fbpixel

Search icon
Search
Η πρωτότυπη καμπάνια για την GEN Z γνωστού βουλευτή της Θεσσαλονίκης
LIFE & CAREER

Η πρωτότυπη καμπάνια για την GEN Z γνωστού βουλευτή της Θεσσαλονίκης

Και οι 12 λόγοι που o Σράτος Σιμόπουλος είναι κοντά στο νεανικό κοινό


Ο Στράτος Σιμόπουλος έχει καταφέρει να είναι #ΕνεργάΠαρών σε μια σειρά καίριων ζητημάτων που αφορούν τους νέους, αλλά και σε πολλά έργα που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πόλης του, της Θεσσαλονίκης. 

Συνδυάζοντας τις ιδιότητες του μηχανικού και του πολιτικού, δεν ταυτίστηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια με όσους ασκούν κριτική δίχως να μετρούν το αύριο, το «δια ταύτα». Συμβάλλει μέσα από την πολιτική ενασχόληση στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας με παρεμβάσεις, προτάσεις, θέσεις και δράσεις. Διεκδικεί και πετυχαίνει την επαφή με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, και με αφορμή την υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, παρουσιάζει αναλυτικότερα τους λόγους που ένας νέος άνθρωπος θα μπορούσε να τον εμπιστευτεί και πάλι. 

image00001.jpeg

Με την κοινοβουλευτική του στήριξη το από το 2019 μέχρι το 2023 στην Κυβέρνηση της ΝΔ συνέβαλε ώστε να υπάρχει σήμερα για τους νέους:

1. To Πρόγραμμα «Σπίτι μου» βάσει του οποίου δίνονται στεγαστικά δάνεια με πολύ χαμηλούς τόκους ή ακόμη και άτοκα σε νέους ηλικίας 25-39 ετών.

2. Το Πρώτο Ένσημο, δηλαδή το πρόγραμμα για την ένταξη για πρώτη φορά στη αγορά εργασίας νέων ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρώτη τους πρόσληψη από εργοδότη του ιδιωτικού τομέα.

3. Η Αύξηση του Κατώτατου Μισθού - διπλή αύξηση η οποία θα συμπληρωθεί και με τρίτη αύξηση στις αρχές του 2023. 

4. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας με την οποία ελέγχονται πλέον τα ωράρια εργασίας και αποτρέπεται ο κίνδυνος αδικίας των εργαζομένων λόγω μη υπολογισμού της υπερωρίας ή της υπερεργασίας τους.

5. Η Απόκτηση από Εργαζόμενους Νέων Δεξιοτήτων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ενώ μέσω συμπράξεων με μεγάλες εταιρίες παρέχει επαγγελματική κατάρτιση.

6. Η Αύξηση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων το 2022 που εξυπηρετεί πλέον χιλιάδες μαθητές, προσφέροντάς τους δωρεάν εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών.

7. Το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών. 

8. Η Καταπολέμηση της Ενδοοικογενειακής και Έμφυλης Βίας. Το panic button, η αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα, η νομική υποστήριξη των θυμάτων αποτελούν μέτρα για να διευκολύνουν και να ενθαρρύνουν τα θύματα να μιλήσουν και να συμβάλλουν στον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

9. Το Επίδομα Γέννησης, το οποίο ισχύει από 1-1-2020 για κάθε παιδί που γεννήθηκε εν ζωή στην Ελλάδα.

10. Η Αύξηση Θέσεων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. 

11. Το Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Φώφη Γεννηματά», ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

12. Η Δημιουργία Δεκάδων Νέων Θέσεων Εργασίας

Ως Κυβερνητικός Βουλευτής την τετραετία που μας πέρασε συνέλαβα να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν διάφορες κοινωνικές κι επαγγελματικές ομάδες. 

Check this out:

@stratossimopoulos Είσαι Νέος ή Νέα; Σκέφτεσαι αν και τι θα ψηφίσεις στις εκλογές; ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ! #εκλογες2023 #ενεργάπαρώνμεαποδείξεις #στρατοσσιμοπουλος #νεαδημοκρατια #θεσσαλονίκη #εκλογες #μητσοτάκης #νδ ♬ πρωτότυπος ήχος - Stratos Simopoulos

Δείτε περισσότερα: www.efsimopoulos.gr

Instagram: @stratos_simopoulos

Facebook: Στράτος Σιμόπουλος - Stratos Simopoulos