fbpixel

Search icon
Search
Η Χριστίνα Τριποδιανάκη, PR & Communication Specialist, μας ανοίγει την total white κατοικία της στην Κρήτη
MAGAZINE

Η Χριστίνα Τριποδιανάκη, PR & Communication Specialist, μας ανοίγει την total white κατοικία της στην Κρήτη

Και μας μιλάει γι’ αυτό, για την πορεία της και για όλα όσα αγαπάει


Η Χριστίνα Τριποδιανάκη έχει μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πορεία, ενώ ταυτόχρονα αφιερώνεται στη διά βίου μάθηση - σήμερα συνεχίζει με την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος στο e-Business και Digital Marketing. Η εργασιακή της εμπειρία στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τουρισμό, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και η συνεργασία της με σημαντικές προσωπικότητες του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι, την οδήγησαν στην ίδρυση της δικής της εταιρίας, “CT Communications/ christinatripodianaki.com”. Με την ευελιξία να δημιουργεί σε διαφορετικούς επιχειρησιακούς τομείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύει στην αξιολόγηση καθενός τομέα για τη βελτίωση της προόδου και ανάπτυξής του. Βοηθώντας εταιρίες να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο, αληθινό και λειτουργικό επικοινωνιακό προφίλ, η ίδια αναπτύσσει παράλληλα την ιδιότητα της communication coach και είναι σύμβουλος και συνεργάτης διεθνών και ελληνικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, όπως και Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του ICC Women Hellas.

Mια δραστήρια γυναίκα που, μέσα από τη σταδιοδρομία και τα projects που έχει αναλάβει, έχει καταφέρει να ξεχωρίζει. Η συνάντησή μας έγινε στο σπίτι της στην Κρήτη και η κουβέντα μας ξεκίνησε, έχοντας ως αφορμή αυτό το υπέροχο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει.

Τι σημαίνει για εσάς «σπίτι»; 

Είναι το σημείο μηδέν, εκεί που τερματίζουν κι επαναφορτίζουν όλα. Εκεί που όλα δεν έχουν εποχή, αλλά πάντα έχει ήλιο, ακόμη κι αν υπάρχουν σύννεφα. Εκεί που η αγάπη είναι ατέρμονη και μια αγκαλιά είναι πάντα προ των πυλών. Το έχω συνδυασμένο με αναμνήσεις που με γέμισαν χαρά, ηρεμία, συντροφικότητα και πολλή αγάπη.

gan-2753.jpg

Οι αγαπημένες σας γωνιές του; 

Το σαλόνι, γιατί εκεί γίνονται οι πιο όμορφες παρέες δίπλα στο τζάκι, αλλά και το γραφείο μου, γιατί είναι ο χώρος όπου σκέφτομαι, δημιουργώ και παράγω.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη δημιουργία της “CT Communications”;

Κρίνοντας από την επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία αφενός, και από την εκπαίδευσή μου, αφετέρου, ήταν φυσικό επακόλουθο το να επικοινωνώ ουσιαστικά και δημιουργικά. Η ζωή -όσο και να της αντιστέκεσαι κάποιες φορές- σου δείχνει πάντα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις στο τέλος. Εμένα μου το έδειξε επίμονα, ώστε τη σωστή στιγμή να δημιουργήσω τη “CT Communications” με μότο το “We help brands grow by giving them the air & space they deserve”. Αν και μετρά μόλις 3 χρόνια, με την πάροδο του χρόνου, αυτό που λαμβάνω είναι η μοναδικότητα του να γνωρίζεις και να δουλεύεις για το διαφορετικό ως προς τους ανθρώπους, το ζητούμενο, τη διαχείριση, όπου η αρμονική και ελεγχόμενη σύζευξη αυτών μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Το πιο σημαντικό, που εφαρμόζω σε κάθε μου συνεργασία, είναι η απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί σε βγάζει πάντα στα ανοιχτά.

gan-1981.jpg

Ποιες αποφάσεις, συγκυρίες και όνειρα καθόρισαν την πορεία σας;

Ως ένα σημείο τη διαμόρφωσαν οι διαφορετικές συνεργασίες και τα περιβάλλοντα στα οποία βρέθηκα, που, όντας κάποια από αυτά ιδιαίτερα δύσκολα ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν το ανθρώπινο δυναμικό, δε με έκαναν να χάσω τον εαυτό μου, το χαμόγελο και τις αξίες μου. Άλλωστε, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά όνειρά μου: να μην αλλοιωθεί το αξιακό μου υπόβαθρο και να μη χάσω ποτέ την ταυτότητα και την προσωπικότητά μου! Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο στην όλη μου πορεία έως σήμερα έχει παίξει η αδιάλειπτη στήριξη των αγαπημένων μου προσώπων, που θα μου πουν πάντα την αλήθεια και θα μου τη «φωτίζουν» με τις συμβουλές και την αγάπη τους.

Και ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; 

Η νέα σεζόν ξεκινάει δυναμικά και άκρως δημιουργικά! Στις 15 Οκτωβρίου έχω την τιμή να είμαι ομιλήτρια στο TEDx Larissa, παρουσιάζοντας το “12:12 communicational pivot points that change my life”: «12» ημερολογιακές στιγμές από άτομα που συνδιαλέχθηκα, από πράγματα που άκουσα ή είδα, μέσα από το δικό μου πρίσμα επικοινωνιακής παρατήρησης, που με εξέλιξαν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Ακόμη, μερικά από τα νέα μας projects που «τρέχουμε» με την ομάδα μου είναι η αναδιαμόρφωση της εταιρικής ταυτότητας μιας ιδιαίτερα σημαντικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, με έργα όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αναπτύσσουμε το branding ενός σπουδαίου μουσικού, που είναι ο κύριος βιολίστας της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου, ενώ άλλες αξιόλογες συνεργασίες έπονται. Καθώς προχωράμε, μας ενδιαφέρει να καθιερωθούμε με τη σκληρή δουλειά μας και το κάτι μοναδικό που θα αφήσει ουσιαστικό αποτύπωμα.

gan-2713.jpg

Όπως φαίνεται και από τον χώρο σας, αγαπάτε την καλή αισθητική. Πώς την ορίζετε;

Καλή αισθητική θεωρώ οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από ευγένεια και απλότητα, συνδυασμένες με μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Η ευγένεια είναι η εντύπωση που αφήνουμε, η απλότητα είναι οι πράξεις μας, ενώ μια classy παρουσία είναι αυτή που ολοκληρώνει το αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικά που συστήνονται πριν χρειαστεί να μιλήσουμε.

Ενώ το στιλ από ποια στοιχεία καθορίζεται;

Είναι μια προσωπική αποτύπωση του ποιοι είμαστε και τι νιώθουμε, η ατομική φιλοσοφία του αέρα που μας διαφεντεύει, και το καθορίζει η απλότητα που συνδυάζει τη φινέτσα, την αρχοντιά και τη διαχρονικότητα.

gan-1938.jpg

Και ποιο είναι το mantra σας για ν’ αντιμετωπίσετε μια δύσκολη μέρα;

Η επόμενη μέρα θα έχει διαφορετικό αέρα από την προηγούμενη, γι’ αυτό δε χρειάζεται να πτοούμαστε, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε κατά νου ότι πραγματικά όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Και η έμπνευσή σας στη ζωή και τη δουλειά;

H οικογένειά μου, τα ταξίδια και οι φίλες μου.

My Favorites!

gan-2678.jpg

FASHION DESIGNER

Zeus + Δione, Celine, Jacquemus, Vitakin, Prada

ARCHITECT

Ερνέστος Τσίλλερ, Emmanuelle Simon

INTERIOR DESIGNER

Brigitte Romanek

PERFUME

Coco Mademoiselle, Chanel

ARTIST

Οδυσσέας Ελύτης

ΑΡΩΜΑ

Coco Mademoiselle, Chanel

ΒΙΒΛΙΟ

«Το Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη

ΚΕΡΙ

Zeus + Δione

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ