fbpixel

Search icon
Search
Η Senior Marketer της Ellinair μιλά για διακρίσεις, αγαπημένους προορισμούς και ξεχωριστές εκπλήξεις
ESCAPE

Η Senior Marketer της Ellinair μιλά για διακρίσεις, αγαπημένους προορισμούς και ξεχωριστές εκπλήξεις

Με τη Νατάσα Τζίκου μιλήσαμε για όσα συνθέτουν ένα άψογο εναέριο ταξίδι


Η ανάγκη για ταξίδια δεν σταματά ποτέ. Διαφορετικοί προορισμοί, ένα αίσθημα επαναστατικής ελευθερίας και νέες κουλτούρες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε, βρίσκονται ένα αεροπορικό εισιτήριο μακριά. Η διαδρομή βέβαια, είναι εξίσου σημαντική με το μέρος που θα επισκεφθείτε, γι' αυτό και θα πρέπει να επενδύετε σε ένα trip άνεσης και ασφάλειας, ώστε να απολαύσετε πλήρως τη μαγεία του final destination. Η Ellinair διαπρέπει στα ταξίδια, προσφέροντας κορυφαίες υπηρεσίες και προορισμούς. Οι άνθρωποι της ελληνικής εταιρίας, που καινοτομεί στον εναέριο χώρο από το 2014, γνωρίζουν άριστα τον τρόπο να σας προσφέρουν μια εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, με πλήρη και ατόφια αφοσίωση. 

Υπάρχουν, όμως, αντικειμενικά κριτήρια για να επιλέξουμε σωστά μια αεροπορική εταιρία; Πως συμβάλλουν οι ελληνικές airlines στην προώθηση του πολιτισμού της χώρας και ποια ταξίδια ξεχωρίζει το προσωπικό; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις απαντά η Senior Marketer της Ellinair, κυρία Νατάσα Τζίκου, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία για όλα τα "on air" μυστικά της αεροπορικής εταιρίας.

Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα μιας αξιόπιστης αεροπορικής εταιρίας, που θα μας κάνουν να την εμπιστευτούμε για τα εναέρια ταξίδια μας;

Τα αεροπλάνα όλων των αεροπορικών εταιριών υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους τόσο από Διεθνείς αρχές- EASA για την Ευρώπη- όσο κι από τις αντίστοιχες εθνικές του κάθε κράτους, ΥΠΑ για την Ελλάδα. Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, από άποψη τεχνικής αρτιότητας λοιπόν, και, για να μιλήσουμε για το σπίτι μας, οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, όπως η Ellinair, πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Αυτό που κάνει μια αεροπορική πραγματικά σπουδαία, είναι όταν ο επιβάτης βιώνει μια ταξιδιωτική εμπειρία μέσα στα αεροσκάφη, δεν πετάει απλά από τόπο σε τόπο. Είναι σημαντικό να νιώθουν έτσι όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως και κουλτούρας. Εννοώ πως, οι αεροπορικές είναι όντως διεθνείς, όταν η κουλτούρα και ο πολιτισμός της χώρας τους δεν υπερκαλύπτει την ταυτότητα του brand name τους, αλλά την ενισχύει διακριτικά. Σαν ταξιδιώτης, δεν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στη Σιγκαπούρη ή το Κατάρ, όταν πετάς με τους αντίστοιχους flag carriers, μα λαμβάνεις ένα είδος πολιτιστικά ουδέτερης, με τη θετική έννοια, υπηρεσίας.
Στην Ellinair, σε όλες μας τις πτήσεις το νερό που προσφέρεται, σε ατομικό, σφραγισμένο limited edition μπουκάλι, προέρχεται από βραβευμένες ελληνικές πηγές ενώ το σνακ- μπισκότο με μέλι και βρώμη- από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.
Τέλος, είναι σημαντικό ως επιβάτες/καταναλωτές, να έχουμε την ίδια εμπειρία σε όλα τα σημεία επαφής. Είτε κάνουμε αγορά από το internet, είτε από το τηλεφωνικό κέντρο, είτε on site στο αεροδρόμιο, η εμπειρία -οι υπηρεσίες εννοούνται φυσικά ότι είναι ίδιες- που βιώνουμε όλοι, να είναι κοινή. Κι αυτό προκύπτει από την εφαρμογή σχεδιασμένης, στοχευμένης, ενιαίας στρατηγικής επικοινωνίας και διανομής της κάθε εταιρίας. Στην Ellinair βρισκόμαστε σε περίοδο εφαρμογής αυτής της αρχής, προσφέροντας στους επιβάτες μας από τις 2 Ιουλίου την επιλογή να προμηθευτούν, εκτός από το εισιτήριό τους, κι άλλες υπηρεσίες, από όλα τα σημεία επαφής.
ellinair-1.jpg

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί, ώστε να είναι άκρως ασφαλής αποδεδειγμένα;

Στην Ellinair οι έλεγχοι που γίνονται στα αεροπλάνα είναι αυστηροί, ενδελεχείς, συχνοί, απαιτητικοί και πραγματοποιούνται τόσο από την ΥΠΑ όσο και από την EASA. Συνεπώς, η ασφάλεια για εμάς είναι η βάση, ο κανόνας όλων.

Ποιες διακρίσεις της Ellinair αποτελούν απόδειξη του ότι είναι μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες;

Η Ellinair είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρία με βάση τη Θεσσαλονίκη, μέλος του Ομίλου Μουζενίδη. Ξεκίνησε το ταξίδι της στους αιθέρες πέντε χρόνια πριν, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που η ταξιδιωτική Mouzenidis Travel είχε σε αεροπορικές θέσεις κι εξελίχθηκε σε αεροπορική εταιρία υβριδικού μοντέλου- εκτός δηλαδή από τις προγραμματισμένες πτήσεις ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων μας προέρχεται και από ναυλωμένες πτήσεις. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Μουζενίδη μεταφέρει το συντριπτικό ποσοστό των Ρώσων τουριστών προς την χώρα μας, προσφέροντάς τους πολυεπίπεδα την μυθώδη Ελληνική Φιλοξενία, συμβάλλοντας ενεργά και αποδεδειγμένα στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.
Οι διακρίσεις που αποσπάσαμε για το 2018 ήταν αυτή της «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενης Εταιρίας/ Εσωτερικό Δίκτυο» από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ακόμα, κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Punctuality Rating» στα αντίστοιχα βραβεία που διοργανώθηκαν από τον Διεθνή Αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτγιεβο και πήραμε το βραβείο «Most rapid traffic growth» και πάλι από το αεροδρόμιο του Σερεμέτγιεβο που, σημειωτέων, είναι και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας.

Το προσωπικό σας συναντά πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους καθημερινά. Από την εμπειρία σας τι πιστεύετε ξεχωρίζουν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας;

Εκτός από τα προφανή, τον ήλιο και τη θάλασσα, οι τουρίστες εκτιμούν την ελληνική γαστρονομία, η οποία ζυμώθηκε μέσα στους αιώνες και με στοιχεία άλλων κουζινών. Εκτιμούν φυσικά την φιλοξενία, που είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα μας και που τη συναντά κανείς από τον πολίτη που πρόθυμα θα δώσει κατευθύνσεις με τη γλώσσα του σώματος μέχρι τον trained butler ενός luxury resort. Tο χαμόγελο. Εκτιμούν το χαμόγελό μας, που παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών στέκεται υπέρλαμπρο στα πρόσωπά μας. Το θάρρος του λαού, αυτό που εμείς λέμε «τσαγανό». Και, φυσικά, σέβονται –δυστυχώς πολλές φορές περισσότερο από τους γηγενείς- τον πολιτισμό του τόπου, το γεγονός ότι ακόμα και στο πιο μικρό χωριό της επικράτειας υπάρχει μια ιστορία που χάνεται στους αιώνες.
mg-0224.jpg

Ποιον προορισμό επιλέγουν συχνότερα οι «εναέριοι ταξιδιώτες» με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη;

Η Αθήνα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στο δίκτυο εσωτερικού. Όχι μόνο γιατί εκεί ταξιδεύουν οι περισσότεροι business επιβάτες- την Αθήνα την επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα οι Μακεδόνες και ως προορισμό για city break. Ως πρωτεύουσα, ενδείκνυται για shopping, επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί και βόλτες στην Πλάκα, ενώ οι παραλίες της Αττικής είναι μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο. Γι’ αυτό στην Ellinair πετάμε στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη δύο φορές τη μέρα, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο εγκαινιάσαμε εκεί μια νέα βάση.

Καλύπτετε ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών προορισμών του εξωτερικού. Ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος; Μοιραστείτε μαζί μας τα 3 must που πρέπει να κάνουμε εκεί, όταν τον επισκεφτούμε!

shutterstock-106351004.jpg
Η Μόσχα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ρωσική πρωτεύουσα σε μαγνητίζει με το που πατήσεις το πόδι σου σε αυτή. Έχει έναν ευρωπαϊκό αέρα χωρίς όμως να χάνει την ταυτότητά της. Οι Μοσχοβίτες και οι Μοσχοβίτισσες είναι σε συντριπτική πλειοψηφία καλοντυμένοι και σικάτοι, ενώ περπατώντας στις λεωφόρους της πόλης νιώθεις σαν να είσαι -θα τολμήσω να πω- σε εβδομάδα μόδας! Η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτείς είναι κατά τη διάρκεια των «Λευκών Νυχτών»: αρχές Ιουνίου μέχρι τα μέσα περίπου του Ιουλίου, αν και, όποτε και να πάτε θα μείνετε ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της. Αν πρέπει να διαλέξω τρία must see θα πρότεινα να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε τουλάχιστον μία παράσταση σε κάποιο από τα διάσημα μπαλέτα της πόλης, πρόκειται για μοναδική εμπειρία. Μια βόλτα στο Κρεμλίνο θα σας κάνει να νιώσετε σαν ήρωες παραμυθιού, με τα επιβλητικά και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια να πλαισιώνουν την ιστορία του και, τέλος, για ψώνια στο GUM, που στεγάζει πολλές μπουτίκ. Ακόμη κι αν το shopping δεν είναι στη λίστα σας, το GUM αξίζει μια επίσκεψη. Χτισμένο μεταξύ 1890 και 1893 και γνωστό ως Upper Trading Rows μέχρι τη δεκαετία του 1920, το θρυλικό κατάστημα φιλοξενεί σήμερα πάνω από 200 μπουτίκ με αμέτρητα brands, ενώ σε αυτό στεγάζονται και αρκετά high end εστιατόρια και πανέμορφα μπιστρό. Η στοά του με τη γυάλινη οροφή που έχει θέα στην Κόκκινη Πλατεία, θα σας συναρπάσει. Κάπου εδώ, να υπενθυμίσω ότι η Ellinair πετάει απευθείας από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μόσχα χειμώνα- καλοκαίρι.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από την εταιρία;

Σταθερότητα και ανάπτυξη!