fbpixel

Search icon
Search
Humming Bee Breath: Πώς συμβάλλει στην ομαλή διαχείριση του υψηλού στρες;
WELLNESS

Humming Bee Breath: Πώς συμβάλλει στην ομαλή διαχείριση του υψηλού στρες;

Οι εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την παραδοσιακή τεχνική αναπνοής


Στην καθημερινότητά μας κατακλυζόμαστε από έντονο στρες και σωματική εξουθένωση, στοιχεία που μας εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό στην ομαλή και αρμονική διαχείριση των δυσμενών καταστάσεων, με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι μέσα στην ημέρα μας. Είναι απαραίτητο να παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθούμε με ψυχραιμία και υπομονή να διαχειριστούμε κάθε εξωτερικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να βλάψει την ψυχική μας υγεία. Πολλές είναι οι τεχνικές, μέσα από τις οποίες θα κερδίσουμε ξανά την εσωτερική μας ισορροπία. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις κατάλληλες για εμάς μεθόδους, χάρη στις οποίες το μυαλό μας θα ηρεμήσει και οι αισθήσεις μας θα χαλαρώσουν.  

Η φύση ως έμπνευση χαλάρωσης 

shutterstock-1099676504.jpg


Χαρακτηριστικό παράδειγμα σωματικής και πνευματικής άσκησης, την οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε κάθε στιγμή, με στόχο να αποβάλλουμε το άγχος και τη χαρακτηριστική αίσθηση δυσφορίας, η οποία το συνοδεύει, αποτελεί η τεχνική αναπνοής "humming bee breath". Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν ως ένα ισχυρό εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου μειώνεται κάθε σωματικό σύμπτωμα του στρες. Η ονομασία της έχει κεντρική έμπνευση τους ήχους της μέλισσας, καθώς στόχος της είναι να καταφέρουμε να μιμηθούμε το συγκεκριμένο είδος βουητού. Οι εναλλακτικές ονομασίες, με τις οποίες μπορούμε να τη συναντήσουμε, είναι "Bumblebee Breath" και Bhramari PranayamaΗ Bumblebee Breath. Κεντρική στάση αποτελεί η καθιστή θέση με τα μάτια κλειστά και στη συνέχεια η εισπνοή και εκπνοή από τη μύτη, παράγοντας ταυτόχρονα το χαρακτηριστικό αυτό βουητό - δόνηση. Ο ήχος αυτός δημιουργεί μια θεραπευτική δόνηση που μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και να προωθήσει την ψυχική χαλάρωση.

Πως μπορούμε να την εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας;

shutterstock-2215822469.jpg


Με πολύ απλά βήματα μπορούμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη μέθοδο κάθε στιγμή, στην οποία νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε έντονο στρες. Επιλέγουμε μια άνετη καθιστή θέση και κλείνουμε τα αυτιά μας με τους δείκτες των δακτύλων μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε τον δείκτη σας στο χόνδρο μεταξύ του μάγουλου και του αυτιού μας. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο να προσέξουμε ότι το δάχτυλό μας δεν βρίσκεται μέσα στο αυτί μας. Έπειτα, κλείνουμε τα μάτια μας και παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή από τα ρουθούνια μας. Καθώς εισπνέουμε, συσπάμε ελαφρά τη γλωττίδα μας και ενεργοποιούμε απαλά τις φωνητικές μας χορδές για να δημιουργήσουμε έναν ελαφρύ ήχο ροχαλητού. Εισπνέουμε αργά και άνετα και ταυτόχρονα δημιουργούμε αυτόν τον ήχο ροχαλητού. Μόλις ολοκληρώσουμε την εισπνοή μας, εκπνέουμε για όσο περισσότερο μπορούμε. Καθώς εκπνέουμε, παράγουμε έναν ήχο βουητό σε υψηλό τόνο. Δημιουργούμε αυτό το βουητό στη μύτη μας και φανταζόμαστε ότι τρυπάμε με αυτόν το τσάκρα του Τρίτου ματιού μας, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια μας). Επαναλαμβάνουμε έξι με οκτώ φορές και ολοκληρώνουμε με μια εκτεταμένη εκπνοή.

Stay focus on your inner peace!