλα μας τα προϊόντα είναι φυσικά κι εννοείται πως δε γίνονται δοκιμές σε ζώα».

Info: kykloscosmetics.com, Instagram: @kyklos_by_elena_lenou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022