fbpixel

Search icon
Search
Rianna + Nina: Η Ριάννα Κούνου αποκαλύπτει πώς θα έντυνε σήμερα τη Μαρία Κάλλας στην όπερα
MAGAZINE

Rianna + Nina: Η Ριάννα Κούνου αποκαλύπτει πώς θα έντυνε σήμερα τη Μαρία Κάλλας στην όπερα

Η ίδια μάς δίνει μια πρώτη ιδέα για όσα πρόκειται να δούμε στις 7 Φεβρουαρίου, στο Bode Museum του Βερολίνου


Έχοντας εδραιωθεί πλέον στον χώρο της μόδας, η Ριάννα Κούνου μένει στο Βερολίνο. Για το fashion brand Rianna + Nina, στο οποίο είναι co-founder, διατηρεί ένα εξαιρετικής αισθητικής κατάστημα στο Παρίσι, έχοντας καταφέρει ως σχεδιάστρια να δημιουργήσει ένα από τα πιο ισχυρά κεφάλαια στη βιομηχανία με ελληνικό DNA. Τη συναντήσαμε λίγες μέρες πριν από το catwalk που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Bode Museum στο Βερολίνο προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, στο πλαίσιο της γερμανικής Εβδομάδας Μόδας με την υποστήριξη της Mercedes Benz.

Τι ακριβώς συγκροτεί τον σχεδιαστικό σας κόσμο σήμερα και ποια είναι τα κυρίαρχα συστατικά του brand σας και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες του;

Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι ανήκουμε ξεκάθαρα στη slow fashion. Όλα γίνονται προσεγμένα από άποψη sustainability, θέλουμε να έχουμε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που δουλεύει για μας, να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι συνεργάτες μας -ακόμη και από Ινδία ή από άλλες χώρες που κεντάνε για μας- και να είναι όλοι καλοπληρωμένοι. Στόχος μας είναι η ποιότητα, η διάρκεια στον χρόνο - κυρίως η διαχρονικότητα. Για εμάς δεν ισχύει η έννοια της εποχιακής συλλογής. Τα ρούχα μας φοριούνται κι αγοράζονται πάντα, γι’ αυτό και δεν έχουμε εκπτώσεις. Ένα ύφασμα που τυπώσαμε με δικό μας print στην Ιταλία με καταπληκτική ποιότητα δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηρίζεται «παλιά συλλογή». Φοριέται πάντα και κάποιος που δεν το αγόρασε όταν πρωτοκυκλοφόρησε πάλι μπορεί να το φορέσει και να δείχνει καινούριο. Ανήκει στη φιλοσοφία του brand τα ρούχα μας να είναι μεν αναγνωρίσιμα, αλλά να μην είναι μαζικά. Τελευταία επεκτεινόμαστε και σε home συλλογές, εξαιτίας της μεγάλης μου αγάπης σ’ αυτό, και κάνουμε κάποια κεραμικά που τα ζωγραφίζουμε, καπέλα, μαξιλάρια, έπιπλα, όπως και κοσμήματα και τσάντες που είναι πάντα one-of-a-kind.

Η πολυπολιτισμικότητα είναι στοιχείο της ταυτότητάς σας. Ωστόσο, με ποιον τρόπο κατορθώνετε ν’ αντικατοπτρίζεται τελικά η ελληνικότητα στο brand σας; 

Ό,τι σκέφτομαι, ό,τι σχεδιάζω, ό,τι ονειρεύομαι κι ό,τι βλέπω σαν εικόνες έχει αναφορά στην Ελλάδα. Σχετίζεται με τον δικό μου τρόπο που λειτουργώ. Επίσης, η δημιουργική μας ομάδα αποτελείται από τρεις Ελληνίδες, έτσι διαθέτει ξεκάθαρα ελληνικό DNA.

dsc01975.jpg
Ριάννα Κούνου

Τι χαρακτηρίζει την καινούρια σας συλλογή;

Η καλοκαιρινή συλλογή πήρε το όνομα “Kilimi”, γιατί είναι βασισμένη σε σχέδια από ελληνικά κιλίμια.

Ποιες είναι οι εκπλήξεις που μπορείτε να μας αποκαλύψετε για το επερχόμενο fashion show του Βερολίνου; 

Το fashion show λέγεται “Opera” και τα 20 μοναδικά κομμάτια που θα παρουσιαστούν αντικατοπτρίζουν το πώς φαντάζομαι ή πώς θα έντυνα εγώ τη Μαρία Κάλλας σε όπερες. Δεν έχει να κάνει με το πώς αυτή ήταν, αλλά πώς θα την ήθελα. Φοράει ζωγραφισμένα prints, παγιέτες, χρώματα, κεντήματα με χάντρες, παντελόνια και sneakers που δε θα επέλεγε ποτέ. Επειδή το show είναι στον επιβλητικό χώρο του Bode Μuseum, θέλησα να την «ελαφρύνω» λίγο. Υπάρχει μια έκπληξη που δε θα ήθελα να αποκαλύψω, αλλά μπορώ να πω ότι θα δείτε στοιχεία πολλών εθνικοτήτων και την αρχή του show θα κάνει η υπέροχη χορογράφος και χορεύτρια Έλενα Τοπαλίδου.

Γιατί επιλέξατε τη Μαρία Κάλλας ως μούσα και έμπνευση; 

Εκτός του ότι γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ωραιότερη Ελληνίδα. Και ως φυσιογνωμία και με την καριέρα της είναι ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η Ελλάδα ever. Μαζί με τον Λάνθιμο ίσως τελευταία, που θα ήθελα πολύ να κάνουμε μια ταινία μαζί. Όνειρο ζωής!

Ποια είναι η ιδανική εικόνα που έχετε για τη σύγχρονη, κομψή γυναίκα και κατά πόσο η φιγούρα της μπορεί να σας εμπνεύσει; 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φιγούρα γυναίκας, θεωρώ ότι κομψός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, αρκεί να ξέρει τον εαυτό του και πώς να ντυθεί. Να γνωρίζει πώς να χειριστεί το σώμα του και να προσαρμόζει το στιλ που του αρέσει. Να κοιτάζει με καθαρή ματιά, χωρίς επιρροές, τι ταιριάζει σε αυτόν.

Τι ονειρεύεστε για το Rianna + Nina σε μερικά χρόνια από τώρα; 

Πολλά! Να παραμείνει, να υπάρχει, να αντιμετωπίσουμε τη βιομηχανία της μόδας που είναι πολύ δύσκολη. Να φτάσει εκεί που πρέπει, γιατί το κάνουμε με πολλή και πραγματική αγάπη όλο αυτό. Δεν έχουμε στόχους να γίνει κάτι τεράστιο, δεν είναι εύκολο ένα brand από το πουθενά να είναι luxurious και ακριβό - πρέπει να βρει τρόπους να επιβιώσει. Αυτό είναι η μεγάλη μου επιθυμία. Να τα καταφέρουμε! 

Info: riannaandnina.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ALICIA JOHANNA MINKWITZ