fbpixel

Search icon
Search
6 ασκήσεις για το πρόσωπο που πράγματι λειτουργούν
FACE & BODY

6 ασκήσεις για το πρόσωπο που πράγματι λειτουργούν

Μια μόνο δοκιμή είναι αρκετή για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα


Γνωρίζουμε ότι η άσκηση μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα, αλλά γνωρίζατε ότι οι «προπονήσεις» του προσώπου μπορούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα ανύψωσης, σμίλευσης και αποσυμφόρησης και για το πρόσωπο; Το fit face είναι ένα trend που δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε πίσω μας, καθώς είναι μια διαχρονική τάση που μπορεί να μας βοηθήσει τόσο με την απώλεια βάρους όσο και με τα σημάδια της γήρανσης. Η γυμναστική για το πρόσωπο δεν αποτελεί νέα συζήτηση, ωστόσο πλέον οι διαθέσιμες στην αγορά συσκευές είναι περισσότερες και πιο εξελιγμένες από ό,τι στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα οι ειδικοί μπορούν να μας ενημερώσουν με σιγουριά σχετικά με τις ασκήσεις που πράγματι λειτουργούν. 

Το μόνο για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, κάνοντας ένα τεστ στον εαυτό μου είναι ότι λειτουργούν. Αν θέλετε να πεισθείτε, δοκιμάστε αμέσως την άσκηση για το πρόσωπο και τα φρύδια, παρακάτω - απλά κάντε τη μία πλευρά, κοιτάξτε στον καθρέφτη και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

snapinstaapp-461303105-1441326396546611-5885442502831794994-n-1080.jpg

Μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις ως μια πλήρη προπόνηση ή ως μικρές συνεδρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας - η άσκηση με το σφίξιμο του προσώπου είναι ιδανική για να την κάνετε κατά τον καθαρισμό, το χτύπημα του προσώπου είναι ένας καλός τρόπος για να εφαρμόσετε μια κρέμα και το σμίξιμο του σαγονιού αλλάζει τα δεδομένα στο τέλος μιας ημέρας που περνάτε κοιτάζοντας μια οθόνη. Κάντε αυτές τις ασκήσεις προσώπου τακτικό μέρος της ημέρας ή της εβδομάδας σας - επαναλαμβάνοντας κάθε κίνηση 10 φορές για δύο με τρία σετ - και σας υπόσχομαι ότι θα δείτε τη διαφορά.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι καλύτερες ασκήσεις για το πρόσωπο!

1. Τράβηγμα των βλεφάρων

Ένα υπέροχο πρωινό hack ή για το τέλος της εργάσιμης ημέρας που φωτίζει τα μάτια. Λυγίστε τον δείκτη, ώστε να μοιάζει με γάντζο, και τοποθετήστε την πλευρά του κατά μήκος του κάτω μέρους του φρυδιού και κρατήστε το στη θέση του. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια σας, κρατήστε τα για ένα μέτρημα και ανοίξτε τα. Θα πρέπει να αισθανθείτε ένα μικρό τράβηγμα - όχι ένα έντονο τέντωμα - στο άνω βλέφαρο.

47b4e3cdb15b9cdd447357fa098b232f.jpg

2. Πίεση του σαγονιού

Το αντίδοτο σε μια ζωή που περνάμε κοιτάζοντας συσκευές, αυτή η άσκηση στοχεύει και απελευθερώνει τους μύες του αυχένα. Καθισμένοι όρθιοι, τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κέντρο του πηγουνιού σας και πιέστε το προς τα πίσω στο λαιμό - δεν είναι ωραίο θέαμα, καθώς σας δημιουργεί διπλοσάγονο, αλλά κρατήστε το για λίγα μέτρα, αφήστε το και επαναλάβετε.

3. Face knuckling

Κάντε τα χέρια σας γροθιές και κάντε κύκλους με τις αρθρώσεις των αρθρώσεων. Φροντίστε να κινείστε προς τα πάνω και προς τα έξω από το πηγούνι μέχρι τη γραμμή του σαγονιού- τις γωνίες του στόματος προς τα αυτιά- τις πλευρές της μύτης προς τους κροτάφους- και στη συνέχεια σε μικρότερους κύκλους για να τρίψετε το μέτωπο, κάτι που είναι πιο εύκολο να κάνετε ενώ καθαρίζεστε.

4. Face & brow whipping

Ένα λαμπρό πολυεργαλείο για ανόρθωση, ξεφούσκωμα και σμίλευση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Τοποθετήστε τα δάχτυλα του δεξιού σας χεριού πάνω στο κέντρο του πηγουνιού και του στόματός σας για να κρατήσετε το δέρμα σταθερό.
  2. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού για να περάσετε σταθερά προς τα πάνω και προς τα έξω το δέρμα στο αριστερό μάγουλο - δουλεύοντας προς τα πάνω και προς τα έξω από το πηγούνι, τις γωνίες του στόματος και το πλάι της μύτης, και ολόκληρο το μάγουλο. 
  3. Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική για να χτυπήσετε μπρος-πίσω κατά μήκος του φρυδιού, χτυπώντας τα δύο δάχτυλα προς τα πάνω, δουλεύοντας από το εσωτερικό του φρυδιού προς την εξωτερική άκρη και πίσω. 
  4. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την άσκηση στο δεξί σας μάγουλο, κρατώντας το δέρμα σταθερό με το αριστερό σας χέρι. 

5. "Γλυπτική" γνάθου

416cc5518aa86bf3fd22d0991b13b079.jpg

Λυγίστε τους δείκτες και των δύο χεριών σε άγκιστρα, ώστε να μπορείτε να περάσετε την άρθρωση κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού σας, ενώ οι αντίχειρές σας θα τρέχουν στο αυλάκι ακριβώς κάτω από τη γραμμή του σαγονιού σας. Ξεκινώντας από κοντά στο πηγούνι, σαρώστε επανειλημμένα τις αρθρώσεις και τους αντίχειρές σας προς τα έξω, προς το αυτί. Μπορείτε να έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα gua sha κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Στη συνέχεια, βάλτε ελαφρά το πηγούνι σας στην παλάμη του χεριού σας και σαρώστε τα χέρια επίπεδα κατά μήκος και ακριβώς κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και έξω πίσω από τα αυτιά. Όσο περισσότερο δουλεύετε κάτω από το σαγόνι στην κορυφή του λαιμού, τόσο περισσότερο βοηθάει στη γλυπτική. Αναποδογυρίστε τα χέρια σας και, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου, σαρώστε τα χέρια σας από το πηγούνι σας, πάνω από τη γραμμή του σαγονιού, μέχρι τα αυτιά σας.

6. Σχηματισμός μάγουλων και ματιών

Λυγίζοντας τους δείκτες σας, χρησιμοποιήστε τις αρθρώσεις σας για να δουλέψετε κάτω από το ζυγωματικό, ξεκινώντας από τη μύτη σας και περνώντας κάτω από το οστό μέχρι τα αυτιά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αρθρώσεις των αρθρώσεων για να δουλέψετε πάνω από το κόκαλο του ματιού, σαρώνοντας κάτω από το μάτι προς τον κρόταφο. Βεβαιωθείτε ότι δεν δουλεύετε πολύ κοντά στο μάτι, καθώς το δέρμα είναι εύθραυστο εδώ.