fbpixel

Search icon
Search
High fashion dose της ημέρας: Gucci Cruise 2024 & Bulgari jewelry show
TRENDS & CATWALKS

High fashion dose της ημέρας: Gucci Cruise 2024 & Bulgari jewelry show

Το ένα εντυπωσιακό show έλαβε μέρος στην Ελβετία και το άλλο στη Σεούλ. Δείτε τα highlights!


Την Τρίτη, ο οίκος Gucci διοργάνωσε την επίδειξη μόδας Cruise 2024 στη Σεούλ στο εντυπωσιακό Παλάτι Gyeongbokgung που μετρά έξι αιώνες ζωής- για να τιμήσει την 25η επέτειο του πρώτου καταστήματος του ιταλικού οίκου στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. 

Στην πρώτη σειρά κάθονταν ο Lee Jung-jae των Squid Game και η Hanni του mega K-pop συγκροτήματος NewJeans (και οι δύο είναι πρεσβευτές της μάρκας Gucci), καθώς και ο DJ και παραγωγός Mark Ronson και η ηθοποιός Dakota Johnson. 

screenshot-2023-05-17-at-111936-am.png
Image source: WWD
Το όνειρο της δεκαετίας του '90 είναι ζωντανό στη Σεούλ

Η επίδειξη υποσχέθηκε «σιλουέτες που θυμίζουν τον Gucci στα τέλη της δεκαετίας του 1990» - και φυσικά, η υπόσχεση τηρήθηκε. Υπήρχαν μπουφάν bomber σε κάθε δυνατή μορφή: κομμένα, τεντωμένα μέχρι τον αστράγαλο, φουσκωμένα σε λαμπερές μεταλλικές αποχρώσεις. Υπήρχαν φαρδιά σκισμένα τζιν, εκλεπτυσμένες φόρμες, αλυσίδες πορτοφολιού, φουσκωτά γιλέκα και ραφές με ισχυρούς ώμους.

1490658208.webp
Image source: WWD

Τα X Games εμφανίζονται στην υψηλή μόδα-και πάλι

Η συνεχιζόμενη εμμονή της μόδας με την κουλτούρα του skate και του surf έχει βαθύνει (και γίνει όλο και πιο κυριολεκτική) τα τελευταία χρόνια. Ο JW Anderson έπλεξε ένα skateboard σε ένα πουλόβερ- ο Dior συνεργάστηκε με τους ειδικούς στα είδη surf Vissla για μια στολή- ο Hermès κατασκεύασε μια τσάντα μεταφοράς πάνω σε ένα skate deck. Τώρα, η Gucci μπήκε στην αρένα των σπορ δράσης! Ο οίκος έστειλε στην πασαρέλα αρκετές στολές από νεοπρένιο (το ύφασμα του δύτη) - μερικές πιο διακριτικά κομμένες σε πουκάμισα και τοποθετημένες κάτω από φινετσάτα φορέματα, άλλες ολόσωμες με κουκούλες που κλείνουν με φερμουάρ - μαζί με μια χούφτα πραγματικές σανίδες του surf σε φυσικό μέγεθος που ήταν χωμένες κάτω από τα μπράτσα. Υπήρχαν διάσπαρτα τεχνολογικά, νέον-χρωματισμένα, τυλιχτά γυαλιά. Και, κυρίως, υπήρχε η τσάντα του skateboard που μας τράβηξε την προσοχή!

Shine bright like a Bulgari diamond!
bulgari event
Image source: WWD

Την Τρίτη, διασημότητες παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για τη συλλογή Mediterranea High Jewelry του Bulgari. Οι ambassadors του brand Zendaya, Lalisa Manobal (γνωστή ως Lisa από το Blackpink), Priyanka Chopra και Anne Hathaway ήταν τόσο εκθαμβωτικές όσο και τα κοσμήματα.

Φυσικά, με την πρώτη ματιά, τα εντυπωσιακά αξεσουάρ κλέβουν την παράσταση, από το αχλαδωτό διαμαντένιο κολιέ της Lisa μέχρι το διακοσμημένο με διαμάντια φιδίσιο στυλ της Zendaya. Αλλά στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη και το υπόλοιπο ντύσιμο - συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, προκύπτει μια fashion δύναμη που κυριεύει!

Η Zendaya ακολούθησε μια πιο minimal (αλλά φυσικά, εξαιρετικά λαμπερή) προσέγγιση με ένα custom-made φόρεμα του Richard Quinn με ντεκολτέ καρδιάς, για να αναδείξει πλήρως τα κοσμήματά της Bulgari.


Η Hathaway ακολούθησε με απίστευτο στιλ την τάση των φορεμάτων με κουκούλα, που προτιμάτε μεταξύ των διασημοτήτων τον τελευταίο καιρό. Η ηθοποιός διοχέτευσε την "inner goddess" της καθώς έλαμπε με ένα φόρεμα Atelier Versace με χρυσές παγιέτες, που αναδείκνυε το ρουμπινί-κόκκινο κολιέ Bulgari που στόλιζε το λαιμό της.

Η Priyanka Chopra έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με ένα σετ Miss Sohee που αποτελούνταν από ένα σκούρο κόκκινο long sleeve top και μια ασορτί μάξι φούστα, η οποία αναδείκνυε τα πολύχρωμα κοσμήματα.

Αν και όλες έχουν συνεργαστεί με την Bulgari, η καθεμία έχει προσωπικές ιστορίες με το brand. Η Zendaya, για παράδειγμα, μίλησε στη βρετανική Vogue τον Οκτώβριο του 2021 για ένα δώρο που αγόρασε στον εαυτό της από το Bulgari: ένα κίτρινο διαμαντένιο δαχτυλίδι που φοράει συχνά.

346900849-630234668653984-3092900688176760899-n.jpg
Image source: @lofficielitalia

Ένα ακόμα highlight της βραδιάς αποτέλεσε το εξίσου εντυπωσιακό δείπνο του high-end brand.