fbpixel

Search icon
Search
Η συλλογή "Folklore" επιδιώκει να τιμήσει την ελληνική καταγωγή της συνιδρύτριας του brand Rianna + Nina
FASHION NEWS

Η συλλογή "Folklore" επιδιώκει να τιμήσει την ελληνική καταγωγή της συνιδρύτριας του brand Rianna + Nina

Το fashion show πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο


Η συλλογή "Folklore" επιδιώκει να τιμήσει την ελληνική ανατροφή της συνιδρύτριας του brand Rianna + Nina, Rianna, αντιπροσωπεύοντας την επιθυμία της να φέρει ένα κομμάτι από το χρώμα και την ομορφιά της Ελλάδας στο σπίτι της στο Βερολίνο. Το αποτέλεσμα περιλαμβάνει μια συλλογή με 20 one of a kind μοναδικά looks, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύουν την παράδοση και το χρώμα της Ελλάδας που ζωντανεύουν μέσα από περίπλοκα, ανεπανάληπτα σχέδια από vintage υφάσματα.

rianna-nina-s25-022.jpg

Αυτός ο εξαιρετικός συνδυασμός ιστορικού ντιζάιν και σύγχρονης κομψότητας αναδεικνύει εξαιρετικά υφάσματα, όπως κεντήματα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εμπριμέ τραπεζομάντιλα της δεκαετίας του 1960, ιταλικό βελονάκι και παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία, όλα προσεκτικά επιμελημένα από τη Rianna και φιλοτεχνημένα από τους κορυφαίους τεχνίτες στο ατελιέ του brand στο Βερολίνο.

rianna-nina-s25-016.jpg

Για την παρουσίαση του «Φολκλόρ», 10 Αθηναίες χορεύτριες μπαλέτου υπό την οραματική χορογραφία της Χριστιάνας Κόσιαρη καθήλωσαν το κοινό κάτω από τους φυσικούς τόνους του φεγγίτη της Ελληνικής Πρεσβείας. Οι δυναμικές τους παραστάσεις παραδοσιακών χορών, με αυθεντική ελληνική μουσική, εμποτίζουν τη συλλογή με την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία που υπάρχουν παντού στο μεσογειακό έθνος. Προβάλλοντας χορούς αιώνων όπως ο Μπάλος, ο Ζωναράδικος και ο Ροδίτικος, έδειξαν πώς η διαχρονική ζωντάνια της Ελλάδας συναντά άψογα τη λεπτή δεξιοτεχνία του ατελιέ μας στο Βερολίνο, προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι στην πλούσια ταπισερί του ελληνικού πολιτισμού.

rianna-nina-s25-028.jpg

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του fashion brand ανέφεραν, «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γερουσία του Βερολίνου με τον υπουργό Εξωτερικών Michael Biel, τη Julia Weishaupt και τη Johanna Dramé, το Fashion Council Germany με τον Scott Lipinski και την Christiane Arp, το Neest με τον Marcus Kurz, τους χορηγούς του Ομίλου Amano και τη La Biosthetique Paris με δημιουργική⁠ σκηνοθέτες Alexander Dinter (Μαλλιά) και Steffen Zoll (Make-up). Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Μάρα Μαρινάκη και την Ελληνική Πρεσβεία για τη διάθεση του χώρου τους.»

rianna-nina-s25-024.jpg

Το RIANNA + NINA είναι κάτι περισσότερο από brand. Είναι ένα πολύχρωμο σύμπαν, που δημιουργήθηκε από δύο γυναίκες με αγάπη για τα vintage κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που κυνηγούν θησαυρούς σε όλο τον κόσμο, έχουν πάθος για τη χειροτεχνία, μια βαθιά πίστη στην προσφορά αληθινής βιώσιμης πολυτέλειας σε μια υπερβολική πελατεία και την επιθυμία να ενθουσιάσουν τους ανθρώπους με το εξαιρετικό. Ξεκινώντας ως μια μικρή μπουτίκ στο Βερολίνο το 2014, η RIANNA + NINA αναπτύχθηκε γρήγορα, προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή και αναγνώριση για τα πρωτόγνωρα, ζωντανά στυλ τους. Σήμερα, το RIANNA + NINA διαθέτει περισσότερες από 50 μπουτίκ σε κορυφαία ξενοδοχεία, έχει παρουσιαστεί σε μέσα όπως η Emily στο Παρίσι και το Sex and the City: And Just Like That…, και προσελκύει πελάτες από όλο τον κόσμο με το νέο τους ορισμό της πολυτέλειας.