fbpixel

Search icon
Search
Η δουλειά των Objects of Common Interest παρουσιάζεται στη νέα design πλατφόρμα, Perfettooo
#GREEKSDOITBETTER

Η δουλειά των Objects of Common Interest παρουσιάζεται στη νέα design πλατφόρμα, Perfettooo

Τα ξεχωριστά έργα των αρχιτεκτόνων Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη που διαπρέπουν διεθνώς, παίρνουν τη θέση τους στην οθόνη σας


Σε μια εποχή στην οποία όλοι έχουμε ασχοληθεί περισσότερο από ποτέ άλλοτε με τα κοινωνικά δίκτυα και γενικά τον digital κόσμο, βλέπουμε πως όλα εντάσσονται σε μια virtual τροχιά κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον μας. Η σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στην Τέχνη, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να εμβαθύνουμε στα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων, κατά που στην τρέχουσα περίοδο μπορούμε να κάνουμε με μεγαλύτερη ευκολία από την άνεση του καναπέ μας.

Ακριβώς επειδή ο κόσμος μας έχει ανάγκη την Τέχνη και όλα τα έργα που αποτυπώνουν τον πολιτισμό του κάθε τόπου, αλλά και τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εκάστοτε artist, το καλλιτεχνικό δίδυμο Maria Cristina Didero and Annalisa Rosso παρουσιάζουν την πλατφόρμα Perfettooo με έδρα το Μιλάνο, όπου κάθε art lover μπορεί να θαυμάσει τα έργα διάσημων καλλιτεχνών, ενώ τα καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα εγκαινιάζεται από τις συλλογές του Objects of Common Interest, το οποίο απαρτίζεται από τους Έλληνες αρχιτέκτονες Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη, που διαπρέπουν διεθνώς μέσα από τη δουλειά τους.

Πώς θα είναι διαμορφωμένη η πλατφόρμα

1-U8SQO.jpg

Το Perfettooo -που σημαίνει «τέλειο» στα ιταλικά- πρόκειται να φιλοξενήσει δημιουργήματα μερικών από των πιο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να θαυμάσει διαδικτυακά εντυπωσιακά έργα που αποτελούνται από ξεχωριστά artworks.

Όσον αφορά στις επιμελήτριές τους, Maria Cristina Didero και Annalisa Rosso, πρόκειται για ένα δίδυμο που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τέχνη, τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για ό,τι ορίζει την πολιτισμική κουλτούρα του κάθε τόπου, αλλά και όσα ξεχωρίζουν τους δημιουργούς. Την πρώτη, τη γνωρίσαμε πάνω απ' όλα για το ταλέντο της στη σεναριογραφία, μέσα από την ταινία "Superdesign – Italian Radical Design 1965-1975", το 2017. Έχει ασχοληθεί, μάλιστα, και με τη συγγραφή βιβλίων, μεταξύ των οποίων πιο γνωστά θεωρούνται το "al(l): projects in aluminium by Michael Young" και το "Xavier Lust: Design Stories".

Αντίστοιχα, η Annalisa Rosso είναι γνωστή ως design specialist, αλλά κι editor-in-chief στο ICON Magazine. Έχει μελετήσει όσο λίγοι τα inside stories που κρύβονται πίσω από μεγάλα ονόματα στον χώρο της αρχιτεκτονικής, ενώ έχει δουλέψει δίπλα σε διακεκριμένους ανθρώπους αυτού του τομέα, οι οποία όρισαν κατά κάποιον τρόπο την έννοια του interior design για εκείνη.

Τα έργα του design duo, Objects of Common Interest

2-SuL9w.jpg

Στα «δωμάτια» εικονικής πραγματικότητας, η νέα αυτή πλατφόρμα ανοίγει προς το κοινό με τη δουλειά των διακεκριμένων Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη, με τίτλο "Objects of Common Interest". Εξυμνώντας τον πυρήνα της αισθητικής φιλοσοφίας τους, υπάρχει μια χημεία μεταξύ τους που οδηγεί σε ονειρικά αποτελέσματα, με επιρροές και μείξη από πολλά και διαφορετικά υλικά, που μεταξύ τους δημιουργούν ξεχωριστής ομορφιάς art pieces. 

Δίνοντας μια προσωπική ματιά σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης -κατά κύριο λόγο για το σπίτι-, εκφράζουν το σχεδιαστικό τους DNA μέσα από απλές γραμμές με σύγχρονα και μινιμαλιστικά στοιχεία. Αυτό ακριβώς εντοπίζει και ο κάθε περιηγητής μέσω της νέας πλατφόρμας: τον τρόπο να μετατρέπουν απλά αντικείμενα σε unique αριστουργήματα.

3-bHk5L.jpeg
Objects of Common Interest (Ελένη Πεταλωτή & Λεωνίδας Τραμπούκης)

Η έκθεση που προβάλλεται για πρώτη φορά, φέρει την ονομασία "Come Back Tomorrow". Η όλη εμπειρία που θα μείνει στον επισκέπτη, έχει να κάνει με μια πραγματικότητα ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, αντανακλώντας την αγάπη των καλλιτεχνών για την αρχιτεκτονική. Το κοινό θα κληθεί να «διαβεί» σε μονοπάτια Τέχνης, ανακαλύπτοντας τη φορά που παίρνουν τα ακανόνιστα σχήματα, το πόσο μπορούν να σε συνεπάρουν σε ανύποπτο χρόνο, αλλά και κατά πόσο είναι δυνατόν να δώσουν «ζωή» σε ένα περιβάλλον -έστω και εικονικό.

Ακόμα, οι χρήστες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφόρων ειδών συναισθήματα, όπως η λύπη και η χαρά. Πώς λειτουργεί αυτό; Μετά την κάθε επιλογή, οι virtual users θα οδηγηθούν αυτόματα σε διάφορα δωμάτια, ανάλογα με την αρχική τους επιλογή. Όλοι αυτοί οι χώροι είναι σχεδιασμένοι από τους Objects of Common Interest, ενώ μέσα σε αυτούς υπάρχει -πέρα από σχέδια και σχήματα- μουσικό background, videos, αλλά και τα απαραίτητα info για όσα απεικονίζονται.

Take a tour στη νέα πλατφόρμα και τα έργα των Ελλήνων σχεδιαστών εδώ.