fbpixel

Search icon
Search
Healthy Skin Guide: Τα dos & dont's για να διατηρήσετε την υγεία της επιδερμίδας σας
FACE & BODY

Healthy Skin Guide: Τα dos & dont's για να διατηρήσετε την υγεία της επιδερμίδας σας

Η Dr. Barbara Sturm αποκαλύπτει τα μυστικά της στο Net-a-porter


Με όλες τις πληροφορίες που βρίσκονται εκεί έξω, πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τι είναι ενδεχομένως καλό ή κακό για την επιδερμίδα σας. Τελικά η απολέπιση ανανεώνει την επιδερμίδα ή εξαντλεί το skin barrier; Ποια τελικά είναι η σωστή αντιμετώπιση της ακμής; Άπειρα ερωτήματα, με ακόμη περισσότερες απαντήσεις από experts και μη, μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που περιποιούμαστε το πρόσωπό μας και κατ' επέκταση τη συνολική υγεία της επιδερμίδας. Ευτυχώς, εγκεκριμένοι experts όπως η Dr. Barbara Sturm "ρίχνουν" τα φώτα τους σε τέτοιες ανησυχίες και εμείς είμαστε εδώ για να τις αναλύσουμε. 

Ανακαλύψτε τα dos & dont's για να διατηρήσετε την υγεία της επιδερμίδας σας!

Μην το παρακάνετε

5c9646dda6ae228069319da2b4c76b3a.jpg

Πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με το δέρμα μας, καθώς η αυτοπροκαλούμενη βλάβη που δημιουργούμε άθελά μας (η ερυθρότητα, η ευαισθησία και η φλεγμονή μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνια γήρανση και ακόμη και σε μη αναστρέψιμες μικρό-ουλές) είναι κάτι που βλέπω όλο και περισσότερο στις έρευνές μου για την περιποίηση της επιδερμίδας. "Ο στόχος είναι να έχουμε ένα υγιές, ενυδατωμένο δέρμα που λάμπει - και για να το πετύχουμε αυτό, το δέρμα πρέπει να καλλιεργείται, όχι να σκίζεται και να καταστρέφεται", λέει η Dr. Barbara Sturm στο Net-a-porter. Το πρόβλημα δεν είναι η χρήση των peelings, των scrubs και των ρετινολών, αλλά η υπερβολική χρήση τους. Προσθέστε σε αυτό το υπερβολικό micro-needling και άλλες επιθετικές συσκευές οικιακής χρήσης και έχετε ξεσπάσματα, ευαισθησία και ένα κατεστραμμένο δερματικό φραγμό. "Είναι ριζικά αντίθετο με τη φιλοσοφία μου να είσαι τόσο επιθετικός, καθώς το δέρμα μπορεί να αισθάνεται μωρουδιακά απαλό, αλλά το μόνο που κάνεις είναι να σκοτώνεις επανειλημμένα τα φρέσκα νέα υγιή κύτταρα", προσθέτει.

Μην είστε επιθετικοί με την ακμή

"Κηρύττω το ευαγγέλιο της αντιφλεγμονής για πάνω από 15 χρόνια - η φλεγμονή είναι δολοφόνος του δέρματος", λέει η Dr. Sturm. "Η ακμή είναι σημάδι φλεγμονώδους δέρματος, οπότε μην την αντιμετωπίζετε στη συνέχεια με επιθετικά peelings. Πρέπει να ηρεμήσετε το δέρμα με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ενώ παράλληλα θα χτίσετε τον προστατευτικό φραγμό του. Μια πολύ καλή αγωγή για την ακμή είναι ένα ενζυμικό καθαριστικό, ένας ορός υαλουρονικού οξέος για ενυδάτωση και μια κανονική, ελαφριάς υφής κρέμα. Το θέμα είναι να εξισορροπήσετε το δέρμα, όχι να του αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά".

Προσαρμοστείτε στο περιβάλλον σας

snapinstaapp-334349937-236100112093821-2471325368619315933-n-1080.jpg

Ενώ είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή περιποίηση για τον τύπο της επιδερμίδας σας - και όχι μόνο την τελευταία κρέμα που διαφημίζεται στο Instagram - θα πρέπει επίσης να την προσαρμόζετε σε ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα σας βραχυπρόθεσμα. "Δεν χρειάζεστε 20 βήματα, αλλά πρέπει να κάνετε αυτό που είναι σωστό για το δέρμα σας. Αν βρίσκεστε σε μια μεγάλη πόλη, όπως το Λος Άντζελες, το Λονδίνο ή η Σιγκαπούρη, τότε χρειάζεστε προστασία από τη ρύπανση - εγώ απλά προσθέτω σταγόνες στην καθημερινή μου αγωγή", τονίζει η expert. Η αλλαγή των εποχών σημαίνει και αλλαγή στην περιποίηση της επιδερμίδας: "Περνώντας από το καλοκαίρι στο χειμώνα, χρειάζεστε πολύ περισσότερη ενυδάτωση και μια ελαφρώς πιο πλούσια κρέμα, καθώς η παραγωγή σμήγματος του δέρματος μειώνεται σημαντικά το χειμώνα. Και όταν ταξιδεύετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πολύ υαλουρονικό οξύ και μάσκες για βαθιά ενυδάτωση".

Βρείτε χρόνο για μασάζ

Το μασάζ προσώπου είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φωτίσετε το θαμπό δέρμα και δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Απλά δουλέψτε με τα δάχτυλα ή τις αρθρώσεις των δαχτύλων σας προς τα πάνω και προς τα έξω σταθερά πάνω στο πρόσωπο, το σαγόνι και το λαιμό σας. Αυτό και μόνο διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο - δεν χρειάζεται να είστε επιθετικοί, καθώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το βούρτσισμα του δέρματος. "Κάνω μασάζ σε μια μάσκα και όταν το κάνω αυτό δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, το δέρμα μου είναι τέλειο - βλέπω πραγματικά τη διαφορά", προσθέτει η Dr. Barbara Sturm.