fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή
FASHION NEWS

Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή

Όλα τα fashion news που ξεχώρισαν την εβδομάδα που μας πέρασε


Το ένα νέο διαδέχεται το άλλο με ταχύτατους ρυθμούς στον κόσμο της μόδας κι εμείς προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα. «Μεταγραφές» σε γνωστούς οίκους, νέες καμπάνιες και καινούριες συλλογές είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας. Τις τελευταίες ώρες η προσοχή είναι στραμμένη στον οίκο Gucci και στον νέο καλλιτεχνικό του διευθυντή, Sabato De Sarno, o οποίος αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχώρισαν την εβδομάδα που πέρασε!

Gucci, Sabato De Sarno

4365.jpg

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele από το καλλιτεχνικό τιμόνι, η Kering και ο οίκος Gucci ανακοίνωσαν τον Sabato De Sarno ως τον νέο creative director. Η πρώτη συλλογή του De Sarno θα κάνει ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Sabato De Sarno μεγάλωσε στη Νάπολη της Ιταλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στην Prada το 2005. Σύντομα μεταπήδησε στην Dolce & Gabbana, πριν ενταχθεί στον Valentino το 2009, όπου κατείχε θέσεις ευθύνης, ενώ τελικά διορίστηκε Fashion Director επιβλέποντας τόσο τις ανδρικές όσο και τις γυναικείες συλλογές.

«Η εταιρεία Gucci είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οίκους που έχει δημιουργηθεί. Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω το ρόλο του Δημιουργικού Διευθυντή του Gucci. Είμαι υπερήφανος που θα ενταχθώ σε έναν Οίκο με τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με τα χρόνια μπόρεσε να υποδεχτεί και να διαφυλάξει αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για το brand», δήλωσε χαρακτηριστικά ο De Sarno λίγο μετά την ανακοίνωση.

MCM, New Campaign

mcm-afiltrtake-tatemcrae-rickyalvarez-8-1-1.jpg

Το γερμανικό brand MCM παρουσίασε την νέα της καμπάνια για την SS23 season σε συνεργασία με τη μουσική πλατφόρμα FILTR της Sony Music Entertainment για τη δημιουργία του "A FILTR Take". Η συνεργασία που ξεκίνησε από κοινού με τη Sony Music Partnerships επιβεβαιώνει την ισχυρή σύνδεση του οίκου με τις ρίζες της κληρονομιάς της, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στη μουσική ξεκινώντας από την ίδρυση της MCM το 1976 κατά τη διάρκεια της επαναστατικής εποχής της ντισκοτέκ και του Rock & Roll.

Η συλλογή SS23 του fashion house συνεχίζει το virtual ταξίδι της, παρουσιάζοντας μια colection που παραπέμπει και επανερμηνεύει τον φυσικό κόσμο με μια cyberpunk αισθητική μέσα από τρεις διαφορετικές κάψουλες: Meta Safari, Cyberpunk και Meta Ocean. Αντί να ακολουθήσει μια πιο συμβατική προσέγγιση για τη δημιουργία μιας καμπάνιας, ο γερμανικός οίκος αναζητούσε έναν καλλιτέχνη που θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός δημιουργικός συνεργάτης και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την 3x Platinum Tate McRae. Η τραγουδίστρια του "You Broke Me First" ανήκει σε μια νέα γενιά μουσικών που αναδιαμορφώνουν το πώς είναι να είσαι στη μουσική βιομηχανία σήμερα.

Η MCM και η Tate McRae συνεργάστηκαν για τη δημιουργική ιδέα, την ερμηνεία του τραγουδιού και άλλα στοιχεία - με τελικό αποκορύφωμα δύο παραστάσεις πλήρους διάρκειας που περιέχονται σε δύο επεισόδια, συνοδευόμενες από δυναμικά στοιχεία που ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο το storytelling.

Bershka, Basics We Share

bershka-basics-we-share-12.jpg

Η Bershka ξεκινά το 2023 με μια κολεξιόν βασικών κομματιών όπου η τάση του τόνου στον τόνο γίνεται απαραίτητη για αυτόν τον χειμώνα. Για τα κορίτσια υπάρχουν συνδυασμοί σκονισμένων αποχρώσεων, κλασικών όπως το μαύρο και το άσπρο, αλλά και το σκούρο μπλε. Η δημιουργικότητα για να τα συνδυάσετε μεταξύ τους εξαρτάται μόνο από εσάς.

Στη συγκεκριμένη collection θα δούμε διάφορα κομμάτια-κλειδιά, όπως το παντελόνι «parachute» με ένα καινοτόμο τεχνικό βαμβακερό ύφασμα και εφαρμογή XL που διατίθεται σε διάφορα χρώματα όπως χακί, μαύρο, χρώμα της άμμου ή λευκό. Τα παντελόνια cargo συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια αυτής της καμπάνιας και ανανεώνονται σε διάφορες γραμμές: cargo super wide leg, cargo track pants o cargo carpenter. Αλλά και οι φούστες έχουν αυτό το σχέδιο utility σε διάφορα μοντέλα και χρώματα. Μπορείς να συνδυάσεις όλα αυτά τα κομμάτια-κλειδιά με ριπ τοπ σε διάφορες εκδοχές όπως tank top και μπλουζάκια για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο εφέ layering. Και για τις κρύες μέρες, η κολεξιόν προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα από φούτερ (με και χωρίς φερμουάρ), πανωφόρια σε ανδρικό κόψιμο και puffys oversize.

Stradivarius, Relaxed Posh Style

16-ene-23-new-in-blue0742.jpg

Η απλότητα είναι τέχνη όταν πρόκειται να ανακτήσετε τα πιο άνετα, ανθεκτικά και ζεστά υφάσματα για να τα μετατρέψετε σε τάση. Η Stradivarius επιστρέφει στα basics στην αρχή του 2023 με μια νέα collection που περιλαμβάνει καθημερινά ενδύματα και τους άπειρους συνδυασμούς που προσφέρουν.

Το χαλαρό κομψό στιλ είναι όπως υποδηλώνει το όνομά του, κλασικό που υιοθετεί καθημερινά ρούχα που μπορούν να βρεθούν σε οποιαδήποτε γκαρνταρόμπα. Το κλειδί είναι να τα συνδυάσετε με τον σωστό τρόπο για να δημιουργήσετε τόσο κομψές όσο και άνετες εμφανίσεις.

Η ουσία αυτής της αισθητικής, που επιστρέφει το 2023, έγκειται στην εύρεση της σωστής ισορροπίας αναμειγνύοντας ρούχα με διαφορετικές σιλουέτες και στιλ στο ίδιο σύνολο. Ήρθε η ώρα να τολμήσετε να φορέσετε ένα πλισέ παντελόνι με ένα τζιν πουκάμισο, ένα πλεκτό φόρεμα με ένα λευκό πουκάμισο ή με ένα ζευγάρι loafers.